Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Pane Zemane, vtipne je zarazeni Ciny do cervene skupiny, protoze tady od kvetna 2020 COVID v podstate neni. Par ohnisek tady bylo a ted je jedno v Guangzhou, kde je asi 160 nemocnych ve meste, ktere ma 20 milionu. Dalsich nekolik set nemocnych odchytila povinne PCR a test a povinna karantena pri priletu, meli bud zfalsovane testy nebo se stihli tesne pred odletem do Ciny nakazit. Kazdopadne nestihli nakazit nikoho v Cine.

Takze za dva tydny, az asi poletim do CR, potrebuji PCR test, aby me pustili do letadla (letecke spolecnosti jsou k tomu nucene evropskymi zememi, kam leti) a dalsi PCR test po priletu, protoze nas system neuznava PCR testy z Ciny. Prima, dvakrat mi vrazi tycku do mozku abych se dozvedel, ze jsem negativni.

A na seznamu zemi je Cina, kde COVID dostat nemate jak, je porad "velmi nebezpecna".

0 0
možnosti
RP

Pan Jurečka má špatné informace podle Worldmetru i dalšího zdroje u kterého jsem to ověřovala na Tchajwanu zemřelo od začátku pandemie 286 obyvatel, za včerejšek je dokonce ve statistice uvedeno 26.

1 0
možnosti
PK

Jo, díky vládě a vědcům vakcinace funguje proti viru a běží jak po másle a osobně mě překvapil počet zaevidovaných mladších ročníků.R^

3 0
možnosti

"nechápu proč jim tam USA posílá darem 190000 očkovacích vakcín.....A Amerika daruje 190000 očkovacích vakcín Tchaj-wanu, který je vůbec nepotřebuje"

Zdá se, že nechápete více věcí.

Tchajwan( 23,5 milionů obyv.) rozumnou politikou vlády a disciplinou obyvatelstva uchránil životy svých obyvatel s minimálními škodami pro svou ekonomiku (takový protipól České republiky). Do 10.5.2021, tedy za 15 měsíců pandemie tam zemřelo na Covid19 celkem 11(!!) lidí.

V posledních týdnech se jim tam objevilo nějaké ohnisko, se kterým bojují -249 mrtvých za měsíc (pořád menší než kdysi u nás v Karviné).

Proč si myslíte, že Tchajwan očkovat nepotřebuje? To jako za trest? Potřebují očkovat úplně stejně jako jiné státy, tím spíše, že tam kromě 11 300 lidí nikdo není "promořený". Vakcinují od počátku dubna, k dnešnímu dni mají aplikovaných 678418 dávek, tempo vakcinace je relativně nízké, asi jim chybí vakcína.

0 0
možnosti
Foto

To jako asi máte pravdu, ale to si neodporujeme. Zkuste číst dál a dočtete se, že Afrika má oockovano 2% lidí a mnoho oblastí v černé barvě. Afrika potřebuje vakcínu určitě víc. Tchajwan si pomůže, je to vyspělá země. Šlo mi o to nevznaset politiku do očkování. Sputnikem V se naockovalo mnoho zemí i v EU, proockovat se musí aspoň 5 miliard lidí, těch 300 milionů zatím, je málo. Takže z cestováním pozor.

0 0
možnosti
PB

Vakcínu Sputnik V ovšem evropská léková laboratoř necertifikovala. Důvod je zřejmý.

--------

Ano, důvod je jasný. Rusko se o certifikaci samo zdráhalo přihlásit a dosud ji torpéduje jak se jen dá, např. nedodáním věrohodné a kompletní dokumentace. Asi vědí proč.

Taky byste si zaplatil a koupil auto, které jste nikdy neviděl a o kterém vám prodejce napovídal jen samé superlativy? Koukám, že kdyby bylo z Ruska, tak ano.

1 0
možnosti
PK

O certifikaci požádali Bavoři a budou si jí i sami vyrábět....

1 0
možnosti
VB

Dávám za pravdu mj. německému ministru zdravotnictví, aby se vakcíny nabídly třetím zemím (potíž je, že tam lidé vakcínám věří ještě méně než u nás a tamní horší životní podmínky stejně zas přinesou nové nákazy, je třeba jejich občany před vstupem k nám kontrolovat, nikoli odnímat základ. práva Evropanům). Pro kolektivní imunitu musíte započíst i cca nejméně 30 % obyvatelstva, které již covid-19 prodělalo, západ. odborníci odhadují, že to bude více než těch 30 %. Z toho vyplývá, že očkování není třeba (všem) lidem až tak vnucovat, jen zdvořile nabízet, ovšem za plného informování vč. někdy nepříjemných následků.

1 0
možnosti
FD

Sputnik V se v Evropě nepoužívá,protože Rusko opakovaně a stále přesvědčuje svět o své nedůvěryhodnosti!

3 0
možnosti
PN

Vy mate krasny a jednoduchy zivot mezi dobrem na zapade a zlem na vychode.

1 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik