Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EZ

Emiliano Zapata

23. 2. 2012 23:42
Mě na vás zaráží,

jak dokážete vymyslet, jak něco nejde udělat, ale nevidím žádné nápady jak něco udělat, aby to fungovalo. Něco zkritizovat je jednoduché, hledat nové cesty je mnohem složitější.

2 0
možnosti
P9

pavel 99

24. 2. 2012 9:40
Re: Mě na vás zaráží,

zhruba tímto způsobem někteří jedinci vyčítají technikům, že už dávno nevynalezli perpetuum mobile. A to už hezkých pár set let a pořád nic.;-D

2 0
možnosti
R

rudaz

22. 2. 2012 23:51
Doporučení

Jak pozoruji diskuzi, přeji si, aby ještě rychleji nastal čas změn a využili např. této rady:

„Pokud chcete poznat tajemství vesmíru, zajímejte se o jeho frekvence.“ » Nicola Tesla.

Pokud by pan Tesla dokončil svoji elektrárnu, dostávali bychom el.energii vzduchem a "za hubičku", víte? Vše má v trezoru firma Westinghouse..R^

0 0
možnosti
VZ

vaclav13

22. 2. 2012 10:34
Pro zeleného experta King4

Za starých časů se o takových jako Vy, co žrali tehdy pro změnu rudou propagandu i s navijákem, říkávalo, že jsou buďto blbí anebo navedení. Jen tak na okraj by mne zajímalo, jak je to u Vás.

Takže znovu. ČEPS nic nezaspal. Naše rozvodná soustava byla dimenzována na komunistický těžký průmysl s mnohem větší spotřebou energie a proto nejen že plně vyhovuje našim současným potřebám, ale vyznačuje se i velmi dobrou stabilitou a odolností.

Jestli někdo naopak fatálně zaspal, tak jsou to naši sousedé Němci, kteří se bohužel musí jednou za několik desetiletí zbláznit do nějakého toho –ismu. Před osmdesáti lety fašismus a teď ekologismus. Tam někdo povolil postavit skoro 15 Temelínu ve VTE na severu země, aniž by se nějak zajímal o to, jak se ta elektřina dostane do průmyslových oblastí na jihu anebo také nazpět, když zrovna nefouká. Oni tamní zelení totiž hojně protestují i proti stavbě nadzemních vedení, víme. A ta jimi proklamovaná podzemní jsou neuvěřitelně drahá.

0 0
možnosti
VZ

vaclav13

22. 2. 2012 10:36
Pro zeleného experta King4

2) Zkuste nám za použití selského rozumu vysvětlit, proč my proboha máme platit a investovat kvůli něčí zelené idiocii. Bohužel v době vzniku EU nikdo nepředpokládal zelené šílenství takového rozsahu a tak velkou míru nezodpovědnosti politiků. Proto se teď složitě hledá, jak z toho ven.

Jednou cestou se za velké německé nevole vydává Polsko, které umístí na hranice tzv. „phaseshifters“, které ty neregulovatelné výkonové toky osekají. Nám potom nezbude než zvolit podobný přístup a Německo bude v pr****. Bez našich a polských vedení ty splašené FVE a VTE prostě neukočírují. Už teď jsou němečtí rozvoďáci na prášky a každou chvíli ve strachu, že se přetěžovaná vedení složí a s mimi celá rozvodná soustava.

A pokud jde o ty severské země, které že to myslíte? Norsko má výborně regulovatelnou kombinaci voda + plyn naprosto dominantní, Švédsko voda + jádro + trochu něco dalšího, Finsko jádro + voda + fosilní paliva. Pokud jde o OZE, tak tam ani zdaleka tolik nezmagořilli.

0 0
možnosti
KD

Kulhánková, dcera

22. 2. 2012 8:55
King4

Donedávna se tu jako největší diletant nejvíc zmasírovanej zelenou propagandou projevovala dana33, pokladní v supermarketu. Královna je mrtvá, ať žije král!

0 0
možnosti
MH

King4

22. 2. 2012 9:00
Re: King4

Kdy už o důležitých věcech přstanou rozhodovat odborníci na všechno. Nejste náhodou Jihočeská matka ? Snažím se nikoho neurážet. Jen vysvětluji, že technika je dnes na takové úrovni, že regulace sítě není problém. Problém je co to bude stát a to, že za uplynulých 20 lte tohle nikdo neřešil i když už dávno měl. Bohužel udělat to stejně musíme. Sítě jsou v celé Evropě propojené, takže nám žádná diskuze nepomůže. Je třeba jednat.

0 0
možnosti
E

ErikM

21. 2. 2012 12:01
....

český brouk Pytlík si prostě myslí že je ten nejchytřejší na světě, zatímco ho ti nahoře pěkně oškubávají, nechá si postavit Chrám energie kterému se pak tupě klaní a nechápe že je stejným obrazem zániku jeho civilaze jako třeba ty pyramidy v Egyptě z kterých pak koukají jen špičky z písku.

0 0
možnosti
VZ

vaclav13

21. 2. 2012 12:36
Re: ....

Jestli ono to spíš nebude tím, že ti čeští pytlíci mají mezi sebou z dob komunismu pořád ještě dost solidní podíl technicky vzdělaných inženýrů, kterým nedělá potíže pochopit, že přírodní zákony jsou navzdory vůli a výkřikům zelených bloudů stále platné a neměnné.

2 0
možnosti
KH

čapek

21. 2. 2012 11:16
Hlavně že zachráním strom. Nevadí, že při tom pokácím les

Hlavně, že na kácení někdo vydělá.

Při cenách energie z fotavoltaiky (z původního 14tinásobku) na dnešní asi 7minásobek a při předpokládaném už jen minimálním dalším poklesu ceny je evidentní, že velkovýroba energie fotavoltaikou je ekonomický nesmysl, kdy se tahají peníze z kapes poplatníků do kapes státem garantovaných „podnikatelů“.  Při tom celkový podíl na snížení výroby energie klasickou cestou je zanedbatelný, ovzduší to moc nepomůže. Místo abychom peníze využili na ekologičtější výroby a na výzkum perspektivních cest, končí v kapsách „podnikatelů“.  A to nepočítáme, kolik energie se spotřebovalo na výrobu panelů, kolik jedovatých látek se dostalo při výrobě (v Číně) do přírody, kolik se na daných plochách nepěstuje rostlin, které by spotřebovaly adekvátní množství CO2, a co se s panely bude dělat, až skončí.  Zkrátka i ekologický zločin. Hlavní problém je, že se něco "dotuje" a někdo na dotaci vydělá.

1 0
možnosti

dva mraky

21. 2. 2012 20:27
Re: Hlavně že zachráním strom. Nevadí, že při tom pokácím les

Zabij bobra zachanis strom.

0 0
možnosti
PD

grol2

21. 2. 2012 10:59
Novy pohled

Hezky jste to napsal.  Jen nesouhlasim s tim "novym pohledem". Pohled to neni novy, jen jaksi nebyl moderni. Nove je tu jen to, ze kritika obnovitelnych zdroju zacina byt moderni, coz snad pomuze skoncovat s jejich bezduchym prosazovanim. Snad se zacneme v tomto smeru chovat racionalneji a nasazovat tyto technologie tam, kde maji skutecny smysl. Ekologie je veda, ne nabozenstvi.

0 0
možnosti
T

tollere1

21. 2. 2012 10:31
Všechno zlé je pro něco dobré

Bohužel máte absolutní pravdu, že se jedná o hloupě využívané technologie s prakticky nulovým ekonomickým přínosem či spíše se ztrátou. Dokonce i se ztrátou ekologickou. Nicméně všechny tyhle ztráty mají jedno velké pozitivum a to totiž, že se díky tomuto vývoji možná najde způsob jak nebýt závislý na ropě, až v uvozovkách dojde. Ona již prakticky dochází, protože její těžba je neustále dražší. Zatím ještě žádnou náhradu nemáme. Možná pokud se povede určitý vývoj u bionafty, tak se bionafta stane použitelná, ale zatím se ukazuje, že v žádném případě nebude tak levná jako bývala ropa a ani nebude tak ekologická.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

21. 2. 2012 11:38
Re: Všechno zlé je pro něco dobré

Ropa dochází nejméně posledních 50 let.

A jak to vypadá, nejméně dalších 50 let nedojde. Takže ani náhradu nepotřebujeme.

0 0
možnosti
JM

J i ř í

21. 2. 2012 8:32
Kontrolní protiotázka:

"Je skutečně euroskeptické Česko řízené tak, aby se jeho obyvatelé cítili spokojení?" Když cestuji po Evropě a mluvím s lidmi, mám dojem, že u nás je obecná míra naštvanosti mnohem vyšší než na západ od nás. I když tam platí tím nenáviděným eurem a jejich prezidenti se tak nevymezují vůči Bruselu.

1 0
možnosti
JV

Jan Vrana

21. 2. 2012 10:47
Re: Kontrolní protiotázka:

Rekl bych, ze mira nespokojenosti v Cesku je do znacne miry vyvolana servilnim a pro mne naprosto irracionalnim prejimanim toho nejhorsiho z EU.

0 0
možnosti
DH

dana33

21. 2. 2012 1:07
Novy pohled

Zadny novy pohled nevidim. Nemci hlasaji dal svou pravdu a Cesi taky. Tak kde je ten novy pohled.

1 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik