Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Včera zase zaperlil Babiš, když lidem nad 65 let doporučil "chránit se" rouškami i tam, kde to není povinné. Přitom do nás všichni hygienici už od počátku pandemie hustí, že rouškami nechráníme sebe, ale své okolí. Spousta seniorů si bohužel takovou premiérskou radu vezme k srdci v bláhové naději, že je ten kus hadru na obličeji ochrání, a dusí se pod rouškou i tam, kde jiní chodí zcela volně. Přitom roušky mají smysl pouze tehdy, když je nosí v š i c h n i a snižují tak celkový výskyt případně infikovaných kapének ve veřejném prostoru.

0 0
možnosti
Foto

MERS ani SARS 1 se u nás nevyskytuje, ptačí chřipka kosí ptáky, zatím žádnou epidemii mezi lidmi nezpůsobila, proti prasečí chřipce se běžně očkuje (H1N1).

0 0
možnosti
Foto

" Zase přibývá nakažených, chytrá karanténa neúprosně odkrývá nová ložiska."

Problém je v tom, že chytrá karanténa vůbec nefunguje.

4 0
možnosti

Možná by fungovala lépe, kdyby se do ní zapojilo více majitelů chytrých telefonů. Jenže když se nijak extra nepropaguje, lidi se do ní nehrnou.

0 0
možnosti
JB

J77i43r93i 52B67o55r

24. 7. 2020 12:14

Vy ty Němce opravdu nemáte rád.Srovnejte si počty nově nakažených na milion obyvatel.

0 0
možnosti

Nevím, jestli nedostatkem intelektu trpí ODS, ale řekl bych, že v předstihu jsou někteří vygumovaní blogeři !

1 2
možnosti
Foto

Epidemie mají svoji přesnou definici danou podílem nakažených v populaci. Epidemie například chřipky nastane, když máme nakažených 200 tisíc lidí během šesti týdnů. Tahle kritéria covid nesplňuje ani náhodou. Lidi si mysleli, že budou hromady mrtvol na ulici, bojí se chodit ven, nestýkají se s rodiči, ale ve skutečnosti se něco podobného opakuje každý rok – v době chřipkových vln.Ještě letos v únoru zde bylo přes 140 000 případů chřipky, 58 pacientů na ni zemřelo, ještě v půlce března bylo stále hlášeno kolem 70 000 případů. A nikoho to moc nevzrušilo. Teď jakoby se chřipka z hlášení zcela vytratila, hovoří se už jen o koronaviru, protože má daleko vydatnější reklamu a budí pozornost i strach celé společnosti

4 3
možnosti
Foto

Asi takhle: Klub Techtlemechtle na Vinohradské má kapacitu 500 míst. Během jediného večera se tam od jediné osoby v inkubační době covidem nakazilo 98 osob, následkem čehož je 270 osob v karanténě. Už z toho je zřejmé, jaký potenciál nákaza covidem má.

Váš pohled je prostě velmi omezený. K definici opravdu nestačí jediné přesné číslo.

1 0
možnosti
PK

No jo, musím zase najít vhodně a trendy tričko pro roušku:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik