Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Právě jsem dočetla knihu od íránské spisovatelky Mardžán Kamáliové, román, ve kterém líčí své osobní zážitky ze života v Íránu - z období před a po válce irák-íránského konfliktu, kdy Írán (a Teherán, kde tehdy bydleli) bombardovaly bomby Saddáma Husejna. Před tímto konfliktem existoval Írán jako (byť omezeně) jakáž takž demokratická země s demokratickými standardy,ale po válc, po vyhnání šáha, se a po ze dne na den vítězství gard se země radikálně změnila, přiklonila se k radikálnějšímu islamismu, ( zahalování žen, dodržování islámských rituálů - i tak paradoxních nařízení, že se např. ani na ulici nemohli nesezdané páry mladých lidí spolu procházet apod... (Kontrola policie a pokutování). Za sebemenší přestupky byli lidé šikanování - a na udání se "ztrácely" celé rodiny. Rodině spisovatelky, (otec byl lékař) se povedlo na poslední chvíli emigrovat do Ameriky a později získat tam občanství. Spisovatelka se do Íránu vrátila po na návštěvu příbuz až po letech (1996), ale bohužel zjistila, že se tam poměry nezměnily - a i když se jí americký způsob života nelíbil, žít v Íránu by už nechtěla. Dopu oručuji tuto knihu .( Mardžán Kamáliová, "Čaj s nápadníkem"). R^!!

1 0
možnosti
Foto

Omlouvám se za překlepy. Díky. :-/

0 0
možnosti
Foto

A vy znáte někoho (kohokoli), kdo „věří na svatou trojici sedící někde na obláčku“? Proč máte zapotřebí vytvořit karikaturu víry, abyste ji mohl zesměšnit? Rv

3 0
možnosti
JN

J35i67ř98í 81N11o87s65e93k

29. 12. 2015 12:51

Info přímo od bratrů Slováků (skutečně množné číslo): Podle nich je Vašáryová šibnutá a nikdo ji nebere vážně. Do TV ji tam rozhodně nezvou.

Smutný konec kariéry.

1 1
možnosti
VK

Žhavá zpráva ze Slovenska. Naše tamni rozvědka nám poskytla výše uvedenou informaci.;-D

1 0
možnosti
Foto

J81i16ř50í 25K91i10n75d13l

29. 12. 2015 12:50

Křesťanství prosazovalo ohněm a mečem?:-) Opravdu? Rv Kde jste na to přišel ?

0 0
možnosti
Foto

Vy jste se nikdy nepotkal s historií církve svaté? Ohněm - upalování čarodějnic a nejen jich, mečem - křížové výpravy. Malinko bych doporučoval studium historie.

0 0
možnosti
MK

R^ Jsem rád, pane Zemane, že jste to napsal za mne; asi bych byl ostřejší. rozhovor vedoucí moderátorka byla až vlezle korektní, nabízela se řada doplňujících otázek.

Tak alespoň jedna: paní Vašáryové nevadí, že je v očích muslima podřadná osoba a jako křesťanka je povinna platit desátek vlastní rukou, jsouce ponížena. Proč nemluví o svých spoluvěrcích, kteří jsou v celém islámském světě vybíjeni jak odporná havěť. A je tomu tak stále, po 1400 let, od Mohamedova návodu, který ukotvil v Koránu.

3 1
možnosti
MK

P.S.

A na kopřivu nehleďte, snaží se prorůstat do každé zahrádky.

1 1
možnosti
JZ

Zajímavá informace o té Vašáryové. Okomentoval bych to asi tak, že je rozdíl mezi tím neoplácet někomu, kdo mi ubližuje, stejnou mincí, a tím zvát si toho, kdo mi ubližuje, k sobě domů, aby mi mohl ubližovat lépe.

2 0
možnosti
VK

Jako argument se hodí všechno. I nevěřící papež. Jen tak dál soudruzi....;-D

2 2
možnosti
Foto

O nevěřícím papežovi jsem nepsal. Psal jsem, že si nemyslím, že papež věří ve svatou trojici sedící na obláčku. Věří v křesťanské hodnoty, každému poskytované s první ruky. Neboť bůh je v každém z nás. To ovšem chápe jen malá část společnosti lidí.

3 0
možnosti
VR

K smrti vyděšenej levičák, může být něco horšího?

2 2
možnosti

Může. Nic nechápající chudák. A je fuk, jestli levičák, nebo pravičák.

3 2
možnosti
RN

jj athesitcky pane. bojte se bohaR^;-D

2 2
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik