Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

V žádném případě !

:-/

0 0
možnosti
Foto

Doktor Cvach zdejšího blogu opět perlí. :-)

4 2
možnosti
PB

P23e70t57r 14B32u49r23i61a65n

31. 5. 2021 12:08

Aby soudy opravovaly zákony této země, to se mi nějak nezdá. Něco podobného se stalo, když nejvyšší správní soud uznal námitku že by se mělo otevírat dříve, než plánovala vláda.

--------

Tři lži hned v prvních třech větách. To je snad blogerský rekord. Dál to bylo zbytečné číst.

13 2
možnosti
Foto

Já to dočetl a bylo to stejné, jako když jsem ve školní jídelně musel dojíst koprovou omáčku s knedlíkem.

7 2
možnosti
JK

1. Nejvyšší správní soud nezrušil ZÁKON, ale VYHLÁŠKU. Tento drobný rozdíl se pozná tak, že vyhlášku vydává úřad, kdežto zákony schvaluje parlament. Já vím, nic moc, ale přece. :-)

2. Arenberger hned na začátku řekl, že se zrušením toho opatření soudem předem počítá: "Nejspíš to dopadne v náš neprospěch, jak už jsme zvyklí. Jsme si toho vědomi." Právní experti na to také poukazovali už od začátku: https://bit.ly/3wPDcHb

3. Ústavní soud u nás zákony neopravuje. Nikdy, žádné. Občas rozhodne, že některý zákon je v rozporu se silnějším právem - Ústavou - a tudíž musí být zrušen. Napsat zákon tak aby byl s ústavou v souladu pak samozřejmě může jenom a pouze parlament. Tím už se žádný soud nezabývá. Až parlament schválí jízdu vlevo, budem jezdit vlevo.

Mate v tom guláš, ale strašnej.

19 0
možnosti
JH

Václav Klaus už dávno "strašil" soudcokracií. Dnes už je to hmatatelné...

5 2
možnosti
RK

Hmatatelná je akorát tvoje nedotáčivost. A s věkem se stupňuje, Josefe.

0 1
možnosti
JK

Lžigalérka přitvrzuje, hledají nejzazší bod lží a nasekají jich najednou spoustu. Postupné vyvracení důkazy je zdlouhavé, takže vždy některá zůstane viset a pak se může tvářit jako pravda.

Nechápu jak tito lidé dokáží v tak hrozné zemi jako je Česko ještě vydržet, jak to že už nejsou v ruské zemi zaslíbené. Taky je možné, že jsou v Česku jen virtuálně.

5 0
možnosti
Foto

U autora je to horší, pane Kučero, protože on vlastně nelže. On si to skutečně mysli a věří tomu.:-)

0 0
možnosti

Proto musíme dbát na dodržování dělby moci mezi mocí zákonodárnou, výkonnou a soudní. Soudní moc, zejména rozhodnutí Ústavního soudu, ochraňují občany před špatným rozhodnutím státu! Soudy nedělají politiku, ale musí chránit občany před zvůlí státu! :-)

4 2
možnosti
ZZ

A proto předseda - Ústavního soudu, který není součástí soustavy obecných soudů, protože jeho úkolem je zejména chránit ústavnost, základní práva a svobody vyplývající z Ústavy, Listiny základních práv a svobod a dalších ústavních zákonů České republiky a garantovat ústavní charakter výkonu státní moci, se vyjadřuje k politickému dění v ČR, kde si dovolí vybrané politiky, ale i státní zástupce, kádrovat.

To vás nechává ledově klidným ?

Není to náhodou na okamžité složení funkce pro zásadní porušení předpisů ?

;-D;-D;-D

8 5
možnosti
JB

J64i17r18i 87B25o76r

31. 5. 2021 11:31

Při vašem právnickém vzdělání již jistě víte že ministerstva se nemohou dovolávat u Ústavního soudu. Byl by to stát proti státu.

Vy ale budete tlachat a tlachat.

8 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik