Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P39e65t82r 96B69u22r54i71a60n

12. 2. 2020 15:38

Samozřejmě, že nejen k jídlu, ale i když si pivaři na pivo do hospody dojdou, tedy jenom na pivo. Musí se to týkat i piva natočeného do džbánku, které si člověk vypije doma.

Zdroj: https://vladimirzeman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745370

Váš článek mi připadne zmatený jak DPH na pivo. Píšete, že 10% do džbánku je správně, ale ono to právě že tak není a ještě k tomu zesměšňujete opozici, která právě toto kritizuje. Libujete si jak se vesnickým hospůdkám uleví, ale ono neuleví, protože většinou nejsou plátci DPH, takže jich se sleva vůbec netýká. Naopak chválíte vládu za to, že si cyklisté a vodáci mohou dát svoje pivko venku, ale to jim vláda právě že striktně zakázala. Chápu, že máte rád pivo, ale nepište u toho blogy, dopadá to pak příšerně.

Zlatý doby, kdy prostý lid kritizoval papaláše, svého zaměstnavatele a vykořisťovatele a nadával na nuzotu a bídu. Co začal obhajovat miliardáře, oligarchu a největšího zaměstnavatele v zemi jsou to třikrát tak otřesnější žvásty. Prostému lidu svědčí jen role ukřivděného odboráře, na víc zkrátka nemá.

3 0
možnosti
Foto

Pane Buriane, jste kritikem mých článků, no prosím. Co je ale zmateného na mém článku o DPH na pivo, to vskutku nevím. Protože jestli to tak není, jak jsem popsal, tak je to špatně. Ale to z toho udělali novináři a opozice. Všechno má svojí logiku a tak ten návrh na DPH 10% u točeného piva v hospodě také. Co se vytočí z hospodské pípy je za 10%. Nic dalšího. Tak jednoduchý ten zákon je.

Mám rád pivo, kdo nemá. Na kole taky jezdím a rád si dám přestávku na jedno. I tu popsanou zastávku na pivo co vodák, jsem mnohokrát absolvoval. Všechno, co udělá člověku dobře, mi není cizí (samozřejmě v mezích zákona).

Zřejmě jste volič ODS. Taky jsem byl. Ještě v r. 2013 jsem je volil. Co skončil Václav Klaus ml., zemřel Kubera, už tam nemám nikoho, s jehož názory bych aspoň nějak souzněl. Ještě tak možná Petra Bendla, ale ten se nijak neprojevuje, možná proto. Protože ti kdo se projevují jsou u mě bez šance.

0 1
možnosti
LH

Ale o pivo a DPH a občany jde až v poslední řadě.... ;-D

1 0
možnosti
Foto

P11e40t61r 46O91m54e42l65k49a

12. 2. 2020 11:29

Jen drobný dotaz mimo. Co je ta cyklistická Tour de Bier? U nás přece stále platí nulová hladina alkoholu u cyklistů.;-D Poslanci nechtějí povolit toleranci, přitom se na kolech vesele pije a policajti to mají v paži ;-DJe to tady jak u blbejch na dvorku.

1 0
možnosti
PK

Ani bych to nějak neřešil, je to přece role opozice a každý bod dobrý. BTW předseda ODS musí splnit svůj slib daný na konferenci a to musí fakt zafachat...;-DR^

4 0
možnosti