Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

L24u10b59o28r 38J18o53š61t

13. 12. 2012 11:56

Dřív se to "rostlo".. Co 20 - 30 let byla válka a začínalo se znovu, nové naděje, nový prostor pro růst. Dnes se mají všichni nejlíp v dějinách, přesto jsou naštvaní, tlustí, a nudění, stresovaní.. Což samozřejmě není návod, ale konstatování.

Poptávka už dnes není uspokojována, ale vytvářena. Nebo se dřív snad nedalo žít bez tabletů, sušiček ovoce a perličkových lázní?? Je na člověku samotném, aby se nenechal manipulivat tlakem korporací a nabízečů služeb.

0 0
možnosti
PK

Úvahy pana Zemana jsou takové "zpátečnické". samozřejmě poptávka po elektronice a nedostatkovém zboží se naplnila, ale proboha neříkejme, že nepotřebujeme růst. Zvlášť když je nálada, že Evropa i zemička česká se z různých důvodů z krize nevymaní a pojedou z kopce. Přitom řada lidí chce žít lépe a je ochotna i více pracovat, ale ono to nejde. Tramvaják nemůže s tramvají jezdit rychleji aby si vydělal. Ale měli bychom se ptát proč třeba dříve zaostalí Finové (i v hokeji jsme jim dávali na frak) mají dnes dvojnásobnou životní úroveň. A to trpěli od Rusů, musí topit, ropu a plyn na rozdíl od Norů nemají. Prostě měli bychom pozitivně uvažovat a věci měnit. I když opravdu nevím, která naše partaj je ta "matka pokroku" ....

0 0
možnosti

Zdravím, pánové energetici. Prosím osvětlete mi zde v diskuzi pojem studená fúze. Z wiki moc chytrá nejsem (nejsem technický typ). Fandím tomu, že budoucí energetické zdroje se decentralizují, jinými slovy, obří elektrárny a rozvody můžou nahradit malé zdroje, které můžou učinit energeticky soběstačný dejme tomu - každý jeden dům. Je to reálné? Díky za odpovědi.

0 0
možnosti
Foto

Ano to by bylo reálné z využitím fotovoltaiky. Fotopanely ve formě střešních tašek nebo jiné krytiny. I tak musí být dům napojen na elektrozvodnou síť. V noci ty fotopanely elektřinu nevyrábějí. Jiná je situace pro zajištění elektřiny pro velké celky. Stát např. Tady jsou potřeba zdroje, které jsou v dodávkách spolehlivé. To jsou velké elektrárny uhelné a jaderné. Jejich výkony jsou z hlediska spotřeby nevyhnutelně potřebné, jako regulovatelný zdroj navíc se používají elektrárny vodní a přečerpávací. Vše je postaveno na jednoduchém principu. Elektřinu nelze vyrábět do zásoby, nelze ji skladovat. Proto energetika potřebuje znát spotřebu a mít zdroje na které se může kdykoliv spolehnout. A to fotovoltaika ani větrníky nejsou. Ve fotovoltaice je už instalován výkon několika Temelínů, přesto jejich podíl na spotřebě je asi 1,5-2%. Ne proto, že by tomu někdo bránil, nedovolují to fyzikální zákony. Ty se nedají přehlasovat v žádném parlamentu na světě.

0 0
možnosti
Foto

O energetice tento článek až tak úplně neměl být. Měl být spíše upozorněním na to, že dnešní krize v Evropě je krizí z nadbytku. Všechno je potřeba vyhodit, sešrotovat, aby bylo místo na nákup nového. A to myslím nemá s rozumem co dělat. V energetice zastávám názor, že je třeba se ubírat cestou využití energie z jádra. Současné jaderné elektrárny jsou dobře fungujícími výzkumnými laboratořemi. Cesty jsou známé, ta zmíněná studená fůze. Poznání že OZE může dobře fungovat jen pro menší uzavřené objekty už asi v odborných kruzích je, bohužel to stálo obrovské prostředky.

0 0
možnosti
BD

Autor má sice pravdu -ale jen v rámci současného stavu. Základem je levná energie. Určitě lze již dnes vyrábět levnější, místní zdroje el.energie a nestavět ty šílené přenosové cesty. Jsem také energetik vzděláním a sleduji dnes cestu tzv studené fúze. Buď je to obrovská skupina podvodníků, včetně vědců na universitách  a nebo za pár let bude energie prakticky zadarmo. Stačí si zadat do google-studená fuze nebo http://www.http://peswiki.com/energy/NewsV

2 0
možnosti
PS

P41e27t81r 81S74k20á96c19e73l

12. 12. 2012 22:36

Vám jsem dal + a autorovi karmu. A vysvětlete mi, jak je možné od roku 1979 až do roku 2003 občanům tvrdit, že posunem hodin 2x ročně uspoříme el.energii. A občané to baští. Ještě v roce 2003 podepsal pan Zeman (předseda vlády) dopis, ve kterém se tento nesmysl tvrdí. A dnes by chtěl vládnout Hradu, místo "zaslouženého" odpočinku.

Jde o prkotinu, pro některé netrpící stresem z věčného posouvání. Na ní vidíte, že je možné ohlupovat i jinak za přispění rádoby odborníků.

Že energie bude zadarmo? Tohle připomíná pohádku o milionáři, který ukradl Slunce. Určitě jim vychovatelé špatně vysvětlili smysl pohádky, měli by se doučit. Ale na méně významných místech, z těchto je třeba je vyhodit. Při nejbližších volbách by k tomu mělo dojít a změny se dostaví.R^

0 0
možnosti