Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VZ

panmistr

2. 4. 2012 17:24
V tom výčtu těch Evropských unií

chybí autorovi EMU - Evropská měnová unie. To je ten omyl, který to všechno zavinil. 24% nezaměstnanost ve Španělsku - to je hotová katastrofa. A Merkelová si sleduje svůj sen o ovládnutí Evropy. No jen tak dál.

0 0
možnosti
D

DAVIDIANUS

2. 4. 2012 13:22
Žádné zbytečné kamarádčofty a láskyplné svazky

jsme zatím ještě trochu svrchovaná ČR a podle toho se chovejme.....

0 0
možnosti
PH

petrph

2. 4. 2012 11:47
samozřejmě nejhorší je zůstat na místě

Venkoncem,je jasné, že EU je v nejkritičtějším a taky nejméně výhodném místě svého vývoje. Má společné euro, ale tvoří ho rozdílné a samostatné státy se samostatnou fiskální politikou. Má společný evropský parlament, a současně státy mají samostatné parlamenty, které často jednají, či by aspoň chtěly - jednak v rozporu.

Je jasné,, že tento mezistupeň je neudržitelný,ale navíc ještě generuje vysoké ztráty. Takže, buď dopředu, směrem k fiskální unii, a nebo o krok zpět, zrušme Lisabonskou smlouvu, zrušme euro, popřípadě vystupme z EU. O co je větší zájem?

1 0
možnosti
D

DAVIDIANUS

2. 4. 2012 13:23
Re: samozřejmě nejhorší je zůstat na místě

B je správně.....R^[>-]!!

1 0
možnosti
MN

lunak

2. 4. 2012 11:38
Řekněme, třeba Evropská konfederace

nebo jinak pojmenované spojenectví s jakýmsi vnějším centrem moci v Bruselu - to je cíl k němuž má současná EU dojít. Ale tohle přeci ví každý člověk v Evropě a u nás to věděl před vstupem do Unie každý občan, který se o téma jen trochu zajímal... Takže nejde o tento zřejmý fakt, ale spíše o časový horizont, kdy se má zmíněná idea uskutečnit.... Merkelová má pocit, že věci postupují příliš pomalu, Klaus by nejraději z toho vlaku vystoupil..... Z hlediska mého, jako normálního občana, politická realita a současnost Česka souhlasím s Merkelovou.... Ovšem s výhradou, že by Velká Evropa musela dojít postupně k daleko větší míře přímé demokracie, než dosud....

1 0
možnosti
VZ

panmistr

2. 4. 2012 12:25
Re: Řekněme, třeba Evropská konfederace

Já tedy naopak zcela zásadně souhlasím s Klausem. Nová velkoněmecká říše - brrrr.

1 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik