Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VZ

panmistr

6. 12. 2011 14:40
Ten citát z Hrabala

by se hodil i na Švejka. Ono to celé kolem eurozóny vypadá tak nejapně, že se vážně člověk musí ptát jestli to není jenom nějaká sranda. Nakonec včerejší prohlášení Sarkozyho a Merkelové nemá moc daleko do diktátu. Neumím si představit, že na takové další zásadní omezení své suverenity může ještě někdo přistoupit. Schovejte si pár eur, abyste je mohli ukazovat vnoučatům: "Milé děti až takhle ta Evropa zblbla".

0 0
možnosti
RP

radim36

6. 12. 2011 11:29
Chyba není v spojování oblastí s rozdílnou životní úrovní.

Obrovsky rozdílná životní úroveň je třeba v Číně mezi jižním pobřežím, kde kolem Šanghaje jsou měsíční platy v přepočtu 15 tisíc Kč a čínským vnitrozemím, kde stále platí jen v přepočtu nějakou tisícovku Kč měsíčně. Nebo třeba obrovské hospodářské rozdíly jsou v USA, třeba mezi Kalifornií a Arkansasem nebo Wyomingem.

Rozdíl je v tom, že v chudých oblastech v Číně nebo USA jsou lidi víceméně srozuměni s tím, že jejich platy jsou taky mnohonásobně nižší, že finance pro místní úřady, jsou taky chudší, že infrastruktura, silnice, mosty, kanceláře státních úředníků, všechno je prostě nízkonákladovější. Prostě tam jsou na ty nízké finance zvyklí a mají tam rozličné mechanismy, jak neutratit víc než co místní ekonomika vydělá.

Na rozdíl od Řecka,Španělska, atd., tam ty mechanismy nebyly použity a tyto země se tak snažily vyrovnat v utrácení eur Německu a dalším. Chyba evropských politiků, nic víc.

0 0
možnosti
O

ombre

6. 12. 2011 10:20
re

přesně tohle je ten problem EU, naivita europoslanců, kteří si stále myslí, že státy s odlišnou historii, měnovou politikou, mentalitou a politickou odlišností, se z ničeho nic spojí, zavedou stejnou měnu a čekají, že se staneme ekonomickou velmoci!!

0 0
možnosti
PK

bakules2

6. 12. 2011 9:04
kupidla nebudou dokud nebude produktivita

a technologie.Produktivně zátím umíme hulákat v odborářských demonstrací a technologie prožíráme v sociálních dávkach .Tak co chcete?

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

6. 12. 2011 12:03
Re: kupidla nebudou dokud nebude produktivita

Ty "odborářske demonstrace" se nyni "hulákaji" v Anlgii take. Takze TAM ten rozdil neni ??

0 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

5. 12. 2011 22:56
nic nenastává

Euro jako takové v žádné krizi není. Jde o dluhovou krizi, která vznikla mimo sféreu Eura (v USA). Měnová krize je úplně něco jiného. Jde o politickou krizi EU neboť se jasně ukázalo, že jednotná měna vyžaduje jednotnou fiskální politiku a užší integraci. Některé státy se totiž vůči EU nechovají "čestně" - falšují údaje (Řecko) nebo jsou nesolidární (Slovensko). Věc stojí tak, jestli i tyto státy ponechat v eurozóně nebo eurozónu rozdělit. Buď převáží ekonomické nebo politické hledisko. Hrozí vznik států II. kategorie o kterých se bude jednat bez nich. Obávám se, že díky Klausovi a dalším bludařům můžeme mezi tyto státy patřit. Znamená to posunout se na "Balkán". !!

0 0
možnosti
VZ

panmistr

6. 12. 2011 8:03
Re: nic nenastává

No ale proto přece takovou integraci nelze prosadit. Ty státy jsou tak rozdílné, že se to nedá spojit. A společná měna tu přísnou restrikci potřebuje. Ale spousta států eurozóny se jí nepodřídí. Už i Polsko, které má jedinné solidní růst je podezříváno z falšování údajů. A co až přijdou Chorvatsko, Srbsko, Bulharsko, Rumunsko. Ať si Francie a Německo hýčkají svoje euro, ti kteří by rozhodně byli přínosem tomu nevěří - severské státy, Velká Británie, Švýcarsko. A se státy okolo Středozemního moře to euro nevyhraje.

0 0
možnosti
PH

maddock

5. 12. 2011 20:35
Důchodci v Německu

Prumerny důchod je tam kolem 1200 Eur - ale to taky každy nema, jsou tam velký rozdíly. Ale většina Němců si setri cely život na důchod. Takže maji asi víc. Přeci jen ty letenky na tenerife se prodraží. :-)

0 0
možnosti
ZB

zberanek

5. 12. 2011 19:36
Jsme u politiků

Bohužel naši politici rychle zavedli světové ceny (náklady) na všechny komodity a služby. Prodali vše, co mělo význam a nebo to bylo zrušeno. Takže dovážímě zboží a výrobky, které jsme dříve vyváželi a nebo jsme byli soběstační. To nemluvím o devastaci zemědělství a malém podnikání (zavedení obchodních center, které upřednostňují zboží mimo Česko z důvodu nižší ceny (dotace)). Naši politici tedy vedle obrovské korupce téměř neudělali pro Česko nic. V současné době mají navíc lék na krizi ve zvyšování všech daní a možná zavedením čtyřdenního pracovního týdne. Opět je to nedostačující, protože to nepovede ven z krize, ale naopak nás to vrhne ještě do hlubší propasti.

0 0
možnosti
A

agent_A54

5. 12. 2011 18:35
No já příčinu vidím i zde:

1. Údajně v Bruselu je pro ČR určeno na 700 miliard (Kč?) pro roky 2007 - 2013. Odvedli jsme tam za tu dobu cca 350 miliard? (3% z HDP ročně) a čerpali jsme cca 25% místo alespoň 70% =  jsme ni´koliv rozpočtoví vyžírci EU, ale rozpočtoví přispěvatelé! Každý čech za roky 2007-2011 včetně starců a kojemců přespěl na EU 15.000,-Kč. K tomu si i přidejte ty chiméry okolo toho, co jsme již vyčerpali = jak to bylo užito... na jaké hovadiny atd... 2. Dle nadace proti korupci je ročně u nás prokorumpováno min. na 100 miliard Kč. Tedy každý čech je ročně okraden o 10.000,-Kč = taková čtyřčlenná rodina byla tedy oloupená o cca 400.000,-Kč jen za posl. 10 let! 3. Šedá ekonomika  - další ztráty!

0 0
možnosti
VZ

panmistr

5. 12. 2011 14:30
Ono je to bohužel

asi tak, že tato nová naše závislost na někom mocnějším, nám asi může přinést jen srab a neštovice. A není to o ničem jiném než o opojení mocí, to co jsme si tady užili 40 let. Oni to neznají, touží to poznat, jaké to je dívat se zvrchu. Článek karma.[]

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

5. 12. 2011 12:31
Nevím,

tak jakej je lék podle Vás?

Nějak mě nebere zvyšování daní kůli zadlužení.

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

5. 12. 2011 12:49
Re: Nevím,

Prča je, že žiadny neexistuje.:-P

Zvyšovanie priamych či nepriamych daní zase situáciu len zhorší. V podstate čokoľvek čo politici urobia bude špatne. Keby nerobili nič, vyšlo by to nastejno. Prečo sa teda vlastne vobec o niečo snažia?

Hrá sa o čas. Politická garnitúra obetuje čokoľvek aby si predĺžila existenciu. Jej vlastné peňaženky prídu na rad ako úplne posledné.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik