Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V Česku se plíživě zavádí nevolnictví. Podpora OZE je jedním z mnoha kroků v řadě Rv

0 0
možnosti
VH

Že se sníží podpora  v ý r o b y   (nikoliv podpora platby) solární energie znamená, že budou vyšší výkupní ceny. Nevymýšlejte si nesmysly.  O státní podpoře (tj. penězích, které byly solárníkům sebrány formou obratové daně a jsou jim jako součást dotace ceny vaceny) nerozhoduje ERÚ.

0 0
možnosti
Foto

Psal jsem o podpoře výkupu z OZE (tak přesně zní položka na faktuře). Je pravda, že si může ČEZ elektřinu nakupovat, nebo vyrábět, kde chce. Ale s produktem (elektřinou) musí jít na trh, s cenou se podřídit trhu. Podporu OZE má dávat ČEZ sám, neúčtovat jí spotřebitelům. To by mohl účtovat podporu výkupu z jádra, nebo z uhlí. Položka podpora výkupu z OZE je nesmyslná, do demokratické společnosti nepatřící a jako takovou je nutno ji odsoudit a zrušit.

1 0
možnosti
AK

čSSD chce bojovat za lidi a posílá k ÚS stížnosti na zákon o vyrovnání s církvemi a nazývá jej tunelem, ale na tento, mnohem větší tunel kašle. Nebude to náhodou také tím, že jsou v tom někteří její představitelé zainteresováni a něco jim z toho kape?

1 0
možnosti
VH

Tento tunel vznikl za vlády ČSSD  (i když jsem přesvědčen, že tenkrát nikdo netušil, že se věc stane díky nastavení zákonných parametrů údajným tunelem - nikdo nemohl předpokládat pokles cen panelů na 40 % za tři roky.)

0 0
možnosti
PH

P40e80t90r 21H52a42l90í46k

10. 6. 2013 13:07

Podle mě existuje částečné řešení této situace a divím se, že to ještě nikdo neuvedl.

Platíme proto, že jsou nehorázně dotovány výkupní ceny. Teď už se s tím nedá nic dělat a poslanci jako obvykle s lidmi .........

Majitelé solárů mají garantované ceny a lidi musejí platit. Dalo by se ale 50 procent ušetřit. A to jednoduše tak, že se státní firma ČEZ, která je největším vlastníkem OZE, vzdá účasti na tomto nehorázném tunelu. Tam totiž plyne polovina z těch plateb od lidí za OZE. A ČEZ si mlaská a stát inkasuje dividendy.

Stát by ve svojí firmě rozhodl, že se zaplatí jen investice do OZE a pak se nehorázná podpora za OZE zastaví. Případně uzavřený okruh - ze zisku ČEZu z OZE se mu zpět vyplatí dotace. Dále by se zablokoval prodej Čezem vlastněných OZE. Výhodou je, že nehrozí arbitráž.

Stát přestane jen skrytě vybírat další daň a odírat lidi.

0 0
možnosti
VH

Jsem mini-miniakcionářem ČEZu.  Máte dojem, že bych se bez dalšího nechal takto představenstvem ČEZu okrást? Ani náhodou.  Představenstvo je povinno udělat vše, aby má investice byla co nejvíce zhodnocena.  A takovým krokem by vzdání se podnikání ve fotovoltaice určitě nebylo. A na porušení povinností při správě cizího (tedy i mého) majetku je zde § 220 tr.z.

0 0
možnosti
FS

Hezky napsáno,ale co teď?

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím a dávám karmu. Jen bych neházel všechnu vinu na Němce. Proč nemají takové problémy s fotovoltaikou třeba Poláci? Ten šílený zákon č. 180/2005 sb. navrhovali a schvalovali naši politici a byli prostě papežštější než papež -  dílem z blbosti a dílem z vyčůranosti.

1 0
možnosti
Foto

Proč Němci? Angela Merkelová byla u vzniku Kjótského protokolu jako ministryně životního prostředí za Zelené ve vládě Helmuta Kohla. Byla a je jednou z příčin totálního zblbnutí Evropské Unie. Ale máte pravdu, je to náš problém. Myslím, že by to měl řešit Ústavní soud, zrušit zákon, to je pro něj. Mohl by to podat i sám předseda Rychetský, takto velký kamarád pana prezidenta.

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik