Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Pazdrát

7. 10. 2011 22:29
Jen malá poznámka

Fotovoltaiky NEJSOU na nejlepších zemědělských půdách, a NENÍ pravda,že silně zdražují cenu elektřiny - to je jen výmluva. Elektřinu by zdražili i bez nich!

0 0
možnosti
MP

zly.previt

11. 10. 2011 8:15
Re: Jen malá poznámka

JE to pravda. U nás jich několik stojí na krásné černozemi.

3 0
možnosti
JM

JardaM

7. 10. 2011 9:58
Omyl! Začátek konce eura nevznikl

se zvýšením integračních snah a Lisabonskou smlouvou.. Začátek konce respektive začátek problémů vznikl na začátku projektu zvaný Společná evropská měna, protože nepočítal se zavedením fiskální neboli rozpočtové unie před nebo současně se zavedením společné měny. Jinými slovy jeden společný rozpočet. Ale myslím, že to tak bylo nastaveno schválně, aby tím úplně rozvrátili evropskou ekonomiku (nebo alespoň její část, třeba PIIGS) a na vzniklém chaosu - "dokázali jsme vám, že je to nutné" - vytvořili jednotnou autokratickou Evropu podřízenou jedné, nevolené vládě, která nás dovede ke světlým zítřkům evropskou směrnicí nařízeného blaha

1 0
možnosti
S

Stoura

11. 10. 2011 22:13
Re: Omyl! Začátek konce eura nevznikl

Přesně tak. Problémy nenese integrace, ale naopak fiskální rozvolněnost. Jednotná měna vyžaduje i jednotnou fiskální politiku, jinak se stane to, co se právě děje.Pokud jeden stát šetří a druhý rozhazuje, nemůže jednotná měna fungovat.

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

7. 10. 2011 9:26
SILNE DOPORUČUJEM:

http://zpravy.idnes.cz/analytik-petr-robejsek-nase-demokracie-stale-vice-kastruje-volice-1cu-/kavarna.aspx?c=A111003_172329_kavarna_chu

Čo slovo to pravda. Nájdete tam odpovede, ktoré možno mnohí márne hľadáte.;-)

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

12. 10. 2011 15:58
Pro cenzora

Mohl by jste jednou udělat něco prospěšného a začal šéfy I dnes bombardovat požadavkem aby se odkaz v debatě dal otevřít kliknutím na něj a né otrockým přepisováním celé adresy?

0 0
možnosti
SZ

st.1

7. 10. 2011 8:13
....ale to není vůbec pravda

ta opravdu nejhorší krize příjde,teď jsou to jen takové varovné projevy - tu něco píchne ,tam něco skřípne,trochu se točí hlava a přidává se únava s teplotkou a až se všichni proberou zjistí ,že je to rakovina v pokročilém stádiu !

samozřejmě zodpovědní úředníci,politici,finančníci, analitici a jim podobní příživníci budou kdoví kde ( a bez zodpovědnosti !)

1 0
možnosti
JS

Kolumbo

9. 10. 2011 7:14
Re: ....ale to není vůbec pravda

s politiky a bossy velkých firem většinou se státní účastí je to vždycky tak, že když přijde na zdůvodnění jejich vysokých platů a všelikých "bonusů" hovoří se o obrovské tíze odpovědnosti která spočívá na jejich "bedrech". Pokud ale dojde k opravdovému průšvihu,  pak se velmi rychle ukáže že jejich skutečná zodpovědnost byla nulová. Takový činovník prostě sype svá rozhodnutí z rukávu a pokud má štěstí, topí s v penězích, když má smůlu tak většinou jen přesedne na jiné místo.

1 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

7. 10. 2011 7:10
Problem Evropy je hlavne ten

ze z nepochopitelnych duvodu zacala kopirovat hospodarskou strukturu RVHP. Jeden stat dostane dotace na to a bude vyrabet tohle, druhy stat zase neco jineho, nehlede vubec na to, zda jine staty to umi vyrobit taky a mozna i kvalitneji, lepe a za prijatelnou konkurencni cenu. Zacina to proste vypadat jak v byvalem vychodnim bloku, my

Rusum traktory, oni nam ropu a plyn a jeste za to dame Bulharum lokomotivy. Nechapu, ze bvyly vychodni blok, socialismus a komunisticka strana se nestala hrozivym mementem historie a ze si zapad nevazi toho, co mel, v cem byl oproti vychodnimu bloku proste neskonale lepsi, nevazi si toho, ze zitvotni uroven obyvatel nekolikanasobne prevysovala zivotni uroven lidi vychodniho bloku.

1 0
možnosti
N

notordluhousek

7. 10. 2011 4:37
docetl jsem ke slovu eurohujer

ve vztahu ke kritikum klause.

to je jen lacine a hloupe a snazici se umlcet jakoukoliv kritiku jeho vznesenosti - preci nechcete byt eurohujer ze

dal to nemelo smysl cist, stejne jako cokoliv opirajici se o kult osobnosti

0 0
možnosti
N

notordluhousek

7. 10. 2011 4:41
Re: docetl jsem ke slovu eurohujer

jinak jedna pripominka tem rozumnejsim

zajimalo by mne jak si predstavuji ze by se cesky zemedelec mel lepe bez eu a bez ruznych priplatku atd. v konkurenci se zbozim POCHAZEJICIM Z UZEMI MIMO UNII. marocka rajcata a cinsky jablka opravdu dotace neberou, stejne tak jako polska mrkev jich ma mnohem min nez ceska :)

0 0
možnosti
RZ

krabicoidni_krabice

7. 10. 2011 0:56
Pouze připomínám, že takové Peru nebo Paraguay jsou docela

hezká místa na bydlení, takže až se sem nastěhuje zbytek Indie tak já tu už nebudu. Nechci se dožít té kultury, kdy se na jedné straně ulice bude tančit a zpívat a na druhé straně bude vyřvávat muezin...

0 0
možnosti
KM

Praetorian XI.

7. 10. 2011 7:37
Re: Pouze připomínám, že takové Peru nebo Paraguay jsou docela

Poslední rok sem hodně cestoval a můžu ti říct, že Evropa je na tom z hlediska imigrace indů a muslimů ( a dalších afrických a asijských států) ještě hodně dobře :) Když se budem trochu snažitm můžeme ten život prožít ještě v klidu a ve vlastní zemi :-)

0 0
možnosti
PR

Christopher2011

6. 10. 2011 21:12
Zkušenost

obrovská soustátí, různé personální unie, koloniální mocnosti, federace atd už v evropě byly a vždycky to neslo řadu problémů, hlavně v době 19.stol a později, kdy lidé mnohem více cítí národnostní identitu. Evropa je mnohonárodnostní, také etnicky, společensky, sociálně a nábožensky různorodá a unie fungovat nebude.

2 0
možnosti
A

AA01_multinekulturní

6. 10. 2011 21:40
Re: Zkušenost

Bodík a ještě bych se zeptal. Mimo Eura, vydržela někde na světě měnová unie více států ? Samozřejmě nemyslím kolonie...:-P

0 0
možnosti
D

Dark5

6. 10. 2011 20:40
A bude hur.

Urcite s vami souhlasim, ze ony dotace uplne rozvratili prirozeny beh veci. Jenze to byl jen dalsi politicky tunel, kdy si mocni prihrali penize sami sobe. Tezko si fotovoltaickou elektrarnu poridi Franta z vesnice. Nikdo mu na ni nepujci. To same s pestovanim plodin pro biopaliva. Je to jen a pouze dalsi vec, jak ukrast penize masam, aby se spicky prezraly.

Ale k te financni krizi ohledne bankrotujiciho recka je treba dodat, ze tomu bezednemu recky porad banky pujcovaly s klamnou vidinou velkych vynosu. I kdyz bylo jasne, ze to dlouhodobe nelze udrzet. Je to stejne jako s politikou, ted rychle nahrabat a po nas potopa. Bohuzel misto nenazranych bankeru a podvodych bank tyhle problemy zase zaplati siroke masy danovych poplatniku. Politik, banker a pravnik totiz v dnesnim svete nemaji zadnou zodpovednost a proto to cele jde do haje.

1 0
možnosti
LB

Irrataki

7. 10. 2011 9:56
Re: A bude hur.

S tím si dovolím nesouhlasit. Myslím že bany si velmi dobře uvědomovaly, že to dlouhodobě nelze udržet. A také si dobře uvědomovaly, že při "řízené reorganizaci státu", jak se někdy vzletně říká státnímu krachu, bude v Řecku na prodej kdeco, zejména nemovitosti, včetně těch, co se dají označit za národní bohatství. A v tomhle "výprodeji" budou jejich pohledávky uspokojovány jako první. Při stávajícím systému na tom banky z dlouhodobého hlediska prostě nemohly prodělat.

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

6. 10. 2011 19:54
co si pamatuju, tak za to vzdycky nekdo mohl

za meho mladi byli na vine komuniste a rusaci, po roce 89 socialni demokrati a Havel a tak od roku 1998 muze za vsechno EU. KJeste nikdy jsme za to nemohli my sami, vzdycky tady byl nekdo, kdo nas omezoval a nebo omezuje.

Nasim predkum zase hazeli klacky pod nohy Rakusaci a Sv. Vaclav mel problemy s Nemcema.

My Cesi proste mame smulu, ze i kdyu jsme ti nejchytrejsi a vsechno nejlip umime a vime, tak se vzdycky najde nekdo, kdo nas brzdi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik