Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Zákon zrušit lze. Ovšem nikoliv retroaktivně. Takže to, co se dělo mezi jeho účinností a zrušením nelze změnit. Je to jedno ze základních pravidel práva. Kdyby neplatilo, tak by třeba mohl nějaký debil zrušit Benešovy dekrety a mohli bychom předat půl republiky fašistům. Prostě se smiřme s tím, že co se stalo, to se stalo. A vezměme si z toho ponaučení do budoucna. Třeba o tom, že by politici konečně měli začít být odpovědní za své činy. A když někdo připraví občany této republiky o stovky miliard korun, měli by to ti, kteří to dopustili, zaplatit.

3 0
možnosti
ZK

A jak se postavíte proti garantovaným výkupním cenám z nových bloků Temelína?

0 1
možnosti
JK

Kolik je předpokládaná garantovaná cena z Temelína a kolik z FVE ?

1 0
možnosti

Bože, chraň nás před snílky.

Zákon jen tak zrušit nejde. Naši zvolení zástupci (a někteří nevolení v čele s Fisherem) za nás dali formou zákona slib. Ten se zrušit jen tak nedá. Lidé starající se o ústavnost velice dobře vědí, že zákony se nesmí tisknout na měkkém papíru, jinak bychom mohli přijít o mnohem více než pár set miliard korun.

Jediná naděje je ve zmírnění ziskovosti (dodatečné zdanění či jiné kličky) a pozavírání maxima podfukářů. Ale se zákonem samotným, ať se nám jakkoliv nelíbí, moc hýbat nejde.

0 0
možnosti
Foto

I79v78a42n 73M96a64r53e65k

9. 7. 2013 22:20

No už delší dobu sleduji jak se zákony i paragrafy dají různě ohýbat i překrucovat,příkladů je "neurekom" ,na to máme púřeci u nás erudované právníky,ne ? ? ? R^

0 0
možnosti
Foto

I33v19a80n 56M69a42r23e21k

9. 7. 2013 20:53

!! Zlegalizované vybírání "výpalného" od řadových občanů pro solárbarony s podporou státních orgánů je možné jen v tomto Kocourkově  ! ! ! 8-o Rv !! A propos,je ale zvláštní že takováto "podpora" státu není např ustanovena povinnost odebírat u benzínek palivo s příměsí rostlinného oleje ? ! ? ! 8-o!!

1 0
možnosti
ZK

Z79d33e76n81a 64K72o97č53í

9. 7. 2013 19:57

Nějak mi hlava nebere, k čemu vlastně to ERÚ vlastně je!! Je to jen nějaká trafika, nebo skutečně něco dělají ? V roce 2008 jsem viděla první plány na využití slunečních elektráren, včetně ekonomických rozvah o plánované ziskovosti. Tyto plány měli k dispozici oblastní šéfové ČEZ, kteří dávali do kupy všechny solárníky, kterým povolí podělit se o smetanu, včetně plánovaných připojení. Toto veřejné tajemství všichni znali - nebo aspoň měli na to podezření, jenom ERÚ do letošního roku o ničem nevěděl.  !!!!

0 0
možnosti
ZK

Samozřejmě, že ERÚ je trafika. Už v platném zákoně měl ERÚ k dispozici nástroje k omezení podpory FVE a nehnul prstem.

0 0
možnosti
ZM

... jen tak mimochodem,  mluvil jsem na toto téma se svým synem, který žije ve Švýcarsku a tam je to tak,  jako vždy,  na rozhodnutí jedince,  jestli chce odebírat tzv. zelenou energii, nebo z konvenčních zdrojů, co myslíte, jak se rozhodl můj syn se svou budouicí manželkou ? ... a to je správné , nebo snad ne ?

3 0
možnosti
MP

Zajímalo by mě, jak by tento problém řešili Svobodní.

0 0
možnosti
JB

Je zajímave že zákony stvořene naši parlamentni divadelni scénou jsou nezrušitelné , nezrušitelné ale pouze ty , které jsou určené zlodějům a určitému  podnikatelskému okruhu . Zákony , které jsou určené pro lid této země se měni ze dne na den a nikomu to nevadi. Ruši a měni se zákony a se spětným dopadem , ale naším zlodějům se to nemůže. Svinsvo [>-]

4 1
možnosti
KV

Karma

Vidím to úplně stejně. Dal bych karmu i tomuto příspěvku. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik