Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, vyúčtování je divné a nespravedlivé. Nejvíce za OZE budou platit ti, kteří selktřinou topí - topí v zimě, ale 80% fotovoltaické elektřiny e vyrobí mimo topnou sezónu. Nepltaí tedy za elektřinu, kterou spotřebvávají, jde o výpalné.

0 0
možnosti
VH

Systémové služby, pane, existovaly co je elektrická síť sítí (nebo nete, jak chcete). Systémové služby je udržování pohotového výkonu (teplá i studená rezerva), nutného k regulaci sítě, rezervního výkonu a výkonu k případné regulaci jalových výkonů.

Bez nich (a dispečerského řízení) by síť nefungovala ani pět vteřin.

0 0
možnosti
Foto

Ano pane, ale proč se to účtuje ve faktuře?

0 0
možnosti

Stručně vysvětlím - kapitalista zlevňuje, ovšem konečnou cenu zdražují nesmyslné regulace ze strany státu, zejména podpora tzv. zelených zdrojů. Dodavatelé nelžou, když tvrdí, že zlevňují - co ovlivní, to opravdu zlevňují, cena na burze šla dolů. Zdražuje regulovaná, tedy netržní část. Aby toho nebylo málo, tak si ještě některé nesmysly zaplatíme z daní v podobě různých příspěvků ze strany státu, podrobněji viz http://ekonomika.idnes.cz/ceny-elektriny-v-roce-2013-stoupnou-dl5-/ekonomika.aspx?c=A121128_103745_ekonomika_spi

1 0
možnosti
Foto

Ale jistě že bude, díky našim "drahým" politikům, kteří nám to tak zařídili a ještě zařídí. Na to se můžeme spolehnout. Proč bychom neměli mít drahou elektřinu, když dovolili nejdražší telefonní poplatky, nejdražší plyn, vodu, jídlo, pohonné hmoty, nejvyšší daně v Evropě. Sami pro své koryta si to dovedou vždycky zařídit aby na ně zbylo nejvíc. Proč bych měl platit za nějaké transformátory nebo co, protože Němci svoje rozvody nemají dimenzované na větrníky. Kdyby to bylo obráceně a naše elektřina jim způsobovala problémy, to bychom viděli, jak rychle by si to dovedli zařídit ve svůj prospěch. To samé je s fotovoltaikou, to jen stání zlodějna a tahání peněz z obyčejných lidí. Ať si příplatky za zelenou elektřinu platí ti co to způsobili: politici a majitelé slunečních elektráren.

1 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik