Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem rád, že to vyvolalo aspoň nějakou diskusi. Ode mně, jako blogera ať nikdo neočekává, že budu na všechno jenom nadávat. To by byl blogerský úspěch. Téma cikáni, špatná vláda, všechno špatně, jo a předtím taky Klaus, amnestie a pod. Důchody potřebují reformu jako sůl a je nutno ji prosadit, nebo budou důchodci opravdu na tom špatně. Já už důchodce jsem, ale těm mladým pilíře doporučuju. Jestli to socani zruší, to budu zvědav, kdyby jo, tak budou muset zvedat odvody, daně a všechno. Díky za příspěvky.

0 0
možnosti
Foto

Od plánů ČSSD na vstup do důchodu a pěti letech smrt se do další části nemá cenu zapojovat. Raději vzít předčasný důchod a naštvat tak pana Mládka.:-/

0 0
možnosti

To snad už nemůže být, ani z hlouposti.

2 0
možnosti
TG

Vypadá to, že Nečas bude mít na špinavou práci buď dobrovolníky nebo agenty....

7 0
možnosti
PK

Pár stovek měsíčně, jak říkáte, "se vyplatí", ale podle mne nemůže významným způsobem ovlivnit Váš důchod, který byste rád čerpal cca 20 let. A budete mít jako "druhopilířník" nižší základní penzi. Váš článek působí dojmem, že děláte reklamu za Nečasovy peníze. Tím nezpochybňuji, že penzijní zabezpečení 21.století je závažný problém.

8 0
možnosti
PR

P36a63v78e55l 32R98u90s15ý

16. 4. 2013 16:20

II. pilíř je ze všeho nejméně výhodný pro příjmově slabší a průměrné, protože díky krácení důchodu ze státního systému bude jejich celkový důchod velmi pravděpodobně výrazně nižší. Lidé s průměrnými a nižšími příjmy spadají do solidárního pásma, takže se vzdávají části solidarity od příjmově silnějších.

Navíc, pokud by se nedělalo vůbec nic s důchody, pak by stačilo v nejhorších letech zvýšit sociální pojištění o 2-3% body. Není nejmenší důvod, proč by měl průběžný systém chudnout. Nebo myslíte, že když dnes jsou produktivní schopni uživit své seniory, že jich v době nových technologií a zvýšené produktivity práce nebudou schopni uživit o cca 17% více? Mám pocit, že jste jen naletěl propagandě organizované finanční lobby.

9 0
možnosti
PK

Souhlasím, viz můj příspěvek nad Vámi. Obávám se jen, že ČR a i část Evropy  bez surovin nebude schopna  udržet si technologický náskok před Asií, ale i jinými a tak hledá cestu přežití v kuliovských mzdách a osekání sociálních systémů. "Spoření si" ale dále zkrátí spotřebu a poptávku obyvatelstva se všemi negativními vlivy na výrobu, zaměstnanost apod. Ale i v Číně, Indii, Brazílii aj. vzroste životní úroveň a poptávka, je jen otázka zda Češi se v globálním světě udrží.

2 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik