Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Je mi tato dohoda záhadou.

Nevíme co v ní je a kdo ji odsouhlasil, ale Europarlament to rozhodně nebyl. Pokud tedy tento parlament není třeba k odsouhlasení takového dokumentu, tak nač je nám vlastně Europarlament ?

8-o8-o8-o

2 0
možnosti
MB

Skutečně jde o novodobý - historický počin. Von der Leyenová se pochopitelně musí vyhlásit za vítěze - podobně Boris Johnson, klasika. Pořád se domnívám, že poražena je EU. Jak mít radost nad tím, že docela podstatná země si odhlasuje odchod ? Pokud se Londýnu podaří - Přímo rozhodovat o svých penězích - zemi + využít volného pohybu zboží, kapitálu? Tak se vlastně dostane k podstatě, proč se EU kdysi zakládala. Problémy nesporně budou, nicméně pokud VB to ustojí a bude prosperovat - To bude docela velký problém k zamyšlení Brusele ! ... :-)

6 0
možnosti
ZZ

Británii jde patrně jen o volný pohyb zboží, kapitálu a vyhnání cizích rybářských lodí z vod ve kterých dříve lovili výlučně Britové a samozřejmě i o vlastní zemědělskou politiku a užití vybraných britských daní.

Výmysly evropských komisí a europoslanců Brity ani za mák nezajímají.

;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

VB již překročila čáru, kdy se může o tomto státě tvrdit, že je na cestě k fašismu. Také EU kráčí cestou k fašismu, ale toho bruselského. Je to tedy takové „Pyrrhovo vítězství“.

Fašismus vnímá většina lidí jako nadávku. Měli bychom obnovit termín fašismus nikoliv jako nadávku, ale jako pojmenování skutečných idejí. To z důvodu, že tyto ideje jsou stále živé, mají svou hlubokou historii a jsou vpletené do současné politické agendy. Dobrým zdrojem pro pochopení původu, implikací a smyslu fašismu je kniha As We Go Marching z roku 1944 od Johna T. Flynna. Flynn vysvětluje, že fašismus není zdaleka tak jasný ve své agendě jako socialismus. Vhodnost sama o sobě je předkládána jako princip – stát bude dělat to, co musí dělat bez ohledu na cokoliv.

Po prozkoumání jeho působení spolu s principy vyjádřenými fašistickými teoretiky a praktiky, přišel s osmi body, které pokládá za jádro fašistického kréda.

1. Vláda neuznává žádná omezení své moci.

2. Tato neomezená vláda má vůdčí diktátorskou postavu.

3. Vláda významně zasahuje do fungování kapitalistického systému skrze značný byrokratický aparát.

4. Hospodářský život společnosti je organizován syndikalisticky. Ekonomicky aktivní skupiny jsou rozděleny podle profese pod dohledem státu.

5. Vláda spolu se syndikalistickými skupinami vypracovává ústřední plán, který obvykle míří k uskutečnění národní autarkie.

6. Vláda přebírá odpovědnost za to, aby národ byl vybaven adekvátní kupní silou skrze státní utrácení a půjčky.

7. Militarismus je používán jako vědomý mechanismus, jak regulovat vládní utrácení. 8. Imperialismus je zahrnut jako politika nevyhnutelně plynoucí z militarismu stejně jako jiné prvky fašismu.

1 0
možnosti
JT

J14i84r64i 19T47i68c72h82y

29. 12. 2020 16:02

Nepochopil jsem tomu uvodu, ze VB je na ceste k fasismu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik