Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdesi jsem četl...státy zadlužíme tak, že je budeme vlastnit a jejich representanty zaplatíme tak, že je nenapadne proti nám brojit.

Jak to asi může skončit. Jmenujte mi stát co nedluží.

Jak to dopadne? Diktaturou těch co jim dlužíme. :-/

1 0
možnosti
Foto

V podstatě nás nemusí zajímat, co se bude dít za 50 let, neb už v té době jako Češi máme stejně vymřít, i kdyby to nebyla pravda, tak platí, že v dlouhém období budeme stejně všichni mrtví (Keynes).

1 0
možnosti
JL

Platba studentu na vysoke skole je nutna. Definitivne rozdeli uchazece na skolu, podle budouciho mozneho umisteni. (i pujcky mohou byt timto zamereny). Ostatni obory mohou byt zaplneny studenty, kteri si mohou studium financne dovolit a ti, kteri ten obor chteji provozovat, a nevahaji si pujcku obstarat.

Stat financne muze podporit vyzkum pri vysoke skole. Nasledovat tradice zahranicnich universit. Tim konecne se mohou nase university priblizit k spolupraci s temito zahradnicnimi. (v lekarstvi s Mao klinikou, inzenyrstvi s MIT a pod)

0 0
možnosti
Foto

Musíme se oprostit od věčného rovnostářství a přijmout realitu, že vždy budou majetnější a méně majetní. A pro nemajetné nadané zájemce o studium funguje systém stipendií.

0 0
možnosti
Foto

Víte, milý autore, jste si s tou paní tak trochu podobni, byť v opačné polarizaci.

Ona dramaticky předpovídá katastrofu, ale ta její prodnóza má jistá podstatnění.

Vy zlehka a snadno popisujete snadná řešení, ačkoliv realizace by tak snadná nebyla, ale váš zjednodušený a zjednodušující přístup také není úplně od věci.

Jen potvrzujete, že nic se nejí tak horké. :-)

3 0
možnosti
SN

:-).....TRochu jsem to poslouchal.....měli by ji stíhat za šíření poplašné zprávy! Ještě by měla dodat, že nás zachrání inženýři a doktoři z Afriky, slušelo by se to. R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Takže konečně v něčem dohoníme USA. Ty jsou již dnes zadlužené na řadu let do budoucna. Vzpomeňte na opakované stavy insolvence státu a jeho úředníky bez výplaty. To je důsledek neoliberalismu podle "Washingtonského koncensu", který vede všechny státy k trvale schodkovým rozpočtům a privatizaci VŠEHO!

Psal jsem o tom v mém nedávném blogu o schvalování našeho státního rozpočtu na r. 2019.

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že kdybychom dohonili USA i v jejich výkonnosti, tak bychom mohli jen jásat. ;-)

2 0
možnosti
MB

Paní v podstatě říká to zřejmé - co vidíme všichni. Demografický vývoj vede ke stárnutí populace, chvála prodlužuje se věk - nicméně to zase tlačí na výdaje důchodů a zdravotnictví. Stát, úřednictvem bobtná - My se konejšíme vlnou konjuktury a stále větší mírou objemu toho přerozdělovaného. Netřeba expertního pohledu - Tak to nemůže fungovat! V legraci se dá říci, že na vině je Kalousek, který Babišovi přenechal přebytky! Reformy nejsou, naopak jsou populo ručeny, mj. Nemocenské pojištění je poprvé letos v deficitu! Babiš Špidlovsky volá - Zdoje jsou a tak dnes zruší poslední regulativní opatření - Karenční dobu! No a pak že reformy se nekonají! Podobně 6 miliard do cestování - byla báječná investice do budoucna ! :-)

6 0
možnosti
JH

J52a30n 27H84r97u67š56k43a

31. 10. 2018 9:00

o reformách mluví všichni i Kalousek i Babiš...ale ten už je spousty let u válu a jediné co zvládl, je další zadlužování země a zvyšování počtu úředníků a byrokracie...

2 0
možnosti
JH

J80a83n 82H69r50u34š79k25a

31. 10. 2018 8:05

a řemeslníci by neměli platit, když utečou za kopečky? stejně jich je řádově více, než doktorů a inženýrů...

Co rovnou zavést umístěnky??

A u kterých těch tradičních podniků postavit ty učiliště?

A jak přimějete ty podniky, aby vrátili studentům to školné?

A vůbec diskutérů a blogerů je tu dost a ty nepotřebujeme nahnal bych nás do mitasu tahat pneumatiky...

Myslíte, že někdo honí jen tituly a nic nedělá?a kdo mu platí jeho život podle Vás?

1 0
možnosti
Foto

Hezky jste to rozcupoval. Zapomněl jsem napsat, že samozřejmě střední školství, stejně jako základní musí zůstat bezplatné. Ten vysokoškolák ale bude placen výrazně jinak, než středoškolák, nebo vyučenec. Tak se mu to vrátí velmi rychle, když v tom oboru pracuje. I to je problém, tak velká platová diferencovanost. Pak se nikdo nechce učit dělníkem, ale zrovna dělníky jako naschvál potřebujeme, politology opravdu ne.

1 0
možnosti