Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P9

pavel 99

12. 1. 2012 0:08
Jenom upřesnění.

"...Nechce se mi věřit, že v Německu řídí energetiku totálně nevzdělaní lidé..." - to máte nejspíše pravdu. Bohužel "totálně nevzdělaní lidé" je však úkolují. Říkají tomu "politické zadání".:-/

0 0
možnosti
J

jupp

11. 1. 2012 4:27
Jaderne alektrarna jako regulovatelny zdroj ?

Autor pise, ze jaderne elektrarny jsou regulovatelnymi zdroji elektricke energie. Mohl byste jeste pridat tu o Bajajovi?

Toto tvrzeni nemuze byt pouha nevedomost, to je cilena lez. (Jaderne elektrarby maji obrovskou setrbacnost a jsou provozovatelne pouze v hodne omezenem rozsahu vykonu, jsou provozovany v horni obladti blizko maximalnimu vykonu.

0 0
možnosti
VZ

panmistr

11. 1. 2012 11:46
Re: Jaderne alektrarna jako regulovatelny zdroj ?

Člověče, jasně že je jaderná elektrárna regulovatelný zdroj. Patří mezi ty, které tvoří základ výroby množství elektřiny. Setrvačnost má i chladnutí kotlů v uhelných elektrárnách. Tady jde o to, že se provozovatel soustavy může na tyto zdroje spolehnout, že mu to potřebné množství elektřiny do sítě dodají. Vodní zdroje s akumulačních nádrží mu pak dodají elektřinu navíc, když je potřeba. U větrníků a slunečníků spolehlivost dodávek neexistuje. Myslel jsem, že tohle už je každému jasný.

0 0
možnosti
PH

petrph

10. 1. 2012 13:43
a proč by to Němcům nemělo vyjít

Větrníky, to je jenom stafáž, jinak si elektřinu nakoupí a přivedou vyrobenou od nás z Temelína. Za "světové ceny, čili mnohem levněji než jí odebírají (a ještě s příplatkem za naše solární elektrárny) Češi. Plus, že Češi jim ještě ze svého zaplatí a posílí  přenosovou soustavu na našem území, přes kterou ta jejich z větrníků   teče.. Ono totiž v tom článku není uvedeno že si postavíme transformátory, kterými tu jejich energii odkloníme. tam je napsáno "Jednou z možností, jak toky přebytečné energie přiškrtit, je výstavba transformátorů....Firma zároveň plánuje zrychlit investice do přenosové soustavy.. Takže posílit naší soustavu se plánuje,transformátory je pouze možnost... To by jsme přeci Němcům neudělali...

0 0
možnosti
J

jupp

11. 1. 2012 4:08
Re: a proč by to Němcům nemělo vyjít

Pokud si CEPS neohlida smluvni podminky, neni to vina Nemcu, ale zlatych ceskych manazeru CEPS. Kdo by nevyuzil smluvni volnosti?

0 0
možnosti
H

Halfunx

10. 1. 2012 13:08
Obnovitelná energie je DOBRÁ

Uhelní škarohlídi můžou stokrát protestovat, ale je to tak. Problém je jako obvykle v technologii. Skladování velkého množství elektrické energie je v plenkách (někteří si myslí, že to nejde), přenosová soustava a její regulace je projektována na předpolad stáleho rovnoměrného toku. Vývoj bude následovat potřeby jako vždy. Špinavé zdroje jsou stálé, ale mají své limity. Uhlí a ropa bude docházet tím poroste cena a obnovitelné zdroje budou stále atraktivnější. Jsem zvědavý co přinese energetická revoluce.

1 0
možnosti
W

Wolf778

10. 1. 2012 13:42
Re: Obnovitelná energie je DOBRÁ

Chybí Vám za tím nadpisem ", áno!" :-)

 

Dokud je skladování velkého množství energie v plenkách, tak nemůžeme hazardovat s přenosovou soustavou nesmyslným protlačováním neregulovaných obnovitelných zdrojů za každou cenu. Neustále roste podíl času, kdy přenosové sítě nesplňují kritérium n-1, viz zdejší blogy pana Nejedlého. Budování nových přenosových kapacit je přitom záležitostí na roky a v současné době nejsou snad ještě ani na papíře. Tohle nemůže skončit jinak než totálním průs..švihem! To bude zřejmě první věc, kterou tahle energetická "revoluce" přinese. Potom nezapláčou jen "uhelní škarohlídi", ale úplně všichni, včetně vykutálených Slunečníků, Větrníků a jejich přitroublých obdivovatelů.

2 0
možnosti
Í

í-mejlka

10. 1. 2012 13:01
Vyveďte mě z omylu - prosím!!

Ale ano; ti, kdo řídí energetiku v Německu, jsou vzdělaní lidé. Ale jak podle Vás mají říct svým občanům, pardon - voličům, asi toto: -Tak teda soráč, drobátko sme se spletli, vono to s tou atomovou energií nebude tak hustý a s těma vobnovitelnejma zdrojema tak růžový.-

V poslední době se obávám, že celou tuhle šaškárnu - tím míním politiku a hospodářství a ekonomiku v současné podobě a provedení - řídí tři základní věci: populismus, prachy a chtivost moci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik