Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rozvinula se docela mohutná diskuse. Děkuji za ni. Politika je něco, co docela dost ovládá myšlení a chování lidí. Každý to nějak cítí a jeho názor je jeho majetek. Za názory už se snad nikdy v našem státě nikdo pronásledovat nebude.

Ale právě proto, že politika tak moc ovládá celou společnost, je potřeba s tím zacházet nanejvýš solidně. Nikdo nemůže mít a ani já nemám nic proti tomu, aby veřejnoprávní televize měla politické diskusní pořady. Ale komentátor může pouze komentovat a vést diskusi politiků, které si k diskusi pozval. Komentátor může samozřejmě mít svůj politický názor - jako kdokoliv jiný, ale on sám nemá právo svůj politický názor na obrazovku přinášet. Doma, mezi kamarády, na demonstrace samozřejmě ano, ale na obrazovku ne. Tam mohou svůj politický postoj demonstrovat jen politici. Televize je od toho, aby přinášela názorové střety politiků, nikoliv politiků s komentátorem. Ten výběrem tématu a otázek má pouze nestraně debatu monitorovat.

To je můj názor na věc, nestrannost v politických debatách na ČT nevidím.

1 1
možnosti

Nestrannost v politických debatách na ČT vidím! Má vynikající zpravodajství i vynikající komentáře i celkem dobré diskusní pořady, které jsou pro diváka přínosem!

Pletete si redaktory s komentátory! Team Václava Moravce je vynikající nejen pro vyvážené diskuse, jak je řídí sám redaktor, ale i včetně kameramanů a režie, kteří dokáží zachytit politiky právě v té chvíli, kdy politici zastižení být nechtějí! Před teamem Václava Moravce smekám klobouk! Kdo ho nesnáší kromě Vás? Komunisti, okamurovci, babišovci, zemanovci, klausovci, Miloš Zeman, Andrej Babiš a všichni, kteří nemají rádi pravdu.

Váš názor na ČT Vám brát nemohu, i když je nebezpečný pro naši svobodu a demokracii! Nepotěšilo by mne, kdyby nám opět vládli komunisti na základě závistné a nenávistné ideologie pod patronací ruského imperialismu!

:-)

1 3
možnosti
JP

Blogere, máte zatemněný mozek svou touhou po návratu poměrů před rok 1989. Prohnilý Západ možná degeneruje, ale ne tak rychle, Euro nezaniklo, EU také ne, naopak spíše posiluje, vzestup Ruska i Číny trochu drhne...Pro tu jedinou správnou pravdu je překážkou veřejnoprávní ČT se vzdělanými moderátory. Taková Bobošíková nebo Xaver, Ti by dělali teprve správnou politiku! Česká televize politiku nedělá, tu dělají hosté ve studiu, kteří se k věcem svobodně vyjadřují. Jejich výběr je vyvážený, komunisté tam mají na můj vkus příliš velký prostor, ale budiž.

3 2
možnosti
PS

P69e93t94r 89S81k26á80c13e39l

14. 12. 2020 23:30

Vyvážený výběr hostů v ČT? To je vtip, neboť pro některé politiky je vchod do ČT zabetonován, víte? Více viz níže k panu Šimkovi. Paní Bobošíková v roce 2008 prohlásila, že by ve funkci GŘ propustila 20 procent zaměstnanců ČT. To jsou rezervy, které se za 12 roků zvětšily. Víte, že ČT má 15 šéfů různých vysílání a se zajímavými platy? Nejsem závistivý, ale za co jako berou mzdu? Mrkněte na programové schema za posledních osm měsíců, vidíte tam nějakou změnu? Opisovat dokola stejné programy a vytahovat z archívu dokáže průměrný referent. To v roce 1968 redaktoři Československé televize byli jiní kabrňáci, dokázali přistihnout při lži politiky, kteří se na černo-bílé obrazovce červenali! A dnes? Notují si všichni, plácají se po ramenou. Všimněte si závěru všech debat a reportáží. Redaktor k hostu: Děkuji Vám za návštěvu, čas, apod.. Host: Taky děkuji, poníženě děkuji, těším se na další pozvání, apod. Nás ve škole a doma učili, že na "děkuji" se odpovídá "prosím". Kam jsme došli...?

4 1
možnosti
KT

A největší sranda, že Vy, pane Zemane, nikým nevolený, tu politiku děláte taky...

5 0
možnosti
PS

P87e86t14r 42S78k10á76c67e52l

14. 12. 2020 23:31

A to se nesmí?

0 0
možnosti

Rv Očekávám nasazení psí hlavy veřejnoprávní České televizi. Nastává poklidný vánoční čas, a to ideální chvíle, jak Českou televizi připravit o svobodu! Ztratí-li ČT svobodu, posléze ztratíme svobodu a ztratíme také demokracii my všichni!

Vnímám, že je připraven útok na ČT! Bohužel i autor tohoto článku spolu s Milošem Zemanem, komunisty a okamurovci tento útok připravuje též! To se vám tak stýská po předlistopadové době? Opět toužíte po ruském protektorátu? :-)

To je vážná postkomunistická deformita, pokud žijeme iluzí, že politiku dělá jen zvolený člověk. Politiku dělá každý občan a to nejen ve volbách! Občanská společnost musí zdvihnout hlas, pokud politická reprezentace vede stát na scestí! Autorovy názory stojí na předlistopadových idejích, kdy jsme nemohli ani svobodně volit! :-)

2 6
možnosti
VB

V ČT bohužel není svoboda. Ta by umožňovala názorovou pluralitu. Je potřeba zvednout hlas, a nenechat se manipulovat ČT. Ať si své názory šíří za své peníze, a ne peníze daňových poplatníků.

4 2
možnosti
PS

Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení. Česká televize se na to nesmí­ dí­vat tak, jako kdyby byla součástí­ současného Ruska, které nikdy žádné humanistické tradice v evropském slova smyslu nemělo. To bychom museli vystoupit z Evropské unie"

Michal Jankovec, člen rady ČT

5 6
možnosti
AN

A11l24e82š 89N37o13v70á30k

14. 12. 2020 13:53

nedávno jsem viděl v ČT reportáž z Jeruzaléma podanou z pohledu palestinského "humanismu". nevěřil jsem svým očím...

2 2
možnosti
Foto

Tak vy chcete volit novináře a redaktory, aby mohli kritizovat, popř. vyjadřovat nesouhlas? To je dost síla.

Proto mne ani neudivuje vaše podpora vlády.

U lidí jako vy si říká, kam až by s těmi nesmysly a chybami musela tato vláda zajít, abyste jí přestal hájit? Obávám se, že byste jí strpěli hodně velké říznutí do života a svobod občanů.

11 2
možnosti
Foto

Pan Zeman chce pouze takové novináře a redaktory, kteří momentálně vládnoucí politiky nekritizují, naopak jsou k nim až přehnaně servilní. Čili model ČST před rokem 1989.

9 3
možnosti
MV

Jo jo.. ČT dělá politiku a Trump vyhrál volby...

5 1
možnosti
AN

A32l33e92š 91N44o25v60á17k

14. 12. 2020 13:17

proti vůli ČT vyhrál Trump 2016 volby...

1 2
možnosti
Foto

J92i34ř77í 60T85u33r86n12e23r

14. 12. 2020 13:13

Říkám si, jak může novinář a tím pádem nějaké médium nedělat politiku? Možná se věnovat výhradně ornitologii, ale zvídavý divák by i v tom mohl najít nějaký skrytý smysl.:-)

Celé je to o názoru na to, jak mají vypadat veřejnoprávní média. Pokud bychom vzali za svůj model, že mají být striktně apolitická (což nikde na světě neexistuje) nesměla by se politikou vůbec zabývat; viz první odstavec.

Vzorem pro ČT je do jisté míry BBC, která je typická tím, že je enormně kritická v vždy k aktuálnímu establishmentu, který je logicky vždy více na ráně než aktuální opozice. To byla ČT i v minulosti a problém by byl pouze v tom, kdyby třeba v budoucnu byla k nové vládě (třeba vzešlé ze současné opozice) nekritická a přehnaně kritická k opozici (dnešní koalici).

Jinak obecně slušní novináři se chovají slušně ke slušným politikům a zohledňují i to, že nestrannost a vyváženost se netýká toho, že zrovnoprávníme pravdu se lží, podvodníky s poctivci nebo třeba demokraty s fašisty, extrémisty s lidmi umírněnými a pod.

6 0
možnosti
JK

Absolutní poblouznění vůdcem a neochota, či neschopnost pochopit systém fungování demokracie. Nezměnilo se to.

8 1
možnosti
PS

P86e80t69r 18S46k24á96c20e22l

14. 12. 2020 23:49

Systém demokracie u nás - jistě se shodneme, že zvláště u voleb rozhoduje menšina (členové stran a jejich přátelé), kdo bude většině (lajdáci, co nejdou volit) vládnout. Jak z tohoto závadného stavu ven? Kopné právo Slovanů - napište ve vyhledavači.

0 0
možnosti
OD

Jak správně napsal pan Buček, politiku děláme všichni a pořád Děláme jí doma, když ukecáváme starou, aby nás pustila na pivo, děláme jí v práci, když pucujeme kliky a přitom mydlíme schody, děláme jí tady n blogu, kdzř hlásáme své jediné pravdy.

Politika je esencí mezilidské interakce.

Možná je žas si přestat lhát do vlastní kapsy a připustit, že každá bytost přirozeně při jednání s druhou sleduje nějaký osobní zájem, má nějaký osobní názor a pokud nazýváme tuto společnost svobodnou, projektuje svou politiku přirozeně do všeho, co dělá.

Očekávat, že nějaký redaktor, jen proto, že pracuje ve veřejnoprávním mediu bude osel bez názoru - to aby nikoho neurazil - jest zhovadilé.

Pan Zeman a jemu podobní by stále tuto svobodu omezovali a zakazovali a to jen proto, že ten či onen konkrétní jedinec zrovna nemluví z duše jim.

A podotek, "že si ho platíme" jest další zhovadilostí, protože za to vaše kilo si televize pořídí leda novou kliku do dveří.

Veškeré vypočítávání všeho, co je třeba zrušit, protože JÁ to zrovna nepotřebuji, je jen známkou sociální lobotomie, arogantního sobectví, které pohříchu často rezonuje kuřecími hrudníčky individuí, která vždy pečovala jen o svůj osobní zájem.

Jste - li duševními mrzáky, kteří potřebují společnost jen proto, aby z ní kořistili to, co vám jde pod vousy, kteří by rádi, aby zněly jen řeči vám blízké, máte smůlu. S nerdy a opruzy totiž žádná společnost nepočítá, ti stojí pevně mimo ni.

7 2
možnosti
Foto

Pane Dubovsky zde se samozřejmě rozumí dělat politiku ve veřejnoprávním médiu. Jestli vy děláte politiku z toho, jestli můžete na pivo, nebo ne,tak o tom tento blok není. Takže zbytek vašeho příspěvku považuji za zcestny, mimo mísu.

3 3
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik