Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A nebyla to pravda:

Bez Velké říjnové socialistické revoluce by nebylo svobodného Československa

0 4
možnosti
BT

což je hodně diskutabilní tvrzení

3 0
možnosti
LS

Se Sovětským svazem na věčné časy! Ale ani o minutu déle...

4 0
možnosti
Foto

:-) jo, o tom to je, že u nás naštěstí - když se to vezme podle "sovětských vojsk dočasně umístěných na našem území" - jsou věčné časy poze dočasná záležitost :-)

2 0
možnosti
Foto

Ještě jeden ,,zkouškovej":,,Co umožnilo uspěch VŘSR?" Odpovědˇ:,,Hrubá nedbalost carské ochranky!";-)

2 0
možnosti
Foto

To ne, ve stavu, v jakém carské Rusko bylo, se nikdy nemělo pustit do války.

1 0
možnosti
Foto

Jinak samo R^ Jen mi trošku vrtá hlavou, zda to třeba neměl kdos dvacet let za trámem. Třeba i s milicionářskou uniformou. Protože co kdyby, že;-) Ale je dobře to připomenout. I těm starším, hlavně těm ,,ustejskanejm";-)

2 0
možnosti
Foto

Měli jsme i jiná hesla. Ta ovšem byla o ,,zlatou mříž". Např.: ,,Atˇžije Sovětský svaz, ale za své!", nebo : ,,ATˇŽIJE RUDÉ PRÁVO A MOJE TAKY!" Tam se pak většinou tleskalo podrážkama.Vlastníma. Někdy ulicema docela skoro pražskej maraton. Jojo, zlaté časy. Tedy jak pro koho, že;-) Bývalo ovšem zvykem a nejen v naší rodině, že když povinně vlajky, tak toliko tyto[>-] Zdravím;-)

2 0
možnosti
JH

J75a42n 37H70l30e14d74í50k

6. 11. 2013 22:23

je tomu tak, dík, avšak mladí ((kterým je to původně asi určeno))- si to nepřečtou, mají PC hry atpod., vánoce jsou maratonem na dárky, kolika mladým něco říká slovo Betlém, Herodes, tři mudrci ? -- Je podivné, že i např v Německu v různých kvízech v televizi mladí lidé často bloudí, nebo přímo neznají základy křesťanství a neumí odpovědět.

4 0
možnosti
ZS

Nemusíme do Německa, u nás taky mnohdy žasnu nad "znalostmi" vysokoškolských studentů účastnících se různých kvízů v TV. A nejde jen o základy křesťanství. Máte pravdu, různé hry na PC, PSX, PSP jim spíš "vymývají mozek". Mnohdy se rozhlédnu v metru a vzpomenu si, že dřív lidi četli knížky, noviny. Dnes si 90% hraje s mobilem ;-D

0 0
možnosti
ED

..povedený článek.. R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 739x
Právník. Novinář. Lektor mediální komunikace. Poeta s drsným smyslem pro humor, někdy snad i s moudrým nadhledem.