Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Základy naší demokracie...

Óda na demokracii u nás pravidelně začíná - máme svobodu slova, můžeme svobodně cestovat, a taky máme listinu Základních práv a svobod... a ještě máme...velký k....ý

Svoboda slova...

kterou se pravidelně oháníme, jako hlavním projevem nově získané demokracie se jak se zdá moc neliší od provedení v minulém režimu... zdá se totiž, že se nejsme schopni vypořádat s novými technologiemi a zvláště tzv. sociální sítě nám dělají problémy. Není známo jak by se s nimi vypořádal minulý režim, ale jak se zdá i nyní má každý svého estébáka, protože si jinak neumím vysvětlit současné případy "omezení" svobody slova, tedy slov prezentovaných původně na internetu...

Mluvčí soudu se vyjádří k obrázku kašny - je problém a následně zbaven další možnosti mluvit, svobodný občan se vyjádří k pobytu našich žoldáků v zahraničí a už je dokonce před soudem, další občan si představuje své volené zástupce a hned jsou sankce na světě a další a další výroky z facebooku či twittru jsou hodnoceny, analyzovány a postihovány. Možná dokonce i tento blog si vyhlédl nějaký estébák. O víkendu nějaký chytrolín z vysoké školy prezentoval názor, že informace na sociální síti je jako veřejné shromáždění a tudíž je nutno sankcionovat výroky "za hranou", ale není mi známo které politbyro tuto hranu tentokrát vymezilo. A už vůbec se nepřikláním k tomu, že by cokoliv co je prezentováno na sociální síti bylo srovnatelné s veřejnou prezentací názoru. Ale i tak Vás vítám na Veřejném shromáždění oslavujícím svobodu slova, chovejte se zde jako doma...

Sociální sítě, kde se k uživateli připojují jeho nohsledi jednoznačně vymezují hranici okruhu kam jsou názory šířeny...a dále je nejspíš možnost si zahrát šmudlo hledej a jako jednooké kuře něco objevit. Již dříve jsem vyslovil názor, že toto se dá srovnat s dřívějším posezením v hospodě, kde taky náhodou mohl sedět malý estébáček a někam to prásknout. Z mého pohledu je zřejmé, že 99,99% podivuhodných zpráv by se nikdy nedostalo na veřejnost kdyby je někdo nezačal beztrestně šířit tradičními mediálními cestami. Jen pro srovnání, nejvíc čtený místní blog "Co je karma" navštívilo 701 490 čtenářů od 2.5.2007, z toho mnoho opakovaně (navíc proti současnému stavu je tato zpráva samá lež). Další blogy mají čtenost prudce klesající (621, 433, 374 tisíc) až k číslům v desítkách či stovkách, kam se zařazuje většina blogů bez komerční podpory v jiných systémech. 

Zatímco informace šířená v nejhloupějších televizních zprávách má rozhodně větší sledovanost než vše co je na slavném internetu, i u tisku je zřejmé jaký okruh čtenářů mají, a pokud zpráva stojí za to, tak ji stejně převezmou všechny deníky a opět je to víc než na internetu. Paradoxem je, že postih se netýká těch, kdo informace šíří masově v televizi či tisku, i když to musí být jejich názor, ale těch kdo vyslovili svůj názor ve velmi omezené míře. A tento příspěvek by nevznikl, kdyby deník Ústředního výboru SSM za předsednictví A.B. - Mladá fronta Dnes nepsala o soudu, který má odsoudit názor, že oslava smrti žoldáků je trestná... a příslušný estébák, který text objevil dostane Řád za zásluhy o výstavbu "demokratické" společnosti.    

Chcete si najmout estébáka?

A jedna prostá rada na závěr. Podle aktuálního stavu estébáckých agentur je údajně nejlepší se obrátit na tu vojenskou. Jak ukázal nedávno proběhlý soud stačí si zažádat a už vše běží jako na drátku a klidně můžete nechat sledovat civilistu, oni si s tím poradí a ani Vás nikdo nebude stíhat. Když řeknete, že je to rusofil a žádá o přítomnost ruských tanků u nás jako ochranu před americkými tanky v Polsku, Německu a dalším okolím, tak dostanete ještě Řád bonzáka roku.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Veverka | úterý 16.6.2015 22:00 | karma článku: 16,23 | přečteno: 440x
  • Další články autora

Vladimír Veverka

Dnešní svět je divný...

ano, každým dnem se svět řítí do propasti nebo možná někam do vesmíru, rozhodně se nechystá být normální... kdysi Luděk Nekuda mluvil o populárních slovech, jak to asi začalo slovem „MAMUT“ a roce 1977 to byl „PROBLÉM“ a to trvá.

18.4.2024 v 22:20 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Společnost

Vladimír Veverka

Příčiny inflace u nás se zdají jasné, toto jsem zažil již v roce 1991!!!

Tento týden jsem na Novinkách objevil rozhovor mluvčího ČEZu Kříže pro ČTK a ten kupodivu popisuje současnou situaci ČEZu, který praktikuje (a není sám) metody, které v roce 1991 předcházely krachu desítek či stovek firem...

7.8.2022 v 0:35 | Karma: 7,22 | Přečteno: 69x | Společnost

Vladimír Veverka

A je to... USA (NATO) vstupují do války proti Rusku!

Tak jsme se konečně dočkali, kongres USA se rozhodl pro přímou konfrontaci s Ruskem, ale stále bez zapojení svých vojáků, jelikož se domnívá, že těch debaklů po světe bylo už dost! Spoléhá na ovce z Ukrajiny a evropského chovu!!!

29.7.2022 v 23:10 | Karma: 31,88 | Přečteno: 998x | Společnost

Vladimír Veverka

Blíží se konec ukrajinské pohádky?

Zdá se, že každým dnem se pohádka o hodné Ukrajině a zlém Rusku, které může úplně za všechno rozpadá... lidské štíty, prolhaná ombudsmanka, zlikvidovaná škola a šikovná jednotka záškodníků spolupracující 8 let s Brity a Amíky!

10.7.2022 v 3:50 | Karma: 35,71 | Přečteno: 1300x | Společnost

Vladimír Veverka

Je mi smutno a stydím se, za naše "čestné" sportovce

a samozřejmě hlavně za ještě čestnější a zcela jistě nezkorumpované funkcionáře! Je s podivem, kdo všechno je schopen si přisadit vůči Rusku, ruským sportovcům, ruským občanům... a kde byli tito sportovci, když jsme válčili my?

3.3.2022 v 18:48 | Karma: 37,34 | Přečteno: 1835x | Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Putin je vrah, vítal protest motorkáře u hrobů sovětských vojáků v Praze

6. května 2024,  aktualizováno  13:16

Přímý přenos Motorkáři z Night MC Europe, odnože ruského motorkářského klubu Noční vlci, přijeli na pražské...

Zůstane Korčok v politice? Většina Slováků ho tam nechce, ukázal průzkum

6. května 2024  13:10

Pouhá třetina Slováků si přeje, aby neúspěšný prezidentský kandidát Ivan Korčok své další kroky...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  13:07

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Vlak usmrtil ženu, stres u jedné z cestujících vyvolal epileptický záchvat

6. května 2024,  aktualizováno  12:55

V Holýšově na Plzeňsku srazil ráno vlak ženu, lékař jí už nedokázal pomoci. V péči záchranářů navíc...

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.