StarDance - soutěž, fraška nebo jenom kšeft?

Podle ČT a některých diváků se jedná o taneční soutěž za účasti Star. Sledovanost je nadprůměrná a vše ostatní je zahaleno tajemstvím. Pohled na průběh totiž ukazuje na frašku a cena SMS 13 CZK naznačuje, že se jedná o kšeft...

StarDance - taneční soutěž?

Je pravdou, že se v pořadu tancuje, je tam i jakási odborná porota, ale to je vše co se podobá soutěži. Hlasování diváků - anketa, která probíhá před "tancem" a nikoliv po, má nižší vypovídací hodnotu než "slavík" který byl letos zrušen. To, že páry "soutěží" v různých tancích se taky nikde nevyskytuje, takže fraška nebo kšeft?

Pouze podivný způsob hodnocení?

To, že má StarDance podivný a neznámý způsob hodnocení je známo od prvního ročníku. Letošní ročník však ukazuje na to, že se vše pohybuje zcela za hranou. Jedna složka hodnocení je však známa, bodové hodnocení poroty je prezentováno (v pořadu i) na netu (vyjma sobotního kola - a to je to co mě zaujalo) i když není známo jeho další využití. Tím, že diváci "hlasují" až po tanci, přičemž "neoblíbený pár" je vyřazen již na konci pořadu a nikoliv na začátku dalšího, vše nasvědčuje, že se jedná o souhrnné hodnocení. Divácké hodnocení není součástí přenosu a zdá se, že se jedná o tajné informace na základě kterých produkce vyřazuje "nepohodlné" účastníky!

Duel č.1 - Monika Bagárová : Pavla Tomicová

V taneční části hodnocení se jednalo o 8 - Bagárová a 6 - Tomicová nejlepší nebo nejhorší tanečnici. Takže vliv diváků se nezdál nepravděpodobný, i když se duel obešel bez suverénně nejhoršího tanečníka Adama Mišíka a podobně hodnocené Veroniky Arichtěvy. Nepochybně byli u diváků ve špici. Nejspíš zcela na vrchu, neboť popularita Pavly Tomicové není zanedbatelná a přesto spadla do duelu! Zajímavý byl i názor, že se jednalo o "rasovou" čistku - neboť byla vyřazena Monika Bagárová a čemuž by napovídal zvláště výsledek duelu č.2!

Duel č.2 - Daniela Šinkorová : Adam Mišík

Vyřazení nejlepšího tanečního páru tím nejhorším lze považovat zcela jistě za raritu, pokud si uvědomíme, že Daniela Šinkorová je Slovenka, tak lze výsledek považovat za pokračování výsledku z duelu č.1. Nejhorší tanečnice dne (Daniela Písařovicová a Veronika Arichtěva) zůstaly také mimo hru. Taneční výsledky po třetím dnu dle bodů jsou následující: 1, Šinkorová (96b., dle umístění 1 - 7b) 2, Dvořák (93b, 2 - 10,5b) 3, Genzer (89b, 3 - 11b) 4, Svoboda (86b, 4 - 11,5b) 5, Tomicová (85b, 6 - 16b) 6, Gondík (84b, 5 - 14b) 7, Písařovicová (72b, 7 - 23b) 8, Arichtěva (70b, 8 - 23,5b) 9, Mišík (69, 9 - 24b) 10, Bagárová (45, 10 - 24,5b). Pokud se do duelu dostala první Šinkorová a devátý Mišík, tak neexistuje matematické řešení. Pořadí u diváků by muselo být opačné, ale pak by při preferenci hlasů od diváků muselo být zcela jiné složení duelu. Jelikož některé znaky této soutěže jsou zcela "dementní", tak se zdá, že řešením je součet počtu SMS a bodů od poroty. Takže, když se zjevně nejedná o soutěž, ale o frašku, podstatné pro výsledek duelu č.2 je to, že se jedná o kšeft.

Miliony pro ČT...aneb rozpočet StarDance

Pořad má údajně vysokou sledovanost, snad i 1,5mil. diváků. Kromě příprav a vysílání se předpokládá hlavní zdroj financování vedle sponzorů hlavně z SMS - řekněme s výnosem 10 CZK za kus. A v tom bude zakopaný pes. Zdá se, že SMS očekávaných 15 miliónů CZK za týden nevynášejí a je nutný nějaký marketingový tah. Což takhle vyřadit jednu z hvězd. Fanoušci tanečních hvězd budou muset zvýšit intenzitu zasílání SMS a kšeft se hne. Kdo tanečně do "soutěže" nezapadá je zřejmé, přičemž vliv mají bezesporu tance, které kdo tancoval. U popularity je tomu zřejmě naopak, i když je vše zahaleno tajemstvím. V tomto ohledu může být "slavík" zcela klidný, protože takové machinace se v něm zcela jistě neděly. A dokonce i fotbalový Berb se má co učit.

Takže neváhejte, uchopte mobil a zašlete ČT almužnu, aby se mohla rozšoupnout a připravit pro nás nějakou novou zhovadilost. I když zcela oficiální verze "podivuhodného" dění bude zahalena tím, že vše je dáno licencí, což mě mělo napadnout již na začátku a nemusel jsem nic psát....

Autor: Vladimír Veverka | úterý 30.10.2018 2:15 | karma článku: 32,48 | přečteno: 1708x