Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč jste ještě v politice?

Vážení "ne"přátelé lidu z ČSSD, (a případní přátelé a čtenáři blogu) desítky let jsem patřil mezi vaše příznivce (dokonce už na počátku 80.let jsme zvažovali nutnost obnovení strany), nikdy ne mezi členy. Kopie neotevřeného dopisu.

 

   V posledních letech stále opakovaně přemýšlím, proč ještě jste v politice, koho vlastně zastupujete a volební výsledek napovídá, že asi rodinné příslušníky.

   Dlouhodobě se profilujete jako pravicová strana, někdy i víc než váš koaliční partner ANO... ne že by jste někdy nezastávali názory hájící pracující nebo tu skupinu obyvatelstva na které jste původně stavěly své základy, ale u každé destruktivní aktivity s úspěchem figuruje právě ČSSD.

   Velmi úspěšně jste vyhnali oblíbené politiky, protože se často nechtěli podílet na cestě do pekla...

   Ano, cestu do pekla odstartoval Bohuslav Sobotka, ještě před příslušnými volbami, kdy v době velkého náskoku v průzkumech již plánoval, co všechno změní a ve spolupráci s kým, což se voličům samozřejmě nelíbilo, a aniž projevil sebereflexi, tak se spolehl na lidi s podivným morálním kreditem a skutečně odešel do propadliště dějin a po dalších volbách, které skončily propadákem, jste vyměnili vedení a možná jste už zapomněli, že se tak stalo až PO VOLBÁCH, takže většina vašich poslanců patří ke starému vedení, stejně jako tzv. nový předseda Hamáček, který byl i v minulém vedení. Vzpomínám si, že odstoupil z pozice poslance Chovanec, ale další nechvalně známí poslanci zůstali (např. Valachová).

   Nevím jestli máte nějaké "analytické" oddělení, možná je stejně výkonné jako vaše vedení, ale domnívám se, že od doby podivného zákazu kouření v restauracích už vaši stranu nemá kdo volit, protože z tohoto prostředí se rekrutovala většina těch co vás mohli podporovat nebo alespoň o vaší politice diskutovat... v té době jste totiž ještě koketovali s jakým si politickým středem, ale když jste "zradili" své příznivce pod zcela iracionální argumentací, tak jejich volba směřuje k populistům, jelikož nalevo zbyla sice KSČM, která je ale "významně" pasivní.

   Představa, že ČSSD budou volit nově vytvořené "elity" národa složené ze státních zaměstnanců, do kterých se nalily zcela nesmyslné prostředky, kterým neodpovídají výsledky:

a, zdravotnictví již před covidem řízené zcela nesmyslným způsobem (takto vedené firmy by do roka zkrachovaly a vedení bylo pozavírané)

b, školství na které trvale padala kritika (vlastně od dob nejednotných osnov apod.)

c, armáda, která hájí naše "pseudo cíle" v zájmu USA kdekoliv po světě (nikoliv OSN či NATO), přičemž část našich vojáků neví, kde máme hranice, jelikož státní hranice neuznávají

d, policie, která si stále jako elita nepřipadá a kdyby premiér nebyl sklerotik, tak by si vzpomněl, že ani ona vždy neúřaduje v rukavičkách.

   Takže, když odečteme dělnickou vrstvu a elity, kdo zbývá, že by vás mohl podporovat?

 Důchodci? Proč? Část žije v minulých tradicích, ale tak staří, aby pamatovali starou sociální demokracii už nežijí, takže u chudších vrstev zbývají lidovci a komunisti a pro bohaté důchodce z posledního období je ideální pravice a čím pravicovější až extrémní tím lépe. Ostatně to ukazuje pravidelně Praha a TOP 09 či ODS.

 Živnostníci? Tak ti si pamatují, že nejdřív je zrušili komunisti se sociálními demokraty a podruhé, že je ruší sociální demokrati a komunisté nebo ne?

 A mohu vás ujistit, že bezdomovci si kvůli vám určitě hledat bydliště nebudou!

   O tom, že se vzdalujete potencionální voličské základně svědčí i to, že se snažíte stále zalíbit "jakémusi" západu, zvláště tím, že jste ještě větší extremisté.

   Tedy ve vnitřní politice je momentálně jasné, že Hamáčkova sázka na COVID je o ničem, s každou zmínkou o covidu se příslušným stranám odečítají procenta, protože chaotické řešení, neschopnost vůbec toto dění datově sledovat či lhaní veřejnosti mají všichni plné zuby.

   Za to, že zahraniční politika je dílo ČSSD by se strana měla stydět a Petříčka poslat do hlubin zapomnění! Je možné, že několik politických špiček mu za jeho aktivity tleská, protože by sami tak podivně jednostranný náhled nedokázali, ale běžnému člověku při použití několika málo šedých buněk mozkových jsou tyto prohlášení k smíchu!

   Je pravda, že tento ministr přišel na svůj post jako loutka a byly problémy s tím, aby se ministrem vůbec stal, ale jeho neadekvátní reakce, pokud jsou jeho dílem tak zavánějí vlastizradou, minimálně nehájením zájmů České republiky a jejich občanů! 

   Příklad číslo 1 - vysoká aktivita z naší strany

V Bělorusku proběhly údajně zfalšované volby prezidenta i když bez jakýchkoliv důkazů, přičemž na prvních demonstracích se účastnilo pouhých asi 5 tisíc!!! demonstrantů a setkali se s odporem, první šoty v ČT ukázaly agresivitu demonstrujících a nikoliv policie, to až později stejně přibyly davy a i agresivita, stejná jako všude jinde včetně nás a výsledek sankce, rušení akcí, včetně MS v hokeji, přičemž je zřejmé, že bezpečnost je tam stejná jako skoro všude jinde...

Aktuálně Rusko, které zcela legitimně zatklo člověka, který porušil podmínku... kolik takových je u nás (číslo doplní Hamáček) a opět zakázané demonstrace, z kterých žádné záběry neukázaly jejich důvod, žádný Navalný, škrtnutý Putin a dokonce se tam koulovali a nějaké zatkli, ale zcela jasně vnitrostátní záležitost, ale výsledkem je snaha o další sankce - proč? Zakázat akce už nelze, protože je jako by zakázala WADA, kvůli fiktivním problémům s dopingem, který se sice také NEPODAŘILO zachytit, ale mohlo to tak být!

   Příklad číslo 2 - absolutní pasivita z naší strany

Stačí ukázky ze života rasově nestabilních USA, kde vznikají rasové nepokoje při každé vraždě černocha policií, což je vlastně možné kdykoliv, ale naše stanovisko je, že nemáme žádné stanovisko, žádné sankce, žádné rušení akcí, vůbec nic.

Povolební nepokoje, které vyvrcholily vpádem do Kapitolu, včetně nějakých vražd, ale myslím, že nebyli černí, takže v USA jen klasické potyčky, ale že by byly zavedeny nějaké sankce, opět vůbec nic. Typické vnitrostátní problémy, takže proč se tím vzrušovat, kdyby, jsme takto nahlíželi na celý svět...

Podstatný problém je, že právě vstoupily v platnost americké sankce likvidující snahu o dostavbu Nord Stream 2, pro nás zcela zásadní projekt zvyšující naší energetickou bezpečnost, jelikož situace na Ukrajině je stále zcela nejasná, spoléhání na tajemné dodávky neekologicky těženého plynu z USA jsou skutečně zcela bezpečné. Proč se tato zpráva nestala včetně protestů po nastalé situaci prvořadou! K čemu je zbabělý ministr!

 

   Nevím čím chcete voliče překvapit, ale velmi mile by, jste je překvapili, kdyby, jste se při nejbližší příležitosti zrušili a do voleb vůbec nekandidovali. Těch několik snad použitelných jedinců by mohlo najít svá místa na některých v tuto chvíli konkurenčních kandidátkách a zároveň by se tím trochu zkomplikoval povolební stav, bez toho, že by propadlo těch několik hlasů vašich rodinných příslušníků.

Hodně úspěchů v osobním životě!

 

Autor: Vladimír Veverka | pondělí 25.1.2021 0:30 | karma článku: 24,79 | přečteno: 467x
  • Další články autora

Vladimír Veverka

Změní zdanění náhrad největší naši církev?

Přemýšlel jsem jak daní stát plat místního předsedy svazu rybářů (farář), kolik posílá na platy fotbalové reprezentace (arcibiskupství) a jak se chová k dalším spolkům a došlo mi to - on je totiž stát neplatí, tak proč církve?

25.1.2019 v 2:30 | Karma: 28,62 | Přečteno: 509x | Společnost

Vladimír Veverka

Fraška Baxa kontra Zeman

jinak se totiž toto dění nedá nazvat a za všechno může jedna jediná věta ústavy - Hlava čtvrtá - článek 82 - odstavec 1 = Soudci jsou při výkonu své funkce nezávislí. Jejich nestrannost nesmí nikdo ohrožovat. A to je vše...

25.1.2019 v 0:30 | Karma: 34,08 | Přečteno: 709x | Společnost

Vladimír Veverka

30 let třetí cesty, která nám teď komplikuje život...

Po revoluci sice Venca říkal, že nic takového nehrozí. Nejdříve vznikl divoký kapitalismus, ale v nevýrobní sféře byl socialismus nahrazen podivnou směsicí. Ve zdravotnictví, školství apod. prý chybí peníze - to je však lež!!!

17.1.2019 v 1:45 | Karma: 26,70 | Přečteno: 525x | Společnost

Vladimír Veverka

Který stát zastupují naši Státní zástupci?

Již delší čas přemýšlím o tom koho vlastně zastupují naši státní zástupci a odkud se berou někteří naši soudci. Jak velký podíl jich je zkorumpovaných? A jestli v řadách policie, která ty případy "připravuje" je ten podíl stejný.

16.1.2019 v 3:45 | Karma: 32,39 | Přečteno: 1062x | Společnost

Vladimír Veverka

Prezident Zeman je nevinen...

Dlouhodobě je panovník obviňován z toho, že rozděluje národ a provádí další množství "hrůzostrašných" věcí, minulý týden přímo zde na blogu ukázal, že toto tvrzení není pravdivé a hlavní důkaz je rozhovor Moravec kontra Babiš!

15.1.2019 v 0:30 | Karma: 33,06 | Přečteno: 692x | Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  17:53

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  17:45

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Kalifornská policie vtrhla na univerzitu, pozatýkala propalestinské studenty

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  17:41

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:35

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.