NSA - nový tunel na peníze do sportu

Tak už to skoro vypadá, že budeme mít Národní sportovní agenturu, v čele bude nejspíš Hnilička - bývalý sportovec, takže pokud vezmeme v úvahu, že neexistuje jakákoliv koncepce pro oblast sportu, tak diletantské vedení to rozsekne

Nevím co, ale chci to hned...

Tak nějak působí v současné době ustavení zmíněné agentury. Nikdo neví, co chceme a jak podporovat, ale už máme vedení a jaké!!! Sport má sice řídící struktury, ale vytvoříme novou super agenturu, která se izoluje od dění a podle stavů bude mít každý referent v referátu jeden okres a asi tři sporty, no snad na ně stačí...

Základní cíle v oblasti podpory sportu

Všichni se zaklínají podporou sportu mládeže - A PROTO SE ODDĚLUJE OD ŠKOSTVÍ. Chceme podporovat pořádání vrcholových akcí v naší zemi, a tak pokud vláda licituje kolik přidá na vrcholové akce, tak teď se můžeme bezesporu těšit na MS ve sjezdu na igelitových pytlích v Kotěhulkách, které bude pořádat správný kamarád... Dobrá poznámka se dnes týkala kluziště pro Sáblíkovou, což je báječné, pokud se zaváže, že bude jezdit ještě 10-15 let, tak i výhodné... Taky ještě nemáme areál pro Boby, saně a skeleton, přestože máme špičkovou skeletonistku, která nabízí velkou perspektivu...v Benešově máme areál na Sladovce, tak by to snad šlo, kopec je nadohled - a máme tu Jermanovou!

Takže jsme zatím podpořili mládež, sportovní akce a výstavbu areálů a snad už jen chybějí malé domů v oblasti přípravy reprezentace (jak jsme se přesvědčili, tak čím víc peněz se nalilo do Ledecké, tím horší byla sezona, neměla měnit lyže!). Ostatně pamatuje na krach poslance Jandy? Jen něco dokázal, tak se zajímal o peníze víc než sport a už se na vrchol nikdy nevrátil! Typicky česká vlastnost, našly by se i další! Je nad slunce jasné, že je nutno oddělit financování regionálních sportovních podmínek od ŠKOLSTVÍ ČI MÍSTNÍHO ROZVOJE, protože je nutno zabezpečit soukromá zařízení! Stejně jak se ztrácejí prostředky ve zdravotnictví, sociálních službách - tak proč ne ve sportu!

Budou se řešit skandály?

Podivné je, že při dnešní besedě se neobjevily dotazy na řešení skandálů v současném sportu?

Volejbal řídí také bývalý sportovec, vrcholový, jeho IQ se dá posoudit z prohlášení, že podle něj je zcela v pořádku, když se oddíl v průběhu sezony, dokonce v průběhu baráže přejmenuje z "B" na "SGDL" a zajistí si postup, dokonce i přes soudní předběžné opatření o zákazu dokončení baráže!

V ledním hokeji se řeší také totální šaškárna, dokonce v mládeži, kde vymysleli reorganizaci až po sezoně, přičemž se ukázalo, jak mizerně jsou prostředky vynakládány, když mizerné akademie dostávají přednost před "běžnými" kluby. To je skutečně perspektivní systém!

Jediný sport, kde je jasný způsob financování bez dotací, je fotbal! Jelikož korupce tam dosahuje takového objemu, že jeden ligový zápas pokryje náklady mládežnického oddílu a ještě zbude. A víte co se hraje zápasů! Do směšné situace se fotbal dostal mimo jiné zpackanou baráží, což byl ale pouze důsledek předchozí "holomajzny". Celé jaro bylo "cinklé", včetně závěru, kdy se do baráže dostali i ti co tam nepatřili a ne ti co tam patřili (mimo jiné Bohemians, ale tam se zase projevilo ono cinkání), takže vlastně nikdo neví kdo měl hrát baráž a kdo ne! Drahé bylo také financování Slavie, aby vypustila konec jara (dokonce byla dvakrát "zaříznuta"), jelikož odstup prvního a druhého byl tak obrovský, že by celá nadstavba byla fraška, což byla stejně, ale všichni byli spokojeni.

Daly by se popsat i další sporty, kde panují podivuhodné poměry...

Bude NSA schopna vyškrtnout celé sporty z nenárokových dotačních programů? Bude financovat "cinklé" sporty? Sporty, které ignorují účasti na vrcholných soutěžích, včetně mládežnických?

P.S. omlouvám se za používání slova SPORT, je to sice u nás obvyklé označení kde čeho, přestože uvedené "sporty" nesplňují definice sportu a tudíž pod sportovní agenturu nepatří!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Veverka | středa 19.6.2019 2:15 | karma článku: 25,52 | přečteno: 536x