Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Lhář Tomáš Dvořák a podvody Českého atletického svazu

Minulý týden mě zaujala informace, že špičková "mladší" oštěpařka Nikol Tabačková není v nominaci na ME U23 pro nesplnění nominačních kritérii ČAS. Nesplněné kritérium je neúčast na "M-ČR mužů a žen U23 v letní sezoně 2019".

V čem je problém?

Šéftrenér Tomáš Dvořák, bývalý vrcholový atlet, se k problematice vyjádřil tak, že se pravidla musí dodržovat a tedy, že "nesplnila čtvrtou podmínku, kterou je start na domácím šampionátu do 22 let, případně omluva z této akce".

Text citovaný " " v perexu je doslovná citace z "Český atletický svaz schvaluje nominační kritéria a výkonnostní požadavky, jejichž splnění zaručuje nominaci a přihlášení závodníka pro start na ME U23 v roce 2019." a níže uvedený text je citát z informací poskytnutých šéftrenérem Tomášem Dvořákem Radiožurnálu - přičemž přiznává, že je autorem tohoto nesmyslného dokumentu, přičemž rozhovor nejspíš vedl těžký diletant, ale jméno uvedeno ve zdroji na internetu není uvedeno.

Omluva neúčasti byla "neupřímná", a divokou kartu svazové předsednictvo neschválilo. Otázkou je jak mohlo předsednictvo svazu vůbec někoho nominovat na ME U23, když závody uvedené v kriteriích pro nominaci se v této republice vůbec nekonají, dokonce to potvrzuje i sám Dvořák, když argumentuje co vlastně nebylo splněno!!!

Dlouhodobě tvrdím, že bývalí sportovci by neměli figurovat na významných funkcionářských pozicích, Dvořák sice obviňuje trenéra Jana Železného, případně přímo atletku, že si nepřečetli nominační kritéria, ale je zřejmé, že chyba je jednoznačně na straně svazu - tedy osobně jeho. Jedna věc je myslet a jiná věc je konat - on totiž šampionát do 22 let se blíží, nikoliv kopíruje podmínky ME U23. Právě ta zhovadilost v kritériích mě zaujala...jinak bych věc nesledoval...

Problém nejspíš bude v tom, že se dříve konalo ME do 22 let (tedy U22)!

Podporuje ČAS sportovní rozvoj?

Český atletický svaz dlouhodobě likviduje motivaci sportovců, vyjma elit, svými dementními "nominačními kritérii" a v nich zvláště limity. U dospělých by se jakž takž daly zpřísněné limity pochopit (dotační podmínky jsou v tomto nejspíš mimo), ale v kategoriích mládeže, což v tomto případě může být i sporné, by mělo být zájmem svazu nominovat maximum sportovců, aby se mohly setkat s konkurencí... Pokud za nenominací juniorské mistryně Evropy z roku 2017 Nikol Tabačkové jsou avizované spory mezi jejím trenérem Janem Železným a svazem  (zvláště šéftrenérem Tomášem Dvořákem a ředitelem svazu Tomášem Janků), tak proč nebyla nominována čtvrtkařka Lucie Pertlíková, s "B" limitem, přičemž ten je o skoro vteřinu lepší než Entry standard EA?

Startovat na ME U23 podle podmínek EA v individuálních disciplínách může trojice s Entry standard EA a navíc dva muži a dvě ženy bez limitů, ale dementní bafuňáři místo využívání možností nesmyslně likvidují ambice závodníků, tedy i mládeže...

Tomáš Dvořák po deseti letech končí jako šéftrenér, myslím si že by mohl skončit i dřív, ono by se to stejně nepoznalo...

Oštěp a jeho limity...

Podle nominačních podmínek byl limit EA 51,00m, limit ČAS A 53,67 a limit B 51,91. Na Mistrovství ČR mužů a žen na dráze ve finále disciplíny "Hod oštěpem 600g ženy 20-22let" zvítězila v neděli 16.6.2019 Veronika Vallová, AK Olymp Brno, ročník 01 (tj.18 let!) výkonem 43,98m, přičemž z přihlášených 15 závodnic ročníků 97-02 startovalo 14, na osmičlenné finále stačil výkon 37,92m. Nikol Tabačková startovala následující týden, tedy 20.6.2019 na Zlaté tretře v Ostravě, kde dosáhla výkonu 54,17m, skončila 7. a porazila Nikolu Ogrodníkovou, naši hvězdu první velikosti!

Takže jde o souboj vrchnosti s trenérem nebo ne? Jestli pak si sportovní agentura dělá poznámky koho nemá podporovat, protože se jedná o czech šmejdy?

 

Autor: Vladimír Veverka | čtvrtek 11.7.2019 3:20 | karma článku: 30,66 | přečteno: 1310x
  • Další články autora

Vladimír Veverka

Dnešní svět je divný...

ano, každým dnem se svět řítí do propasti nebo možná někam do vesmíru, rozhodně se nechystá být normální... kdysi Luděk Nekuda mluvil o populárních slovech, jak to asi začalo slovem „MAMUT“ a roce 1977 to byl „PROBLÉM“ a to trvá.

18.4.2024 v 22:20 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Společnost

Vladimír Veverka

Příčiny inflace u nás se zdají jasné, toto jsem zažil již v roce 1991!!!

Tento týden jsem na Novinkách objevil rozhovor mluvčího ČEZu Kříže pro ČTK a ten kupodivu popisuje současnou situaci ČEZu, který praktikuje (a není sám) metody, které v roce 1991 předcházely krachu desítek či stovek firem...

7.8.2022 v 0:35 | Karma: 7,22 | Přečteno: 69x | Společnost

Vladimír Veverka

A je to... USA (NATO) vstupují do války proti Rusku!

Tak jsme se konečně dočkali, kongres USA se rozhodl pro přímou konfrontaci s Ruskem, ale stále bez zapojení svých vojáků, jelikož se domnívá, že těch debaklů po světe bylo už dost! Spoléhá na ovce z Ukrajiny a evropského chovu!!!

29.7.2022 v 23:10 | Karma: 31,88 | Přečteno: 998x | Společnost

Vladimír Veverka

Blíží se konec ukrajinské pohádky?

Zdá se, že každým dnem se pohádka o hodné Ukrajině a zlém Rusku, které může úplně za všechno rozpadá... lidské štíty, prolhaná ombudsmanka, zlikvidovaná škola a šikovná jednotka záškodníků spolupracující 8 let s Brity a Amíky!

10.7.2022 v 3:50 | Karma: 35,71 | Přečteno: 1300x | Společnost

Vladimír Veverka

Je mi smutno a stydím se, za naše "čestné" sportovce

a samozřejmě hlavně za ještě čestnější a zcela jistě nezkorumpované funkcionáře! Je s podivem, kdo všechno je schopen si přisadit vůči Rusku, ruským sportovcům, ruským občanům... a kde byli tito sportovci, když jsme válčili my?

3.3.2022 v 18:48 | Karma: 37,34 | Přečteno: 1835x | Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.