Dnešní svět je divný...

ano, každým dnem se svět řítí do propasti nebo možná někam do vesmíru, rozhodně se nechystá být normální... kdysi Luděk Nekuda mluvil o populárních slovech, jak to asi začalo slovem „MAMUT“ a roce 1977 to byl „PROBLÉM“ a to trvá.

Kdo nemá problém, jako by neexistoval... ale vrchnost se snaží modernizovat a tak se populárním slovem stává „KONFLIKT“, kdo se nezúčastní nějakého konfliktu jako by nebyl...

Nové populární slovo „SVOBODA“ nevyšlo...

Je zajímavé, že nám před lety bylo podsouváno i slovo SVOBODA, jako to co jsme získali, bez čeho nemůžeme žít, co nás obklopuje... Toto očekávání se bohužel nenaplnilo. Hned po roce 1989 bylo započato s falšováním nedávných dějin (ty starší se začaly upravovat později) k obrazu nové demokracie a zároveň bylo nutné zamezit svobodnému myšlení, ale hlavně vyjadřování! Na rozdíl od okolí se toto dostalo přímo do zákonů, přičemž je zřejmé, že vývoj, který se opakuje nabírá místy i stejný směr... a svobodné názory jsou nyní masově prohlášeny za proruské a kdoví jaké, i v případech, kdy se nejedná o politiku!

Takže nám stále zůstává slovo „PROBLÉM“, pokud totiž nejste zastánce „Jediné pravdy“, a to prosím nepochází z žádného náboženství, ale z našeho svobodného vývoje, tak máte problém. Aby se jediná pravda rychleji prosadila, tak se ignoruje vše co problému (jakémukoliv) předcházelo...

Ano, jak se říká ve sportu, důležitý je výsledek a nikoliv to co mu předcházelo, a následně všichni jsou oceněni za to jak bylo vše fair play!

Prosadí se slovo „KONFLIKT“?

V současné době je moderní problémy řešit otevřeným konfliktem, bez ohledu na následky...

Míst kde jsou „konflikty“ je mnoho, ale centrálním místem dlouhodobě je území Palestiny, kde někdo vymyslel, že vytvoří jakýsi pseudo stát s názvem Izrael! Ten zhruba v těchto místech pod různými názvy existoval, tedy původně vznikl tím způsobem, že byli místní obyvatelé vyvražděni... Pak čas od času následoval „Trest Boží“... až tento útvar definitivně zmizel... a tato myšlenka se dá považovat za zločin století, samozřejmě 20.! Pokud někde vznikaly nové státní útvary, tak tam příslušné obyvatelstvo již žilo, třeba při vzniku našeho státu... kde byl pouze takový obrovský problém s tím, že národnostní různorodost taťka Masaryk ignoroval... a výsledek je znám... KONFLIKT.

Podobným způsobem je řešeno množství dalších situací, kde dochází ke střetu národnostnímu, etnickému, náboženskému... a teď už chybí, aby podobně byly řešeny i politické problémy! Bohužel arogance „zbabělistů“ k tomu jednoznačně směřuje! Takže konflikty se chystají, myslím, že úměrně s tím, jak je omezována svoboda... což je problém... a doufám, že se objeví řešení... nebo řešitel!!!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Veverka | čtvrtek 18.4.2024 22:20 | karma článku: 0 | přečteno: 11x