Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Další útok na panovníka, místo na amnestii?

Nevím jestli někdo útočí na panovníka, a proč by vlastně měl na něj útočit, když každá novodobá amnestie se vždy automaticky spojila s příslušným panovníkem a ta první je vždy přeci úžasná. Taky nevím jestli ten dokument, tak jak byl vydán má vůbec nějakou platnost. Soudy podle něj jednají, ale v právním státě dokument pod názvem "Amnestie prezidenta republiky ze dne 1.1.2013" by neměl mít co dělat.

Tedy on úvod spočívá v tom, že panovník využil "práva" daného mu Ústavou. Není jisté jakého práva bylo využito? On jich má totiž víc... Ale jisté je, že využití "Abolice v rámci Amnestie", tedy hromadné zastavení soudního řízení, zpravidla se snahou ukončit nějakou epochu a novou započít, tedy, kdy má dojít k nápravě starých křivd, tedy ospravedlnění zločinů, které se za ně nově nepovažují, nyní nahrává těm nejhorším (nebo spíš těm nešikovným, protože se na ně přišlo), kteří se za těch dvacet let našeho nového státu objevili. Jejich praktiky jsou oficiálně schváleny a do budoucna žádány...protože náš mocnář je i jejich tatíček, ten který zlodějnu ve velkém zavedl, protože i prostředky z ní jsou čisté jako sklo. A skutečně pochybuji, že toto je léčba na zahnívání společnosti způsobené těmito streptokoky. A mnohým nejspíš ani nebude útěchou, že dotyčné mohou oslovit jako bývalé kriminálníky, když si na nich nic nevezmou. A náš stařičký mocnář Václav VI. Prominent se diví a je dotčený, co, že se nám na tom nelíbí a proč na něho útočíme, místo aby ocenil, že je to pouze demokraticky, slovně a zcela neúčinnými prostředky. Problém je nejspíš v tom, že My, jej totiž nechápeme, ale on dle článku 54 (3) Ústavy, prezident republiky není z výkonu své funkce odpovědný, a když není odpovědný, tak je co? Ano, vidím, že jste pochopili - je neodpovědný a tudíž ... Vlastně je až s podivem jaké reakce v posledních měsících má náš panovník. Nejdříve to byl "pseudoatentát" v Chrastavě, a nyní prý další osobní útok, na něj - místo na jeho amnestií. Mě by zajímalo, co vlastně dělají hradní lékaři, že to dospělo až do tohoto stádia. A pomalu se začínám bát toho, co nám přinese nový panovník, kterého si sami zvolíme. Jelikož kandidátem mohl být ten, kdo je volitelný do senátu je celkem škoda, že nejsme ve starém Římě ... tam to mohl být i nějaký kůň, tady to bude ...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Veverka | středa 9.1.2013 17:18 | karma článku: 12,44 | přečteno: 640x
  • Další články autora

Vladimír Veverka

Dnešní svět je divný...

ano, každým dnem se svět řítí do propasti nebo možná někam do vesmíru, rozhodně se nechystá být normální... kdysi Luděk Nekuda mluvil o populárních slovech, jak to asi začalo slovem „MAMUT“ a roce 1977 to byl „PROBLÉM“ a to trvá.

18.4.2024 v 22:20 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Společnost

Vladimír Veverka

Příčiny inflace u nás se zdají jasné, toto jsem zažil již v roce 1991!!!

Tento týden jsem na Novinkách objevil rozhovor mluvčího ČEZu Kříže pro ČTK a ten kupodivu popisuje současnou situaci ČEZu, který praktikuje (a není sám) metody, které v roce 1991 předcházely krachu desítek či stovek firem...

7.8.2022 v 0:35 | Karma: 7,22 | Přečteno: 69x | Společnost

Vladimír Veverka

A je to... USA (NATO) vstupují do války proti Rusku!

Tak jsme se konečně dočkali, kongres USA se rozhodl pro přímou konfrontaci s Ruskem, ale stále bez zapojení svých vojáků, jelikož se domnívá, že těch debaklů po světe bylo už dost! Spoléhá na ovce z Ukrajiny a evropského chovu!!!

29.7.2022 v 23:10 | Karma: 31,88 | Přečteno: 998x | Společnost

Vladimír Veverka

Blíží se konec ukrajinské pohádky?

Zdá se, že každým dnem se pohádka o hodné Ukrajině a zlém Rusku, které může úplně za všechno rozpadá... lidské štíty, prolhaná ombudsmanka, zlikvidovaná škola a šikovná jednotka záškodníků spolupracující 8 let s Brity a Amíky!

10.7.2022 v 3:50 | Karma: 35,71 | Přečteno: 1300x | Společnost

Vladimír Veverka

Je mi smutno a stydím se, za naše "čestné" sportovce

a samozřejmě hlavně za ještě čestnější a zcela jistě nezkorumpované funkcionáře! Je s podivem, kdo všechno je schopen si přisadit vůči Rusku, ruským sportovcům, ruským občanům... a kde byli tito sportovci, když jsme válčili my?

3.3.2022 v 18:48 | Karma: 37,34 | Přečteno: 1835x | Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie

7. května 2024

Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....

„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců

7. května 2024

Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...

Pravda o Vrběticích. Ruští agenti nebyli jen dva a proč mrtví Češi neměli šanci

7. května 2024

Premium Co předcházelo a co následovalo po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014? Kolik...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.