Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P9

pavel 99

8. 11. 2009 18:58
Docela by mne zajímalo,

co by na realitu (která se kupodivu diametrálně liší od nesmyslně naivních "předpokladů") říkali autoři podobných (či ještě hloupějších) oslavných článků. Ale to se asi nedozvíme - žádný novinář se jiného "novináře" na něco takového nezeptá.

0 0
možnosti
MH

Helena1

8. 11. 2009 16:51
VE jsou hnusné a do přírody nepatří!

Jak můžou "ochránci přírody" a Ministerstvo životního prostředí bojovat za VE? Za  hrůzně vysoká technická monstra? Kvůli kdejakému komínu se mohou zbláznit, vidí továrnu a vidí rudě a najednou jim stometrové stožáry s vrtulemi nevadí? Věže JE Temelín esteticky vadí méně než točící se monstra. Jen nechápu, jak je možné, že mi všichni odběratelé musíme k tomu ještě dotovat jejich činost a všichni vedoucí státu se tváří spokojeně. To jste opravdu nečetli, že ČEZ by mohl elektřinu daleko více zlevnit, kdyby nemusel dotovat tyto "eko" zlo-pokusy?

0 0
možnosti
JK

truepapas123

8. 11. 2009 16:54
Re: VE jsou hnusné a do přírody nepatří!

ČEZ - zlevnit, to nemůžete myslet vážně ? ;-D;-D

0 0
možnosti
PK

kraken

8. 11. 2009 12:50
popsaljste to vcelku verne,

jen jedna chyba: "Jsou nespolehlivé – nedokážu posoudit ale silně o tom pochybuji. Je v

zájmu investora aby postavil spolehlivý zdroj a z jeho výroby pak

kasíroval." - v zajmu investora je vydelat. A u VE nevydelava na tom, ze vyrabi elektrinu. To by bylo naivni. Vydelava na tom, ze odebira "spinavou" elektrinu na provoz (treba tocenim rotoru za bezvetri) a dodava DOTOVANOU zelenou energii. Protoze VE vyrabi energii kdyz se toci rotor (a je jedno, jestli jim otaci vitr nebo elektromotor - jen u toho motoru je to se ztratami), tak stale vyrabi ZELENOU energii.

Takze prelozeno VE = transformator spinave energie na zelenou za patricnych financnich efektu pro majitele z dotaci statu (tedy penez danovych poplatniku).

0 0
možnosti
N

nnyky

8. 11. 2009 13:22
Re: popsaljste to vcelku verne,

Kde stojí VE, kterou popisujete - tedy tu, která otáčí rotorem a zároveň generátorem? 8-o

0 0
možnosti
ML

meyla

8. 11. 2009 12:29
Čemu se divíte?

Jsem laik, ale teoretické problémy s VE přece byly dávno popsány - a vy je jen potvrzujete v praxi s jakýmsi překvapením. Pro mne jsou vaše informace jen potvrzením toho, jak zvrácená je zelená myšlenka energie doslova za každou cenu. Je to jak s těmi biopalivy - je to dražší a musíte to dotovat a nakonec máte problém s dodávkami do sítě, když nefouká nebo naopak moc fouká - a to vše jen kvůli tomu, že si to prosadili melouni a je to trendy. Zaplatí to daňový poplatník nebo spotřebitel. Přitom by to vyřešilo několik reaktorů a máte řešení na 60-80 let. 

0 0
možnosti
N

nnyky

8. 11. 2009 12:38
Re: Čemu se divíte?

No jo, ale když se něco v praxi neodzkouší, tak je obtížné dokázat, že je to dobré, nebo špatné. A také co je odzkoušené, to lze dále vylepšovat.  VE nejsou špatné, ale musí být postaveny ve vhodných lokalitách. A to u nás mnohdy není :-/

0 0
možnosti

debater

8. 11. 2009 12:28
Odstavce

omlouvám se za nevytvořené odstavce, administrování zdejšího blogu je asi nad mé mentální síly a dovednosti s PC.  Vladimír Šťastný

0 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1871x
Místní patriot, který ví, že Krušné hory jsou krásné

Seznam rubrik