Pehe: Dublin IV je potřebný. Je nutné přerozdělovat migranty. Je pan Pehe normální?

To pan Pehe dával zase jednou moudrost serveru Forum24.cz a tyto své myslitelské objevy mu, mimo jiné, sdělil.

„Dublin IV je důležitý zejména proto, protože chce zavádět určitá sjednocující pravidla pro udělování politického azylu a zároveň i zavést, že lidé, kteří žádají o azyl, musí podstoupit ty procedury v první bezpečné zemi na evropském kontinentu. To bývají ty země, které jsou „první na ráně“ vlny uprchlíků, kteří přicházejí z Afriky a Blízkého východu. Pokud se tyto země budou cítit přetíženy, tak mají právo požádat o aktivaci rozdělovacího mechanismu......."

Pan Pehe si pak dále stěžuje, že Babiš nevnáší do diskuse o migrace nic nového a i nadále odmítá přerozdělovací kvóty.  Pan Pehe důsledně využívá princip obehrané desky, kdy stokrát nic umořilo osla.  Nejenom Babiš, ale už se už nejednou vyjádřili i jiní naši politikové, že přerozdělování migrantů není řešením, stejně jako by nebylo řešením v lodi do které zatéká, vrtat do jejího dna další díry.

Systémové řešení spočívá v řádné ostraze vnějších hranic  Schengenského prostoru a důsledným naplňování pravidel azylového řízení, které jsou naprosto přesně definovány už v předchozí Dublinské smlouvě a které paní Merkelová, při svém "zvládnutém" otevření vrat do Evropy, naprosto ignorovala. Vícekrát už také od našich politiků zaznělo, že se naše země bude na oné ostraze vnější hranice podílet, jak lidskými zdroji, tak materiálně a tak i finančně. Místo toho, aby to věrchuška EU a dotčené státy nabídku s povděkem přijaly, melou si své o naší nesolidárnosti a zpupnosti, chystají sankce a ryze fašistický diktát Dublin IV.

Každý to má ve svém vnímání nastavené trochu jinak, ale já chápu Dublin IV jako novodobý klon Mnichovské smlouvy a budu vždy otevřeně proti jejímu odsouhlasení.

Zdroj:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pehe-Dublin-IV-je-potrebny-Je-nutne-prerozdelovat-migranty-523445

Autor: Vladimír Šťastný | neděle 11.2.2018 11:16 | karma článku: 45,51 | přečteno: 3948x