Gašek na Grad.

Vypadá to, že náš kdysi bezvýhradně milovaný hokejový brankář, načíná novou životní etapu. Otázka zní, jestli si vybral tu správnou cestu.

Kdysi to byl za svůj originální styl vysmívaný, později, kdy se ukázalo, že jeho způsob chytání nese své ovoce a kdy s ním dobyl NHL a korunoval to na Olympijských hrách v Naganu zlatou medailí našeho hokejového družstva, na které měl bez jakýchkoli pochybností lví podíl, uznávaným hokejovým brankářem.

V podnikání v hokejovém důchodu už se mu tak nedařilo. Značka Dominátor se ve sportovním ranku zrovna dvakrát nechytla, energetické nápoje Smarty také ne. Neúspěšné byly i jeho finanční investice, kdy si podle všeho naběhl u podvodníků. O poněkud vyšinutém chování a zranění soupeře při jakémsi srandamači a jízdou pod vlivem alkoholu ani nemluvě.

V poslední době o sobě dává také vědět jako občan svými nesmiřitelnými a hodně zaslepenými rusobijskými postoji, kdy by nejradši ze sportu vymýtil vše ruské, a kritizující i naše sportovce v ruském angažmá za jejich pracovní úvazky. Zřejmě věří, že jeho vlastní účinkování ve Spartaku Moskva je zapomenuto. Jeho životní kariéra je na trvale sestupné trajektorii a i on si uvědomuje, že potřebuje pořádný impuls.

Tím impulsem by měla být politika. Na jaře letošního roku prohlásil, že do dvou let by chtěl být ve vrcholné politice. Řečnil už i v europarlamentu ve Štrasburku, kde jak jinak, tepal Rusy za válku na Ukrajině a za to, aby se jejich sportovci nemohli účastnit mezinárodních sportovních akcí a soutěží.

Vypadá to, že laso do nejvyšších pater politiky mu nakonec hodí TOP09. Nejspíš mu nabídne místo na kandidátce do senátu za nějaký pražský obvod. Myslím, že si tímto hezky sedla vrána k vráně. Mimózní, veřejností ignorované názory, jsou oběma stranám vlastní. Na Hrad to tedy zatím není a doufám, že ani nikdy nebude. Já osobně bych do toho svůj volební hlas neinvestoval.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Šťastný | sobota 5.8.2023 7:12 | karma článku: 36,52 | přečteno: 953x