Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

debater

15. 11. 2011 20:59
Děkuji všem zúčastněným

za jejich příspěvky v diskusi a zároveň se omlouvám, pokud jsem někomu neodpověděl, tam kde  bych se jen dokola opakoval jsem už nepsal. Ještě jednou děkuji. Autor.

0 0
možnosti
AB

naxalite

14. 11. 2011 14:52
kam jsme to dopracovali

Je to priserne, ze nekdo zacne podnikat, riskuje svuj majetek, vytvari pracovni mista a luza by mu chtela diktovat podminky. Proboha tohle neni komunismus! To je kapitalismus. Nekdo zariskuje a zacne nabizet sve sluzby. Pokud nabizi dobre sluzby uspeje. Pokud ne, zkrachuje. Me se nelibi, ze se lide v hospodach opijeji do nemoty (a vidim to jako socialne/zdravotni/a ja nevim jeste jaky) a co jako? Existuje neco jako svoboda. Chci provozovat zaplivanou zahulenou spelunku pro hipiky, prosim. Chci provozovat slusny podnik pro rodiny, ktere se muzou jit najist. Mam sanci....

0 0
možnosti
E

einorean

14. 11. 2011 15:13
Re: kam jsme to dopracovali

problém je v tom, že ne každý, kdo začíná podnikat, ví jak na to, a už vůbec ne každý je ochotný nabízet určitou kvalitu služeb sám od sebe... a proto tu jsou pravidla... některá rozumná, jiná méně... pravidlo, že nesmíte fritovat zeleninu ve stejném friťáku, v jakém jste předtím fritovala maso, nebo že nesmíte nabízet zákazníkům prošlé hnijící maso, mi přijde naprosto férové omezení, které bylo přijato právě proto, že ne každému podnikateli leží zdraví té "lůzy" na srdci... ono na správně okořeněném mase nepoznáte, že patří spíše do kafilérky, než na stůl, takže se jako strávník nemůžete bránit.... kouření je samozřejmě věc trochu jiná, ale generalizovat zákonná pravidla na "komunistickou diktaturu lůzy" je nesmysl...

0 0
možnosti
E

einorean

14. 11. 2011 6:53
předstíraná hysterie majitelů hospod nezná mezí

vždyť kolika různým příkazům, zákazům a nařízením, o kterých tvrdili, že pro ně budou určitě likvidační, se už museli přizpůsobit... vyberu namátkou - nařízení, že nesmí hranolky fritovat ve stejným friťáku, jako masové karbanáty, že třetinka piva musí být skutečně třetinka, že teplota v jejich ledničce musí být konstantně nízká, že hotové jídlo nesmí skladovat déle, než tuším tři dny, že musí v kuchyni mít bezdotekové baterie, že musí mít záchody pro hosty, pokud nalévají, že kuřácké a nekuřácké prostory musejí být viditelně označené a oddělené či odvětrávané, že si nesmějí bez dohody s obcí stavět letní zahrádky na pozemních komunikacích které jim nepatří, aniž by platili nájem... a přežili? přežili!

0 0
možnosti

debater

14. 11. 2011 11:51
Re: předstíraná hysterie majitelů hospod nezná mezí

jistěže přežili, za cenu neustálého porušování nebo obcházení těchto nařízení, od bezdotykových baterií nakonec uchránilo hospodské to, že to celá evropa vyfakovala

0 0
možnosti
VS

Vlada_07

12. 11. 2011 22:31
Obránci svobody...

by si měli koupit jízdenku někam aspoň 50 km západně za Tachov a tam by nahlédli, jak krachují ty nekuřácké restaurace. Jenomže tam je jídlo z dobrých surovin a majitel nehodlá svůj kšeft stavět na okrádání hostů nekvalitním jídlem a servisem. Kuřák si zajde ven ..... zrovna dnes jsem byl v obrovské pivnici, narváno a nikde ani vajgl. Vysvětlí mi  někdo, že všichni ti mladí hosté jsou tak nemožní, že sineuvědomují, jak jsou nesvobodní, když si nemohou zapálit ?

0 0
možnosti

debater

13. 11. 2011 10:43
Re: Obránci svobody...

mluvíte o té samé zemi, kde věří, že mohou svou energetickou soustavu držet jen za podpory slunce a větru?-) Ty bych si jako příklad uvědomění a zralé úvahy zrovna nebral, z vývoje v Německu čiší politický fanatismus, ostatně tam to není nic nového.

0 0
možnosti
SK

slava kunst

12. 11. 2011 22:09
Souhlas, zákaz kouření v podání poslance Šťastného je

jednoznačně útok na svobodu obyvatel, ani to už nijak nezastírá. Stačí si ho poslechnout.

2 0
možnosti
ZC

Zefram Cochrane

12. 11. 2011 22:01
pokud by byl skutečný zájem o nekuřácké hospody

tak už by jich dávno bylo mnohem více.

Bohužel tlak na zákaz kouření vytvářejí pouze prudiči, kteří vlezou do kuřácké hospody a začnou prudit. Asi jako kdyby neplavec (co se nechce učit plavat) šel k hlubokému bazénu aby mohl nadávat, že se tam utopí protože je hluboký. Jít do nekuřácké hospody, nebo na dětské brouzdaliště by bylo pod jejich úroveň a hlavně by neměli na co nadávat.

Věřte mi, že každý hospodský který má signály o nectění kouření od výrazné části zákazníků (ze které má podstatnou část příjmů) se zamyslí sám. Proto má již dnes mnoho hospod úplný zákaz kouření třeba od 11-14h (a ne jen nějakou symbolickou dobu), v té době chodí lidé jíst, ne vysedávat u piva s cigaretou.

5 0
možnosti
E

einorean

12. 11. 2011 22:17
Re: pokud by byl skutečný zájem o nekuřácké hospody

plácáte nesmysly... majitelé hospod zakládají takové hospody, jaké chtějí oni sami, ne takové, jaké chce poptávka... jednoduše proto, že jsou přesvědčeni, že z nekuřáků jim nepotečou takové zisky, ovšem toto přesvědčení si nemají jak potvrdit, dokud s tou nekuřáckou hospodou skutečně nezačnou, takže je to celý jen jejich výmysl... spíše půjde nekuřák do kuřácké hospody, než kuřák do nekuřácké, to ale neznamená, že by nekuřák neuvítal nekuřáckou...

0 0
možnosti
PS

WetSinglet

12. 11. 2011 20:22
souhlasim

necht jsou dle uvazeni majitele striktne oddeleny kuracne a nekuracke restaurace....a at tedy nekuraci chodi do nekurackych a obracene....jsem kurak, ktery skoro prestal...pres tyden nekourim vubec, pres vikend dam krabicku....nevadi mi byt v zakourenem prostredi a ani tehdy si nezapalim, pokud jsem zrovna v te nekuracke fazi...a nikomu nevycitam ze mi "kazi" muj zamer...jenom by me zajimalo, jestli by se jiz nekuracke hospody uzivily....

0 0
možnosti
J

jaanaaa

12. 11. 2011 19:37
Souhlas, naprostý,

a ještě něco pro pobavení - občas zaskočím s kamarádkou na kafíčko - máme málo času, takže 2 cigárka, kafčo a šupky hupky zase pryč. Kavárna je rozdělena - pomyslně. První tři stoly u vchodu nekuřácké, zbytek kuřácké. Bohužel při poslední návštěvě všechny "kuřácké" stoly obsazené. Seděly jsme u nekuřáckého stolu, nesměly si zapálit, přestože kolem nás byly oblaky dýmu od stolů o kousek dál. Mlsně jsme čekaly, až se uvolní některý stůl, u kterého si smíme zapálit. A to jsou ty paradoxy země české - vlastně v našem případě moravské :-))))

0 0
možnosti
PO

Modrý a zelený blesk

14. 11. 2011 2:23
Re: Souhlas, naprostý,

V podobném podniku jsem se informoval, jaká že to pravidla platí pro tyto stoly, bylo mi řečeno, že nekuřáci maj sedět tam. Pokud tam sedí kuřák, tak prej se tam hulit může, "jen co donesu popelník."

Takže pohoda. Krom toho vám asi nic nebránilo jít si zahulit ven.

0 0
možnosti
S

Smrť

12. 11. 2011 19:32
Karma

R^ Vidím to naprosto stejně - kde se mi z nějakého důvodu nelíbí, tam prostě nelezu (pokud nemusím).

0 0
možnosti
C

Camino.

12. 11. 2011 19:24
Jsem absolutne proti zakazu koureni, basta!

Nemocnice boudout zit prazdnotou a krematoria zkrachuji. Lide budou zit do sta let a budeme je muse odstrelovat, nebo nakladat do alkoholu.

0 0
možnosti
E

einorean

12. 11. 2011 19:28
Re: Jsem absolutne proti zakazu koureni, basta!

a měly bysme zrušit i všechny ty rádobydemokratické vlády, protože nebýt jich, měly by všechny děti práci! ;-D;-D

0 0
možnosti