Zemřela hrdost, do hrobu dána.

,,Věřím i já Bohu, že po přejití vichřic hněvu, hříchy našimi na hlavy naše uvedeného, vláda věcí tvých k tobě se zase navrátí, ó lide český!" J.A. Komenský

Nějak nemohu přijít na to, čím mohl být až doposud Miloš Zeman, od doby nástupu do svého úřadu prezidenta, pro tuto společnost natolik užitečný, aby to degradovalo všechny jeho výstřelky, přešlapy a prohřešky proti etice až do těch nejtemnějších hlubin zapomnění. 
Ptám se! Existuje nějaký důkaz o jeho dosavadní prospěšnosti k výtkám společnosti tohoto národa? Pak-li že ano, proč o tom nikdo nemluví? Proč mám pocit, že místo daného slibu, že bude prezidentem nadstranickým, a že bude potažmo společnost stmelovat, dělá proto tím více pravý opak? Co vlastně o něm víme?
-Zeman je prezident. ,,Novinka!" :D
-Zeman je osobnost komunistické a postkomunistické éry. :(
-Zeman je prolevicový politik. :(
-Zeman je pábitel. :O
Ve výčtu by se dalo samozřejmě pokračovat.
Záměrně jsem nepoužil nic co by Miloše Zemana dehonestovalo, a přitom se lze právem domnívat, že on je tím viníkem, který sráží svoji osobnost, a to bez vnějších příčin. Bohužel tím znevažuje nejen sebe, ale co je horší, že tím poškozuje celou naši společnost, jehož důsledky překračují naneštěstí hranice České republiky.

Jistě si mnozí vzpomenou na karikaturu z Bulharské produkce, kterak Švejk kálí na Česko, jakožto odvetu za Entropu českého umělce Davida Černého. Asi bych si na ni nevzpoměl, ale v důsledku událostí posledních dnů či chcete-li i týdnů se mi tato karikatura vyjevila právě v souvislosti s takto dřepícím Zemanem. Švejk jak známo je pouhou literární postavou, kterou lze zavřít a založit do knihovny. Miloš Zeman je postavou reálnou, kterého jen tak zavřít nelze, natož jej někam založit. A v jeho případě bych se i divil, kdyby on sám v sobě našel tolik hrdosti, k přehodnocení svého dalšího působení v prezidentském úřadu. 

Monarchie s oblibou provolávala ,,Bůh ochraňuj Krále!" Já provolávám ,,Bůh ochraňuj Českou republiku!" Protože tady nám už nepomůže ani krteček.

Autor: Vladimír Řehák | sobota 22.11.2014 0:20 | karma článku: 12,47 | přečteno: 685x
  • Další články autora

Vladimír Řehák

Buď nám Babiš milostiv!

10.2.2016 v 22:52 | Karma: 24,78

Vladimír Řehák

Nevěřím v Boha...

2.1.2016 v 19:00 | Karma: 13,54