Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J47a77n 53R17á83ž

26. 6. 2019 17:35

Slova pana Rakušan jsou výrazem zoufalství, že ač se snaží se svými parťáky sebevíc, tak naděje na udržení se ve Sněmovně se nezvedá.

0 0
možnosti

Rakušan...toť perla demobloku. I když...není sám, abych ho zase tak nevynesla.

Dnešní přehlídka demopanoptika v parlamentu mluví za vše.

2 0
možnosti
DR

Ale toš pane Kroupo, kritizovat takové státotvorce jako je STAN, to jste si fakt dovolil moc. Styďte se. ;-DR^

2 0
možnosti
Foto

Zajímavé, Vít Rakušan se sám může přesvědčit na příkladu ODS, kdy se Petr Fiala pokaždé zaklíná mantrou "s trestně stíhaným premiérem do vlády nepůjdeme," že samotný program Antibabiš nefunguje.

Navíc, po tom co předvedli na Letné, pochybuji, že získají více příznivců. Pokud by na Letné zařvalo 250.000 lidí, tak by to muselo být slyšet až někde. Vzhledem k těm vlažným ohlasům směrem k řečníkům bych řekl, že možná dobrá polovina účastníků se šla na Letnou podívat z pouhé zvědavosti.

2 0
možnosti
RP

Rozumný blog R^, na rozdíl od myšlenky pana Rakušana.

5 0
možnosti
PB

P97e34t97r 76B81u43r73i13a65n

26. 6. 2019 12:39

pan Rakušan je evidentně zaprodanec cizích mocností. Už jenom to podezřelé jméno...:-/

0 0
možnosti
EK

Hele, nejsou oni nakonec tak rafinovaní? Jako, že když budou tak trapní až se jim bude posmívat i Svěrák, tak je lidi budou natruc volit? U Babiše to funguje, tak proč by to nouhou nemohlo fungovat i u nich? ;-D No, asi ne :-/.

0 0
možnosti
JF

J31i40ř59í 11F20o43g15e16l

26. 6. 2019 12:02

Blok je od blokovat a již to samo slovo působí negativně. Sloučí li se násilně oheň, voda, levice, pravice, klér, nemůže to vést k ničemu dobrému. ODS to např. s těmi nýmandy zcela znivelizuje .

3 0
možnosti
MK

Z vašeho textu cítím velkou obavu z toho, že strategie pana Rakušana by mohla být vítězná. Proč si to myslím?

V minulých volbách získalo ANO 29,5% a dostalo za to 78 mandátů (tj. 39% sněmovny). Uskupení jednotlivě kandidujících stran ODS+TOP+KDU+STAN mělo dohromady 27,5% a dostalo za to 48 mandátů (tj. 24% sněmovny).

Disproporce mezi volebním ziskem a počtem mandátů tkví v tom, že způsob přepočtu hlasů na mandáty znevýhodňuje menší subjekty a přidává větším. Metodu výpočtu zavedlo duo Klaus+Zeman během opoziční smlouvy s cílem trvalého udržení moci. To se jim moc nepovedlo a aplikace jejich metody v chvíli, kdy existuje jen jedna silná strana přímo brutálně znevýhodňuje ty ostatní.

Pokud tedy několik slabých stran vytvoří předvolební koalici, na kterou bude zákon pohlížet jako na jeden subjekt (tentýž zákon, který určuje přepočet), pak mají velkou šanci zvítězit. Kdyby toto učinili již před minulými volbami, dnešní vládní koalice by většinu neměla.

Vy z toho samozřejmě moc nadšený nebudete a proto se snažíte jejich snahu shazovat lacinými a emotivně zabarvenými frázemi. Racionalita však (aspoň doufám) zvítězí.

0 2
možnosti
TB

Ono spíš to bude v tom, že STAN, TOP 09 a podobné strany oscilují nyní již vcelku pravidelně v průzkumech pod 5%, takže se snaží spojením s jinými stranami zachránit své teplé místečko v PS :-P

6 0
možnosti
Foto

Politickým stranám chybí alfa samci na pozici lídrů. A bez "vůdců smečky" se nedá úspěšně dělat politika. Takovému stačí otevřít hubu a už všichni kolem napjatě čekají, co řekne a jen co se vysloví, všichni tomu věří. Zatím to však v Evropě vypadá, že takoví vymřeli, stejně jako mimořádně talentovaní herci, muzikanti, scénáristé.

10 0
možnosti
JR

J66a62n 45R17á95ž

26. 6. 2019 18:12

Je to pochopitelné, neb "alfa samci" obsadili vedoucí pozice ve velkém byznysu, takže nemají sebemenší důvod se věnovat sněmovním žabomyším válkám. Na to mají v každé straně svoje bílé koně, tak proč s tím ztrácet čas.

Proč se nechal Babiš vyhecovat a do politiky aktivně šel, se mi jeví jako největší záhada zákulisí české politiky. A že se šíbři z ODS nevykašlali na Fialu a odmítli jeho nabídku na vládní holport a příjmy z toho plynoucí, mne překvapilo stejně jako Babiše.

0 0
možnosti
SB

Mám rád dobré příměry. Sám ve svých diskusních příspěvcích občas slovo "Příměr:" i s tou dvojtečkou napíši a potom následuje vlastní příměr. Zda ty mé příměry jsou dobré, to ať posoudí jiní, ale ten tvůj dnešní příměr s vojáčky dobrý opravdu je.

5 0
možnosti