Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Možná se mýlím, ale mám pocit, že "obyčejní" Němci jsou stále ochotní platit a evropští politici nechtějí udělat kaňku na tom skvělém projektu zvaném Euro. Takže se toho moc nestane a pojede se (z věší části) podle not Syrizy.

0 0
možnosti
VJ

Damstvo, vy též, ovšem.

0 0
možnosti
VJ

Panstvo, už jste někdy honili bycha? Teď máte příležitost.

0 0
možnosti

Vladimíre, ten Váš blog je bohužel asi jen půl pravdy. Vstup Řecka nebyl zdaleka provázen takovými "ciráty", jako u jiných zemí. Řekové zfalšovali údaje/výsledky hospodaření, a když na to v EU přišli, tak to blahosklonně přešli. Takže asi bylo Řecko na něco třeba, že?

2 0
možnosti
PA

P47e75t40r 94A14g65u85l92á53r

26. 1. 2015 18:43

Těm, kteří mne nepochopili - jsem pro trestní odpovědnost volených zástupců u jednání, které je skryto před veřejností. K čemu nám jsou kauzy, kde vznikají zcela pravidelně miliardové škody a není možné hnát viníky k zodpovědnosti? Příkladem by nám mohl být třeba Island. http://www.velkaepocha.sk/2013031420873/Island-poslal-bankere-do-vezeni.-Odmitl-platit-dluhy-bank-vyhlasil-bankrot-a-ukoncil%C2%A0dluhovou-krizi.html

2 0
možnosti
VH

Samozřejmě, že si za situaci mohou především Řekové, přesněji řecké vlády. A pak také Gerhard Schroder, Jacques Chirac (+ Michel Rocard a Édith Cressonová), Wolfgang Schüssel a mnozí další.  Jen pro své politické ambice zvolili jako hranici schodku maximální hodnotu uvažovanou ekonomy. "Přehlédli", že tato hodnota je maximem v době ekonomických problémů a připustili ji při přijímání zemí do eurozóny i v době hospodářského rozmachu. Povolili její překročení.  Aby se státy jižní Evropy alespoň ke kriteriu přiblížily, souhlasili se započtením jednorázových příjmů (prodej majetku státu) - což ovšem není o ekonomické stabilitě. V případě Řecka "přehlédli" totální, letité falšování státních závěrečných účtů v Řecku, o kterém si štěbetali i vrabci.

   Tito politici, kteří měli být zárukou prosperity EU a eura, selhali.  Jaksi bolševicky: byl naplánován rok a okruh zemí vstupujících do zóny. A plány se musí plnit (když ne překračovat). A tak vzniklo potěmkin-euro.  A potíže potěmkin-eura řeší současní politici a bankéři. Bohužel, opět podle receptů knížete Potěmkina.

2 0
možnosti
Foto

Kdyby měli Řekové svoji měnu, svoji centrální banku, tak by tak nedopadli. To je neštěstí  celé eurozóny. Kolik je zemí eurozóny, tolik je státních rozpočtů a vše řídí  jedna banka, která nastavuje úrokové míry podle nejsilnější země, což je Německo, to ale nemusí vyhovovat  Řecku a daším zemím, případně v budoucnu nám.

4 1
možnosti
KS

Struktura naší ekonomiky je té německé hodně podobná, takže nám by to spíš vyhovovalo. Ale kdyby se jelo podle not třeba Francie, tak bychom zase naopak byli nahraní.

0 1
možnosti
RE

Ono je to tak, že tam jezdí všichni na dovolenou, celá Evropa je miluje, tak jestli si je nakonec nezhýčkali jako ropa Nory. Já to loni viděl asi takto:

http://enders.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=427734&bk=65512

1 0
možnosti
ML

M81a98r17t38i28n 34L56a12c84o

26. 1. 2015 15:38

Chudák Démis Roussos sa tak hanbil, za výsledky volieb, že dnes radšej umrel:-(

1 1
možnosti
PA

P75e31t69r 59A37g12u89l87á27r

26. 1. 2015 15:18

Už v prvním odstavci je zásadní chyba. Doklady nefalšovali "Řekové", ale jejich zvolení zástupci a úředníci státního aparátu. Ale dluhy mají platit ti druzí. Daňoví poplatníci, kteří je nezpůsobili.

1 9
možnosti
Foto

Jasně, takže by ten dluh, který se rozplynul do celé země, platilo jen pár úředníků...?

5 0
možnosti