- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dá. Člověk si zvykne na všechno. Jako vysokotlaký pacoš se snažím sůl omezovat. Dnes si dám v klidu vejce na tvrdo bez špetky soli a nemám s tím žádný problém. Kdysi jsem si to nedovedl ani představit. A někdy se dokonce přistihnu, že mi sůl kazí chuť pokrmu.
Cituji úryvek z knihy "Pravda o soli lži odborníků o látce bez které nemůžeme žít" . . . . . . . . . . Náš fyzický svět se zrodil z moře, a my slanost oceánu neseme stále v sobě. Sůl je základní živina, na níž závisí život našeho těla . . . . . .
Tak v tomto Vám p.Kroupo neporadím. Všeobecně zde platí, že sůl škodí , ba co, přímo ohrožuje naše životy ?
Měl jsem před léty závratě. Lékař mi naměřil TK 90/60. Vynesl rezultát, že musím co nejvíc solit a pít tekutiny. Když jsem mu řekl, že když si osolím polévku a trochu mi jí zůstane, tak ji dám psovi a ten ji nechce žrát jak je přesolená. Odvětil mi, že to je pořád ještě málo. Takže solím a jsem v pohodě. Jo a karma
A co je na tom tak divného? Máte nízký tlak. Kdybyste měl 180/100, asi by to bylo jinak.
Tak když už, i jinak škodlivou uzeninu můžeme přeci doladit hořčicí
no pokud je neslaná a dám si k ní Kremžskou, tak si moc nepomůžu.
Jen na okraj,mnoho odborníků na dietu varuje právě před nesolením,naše tělo sůl nutně potřebuje,i zvěř má svoje soliska.Neříkám,že se má přesolovat,ale sůl patří k životu. Pan Kroupa má můj souhlas.
Prosím o odkaz. Co já vím, tak soli je v potravinách až až, i kdybychom ji při vaření úplně vynechali...
Za mě min soleny potraviny dobrý. Když chci, prisolim. Ale už jsem po slanym období najel na vychutnani si v jidle toho, co jsem pred tim díky slanosti necítil.
Nejspíš jste přesoloval. A dosolení hotového jídla fakt není totéž, jako jeho přiměřené osolení v průběhu přípravy.
Souhlas s nadpisem, nic více není třeba říci
Normálně jsem pekl vepřové a nesolil. Nakonec jsem k tomu přidal kysané zelí a nikdy jsem si nevšiml, že není solené maso.
Vy jste byl vždycky něco extra...
Pane Kroupo, jestli opravdu přibývají na trhu nepřesolené potraviny , já za sebe tomu fandím a rád si je případně dosolím. Ale každý máme jiné chutě. Já, když zapomenu osolit vodu na brambory, dosolím si je potom a možná to tak mám i raději
Můj názor konkrétně na brambory je ten, že jakmile vodu před vařením neosolíte, už to po uvaření nedoženete. A můj typ - zkuste do vody před vařením brambor přidat tři stroužky česneku, oloupané a rozmáčknuté nožem...