Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

fleec

9. 5. 2011 9:44
dnes dobrý Vladimíre...

..máte prima kamarádku...i když jsem se u prvních obrázků lekl, že mučíte jehně:-) A ani jsem netušil, že tihle psi nepelichají, takže jsem se i poučil.

0 0
možnosti
B

Bucharovic

9. 5. 2011 11:37
Re: dnes dobrý Vladimíre...

Pudlové a třeba Bišonci jsou jako ,,nepelichaví" psy vhodní i k alergikům - což asi ví málo lidíR^

0 0
možnosti
PDVIT

prof. DrKr. Vlad III. Tepéš,Ph.K

8. 5. 2011 12:01
jak vidim tak ani psum zda se vubec nerozumite...

jinak byste nemohl prohlasit spolecne s par dalsima individuama, ze malej pes je kolikrat vetsi PES nez ten velkej. Ono to totiz jednak souvisi s vychovou a socializaci psa jiz od stenete a zadruhy ty maly ratlici jsou obvykle z tech velkejch potentockovany az za usima a tak vyjizdej prvni na vetsiho psa, kterej obvykle(je-li spravne vychovanej)jenom prekvapene zira, o co ty urvany maly svacine jde, kdyz on o nej nema nejmensi zajem. Jinejma slovama- velkej pes je mnohem vyrovnanejsi resp. ma k vyrovnanosti mnohem lepsi predpoklady nez vsechny ty maly krysy, ktery nekdo taky nazyva "pes". Samozrejme se bavime o psovi, kterej mel spravny vedeni a dostatek casu k socializaci uz od mala. Nejvetsi tragedie jsou panicci, kteri maji maly stene neustale na spagate a nepridaji se ani kdyz vidi vetsi skupinu psu jak si hrajou pohromade. Ten pes za to vicemene nemuze, ale to jsou pak prave vetsinou hrdinove cerny kroniky, kteri pokousou tu dite, tu zabijou svyho panicka = spatna socializace psa.

0 0
možnosti
B

Bucharovic

9. 5. 2011 11:35
Re: jak vidim tak ani psum zda se vubec nerozumite...

No, já si myslím, že po těch letech o psí duši tedy něco vím a ne že ne...;-) Jinak s vámi celkem souhlas, snad jen, že jistý povahový směr, odvahu a temperament se dá najít už u docela malého štěněte. My jsme si vybírali z několika štěňat - a vybrali jsme si to, které bylo už na prvbní pohled nejodvážnějí, nejčilejší a ,,nejdravější". To, které k se nám bez obav přibatolilo a hned se s námi tahalo o hadrový ,,uzlík". Dodnes toho nelitujeme, protože máme doma rozumného a vyrovnaného psa, který miluje pohyb i lidi, poslouchá na lusknutí prstů - to doslova - a nikdy ještě nikoho nekousl/a. S ostatními psy se nepere, ale když na ní nějaký pes vyjede, tak se nestačí divit... Tož asi tak...

0 0
možnosti
BP

Bílá paní

8. 5. 2011 10:44
Dnes se vás musím zastat, Vladimíre.

Ani mně se sice pudlové vzhledově nelíbí, ale to je věc osobního vkusu a nic to nemění na tom, že povahově jsou to jedni z nejlepších psů, které jsem kdy poznala. Inteligentní, vyrovnaní, snadno a s neuvěřitelnou radostí se učí nové a provádí již naučené povely.

...K tomu stříhání - každá rasa má svoje. Jiné psy musíte zase denně vyčesávat. Z těch chlupů, co jsem vyčesala z našeho vlčáka by bylo na svetr pro celou rodinu.

0 0
možnosti
PDVIT

prof. DrKr. Vlad III. Tepéš,Ph.K

8. 5. 2011 12:24
Re: Dnes se vás musím zastat, Vladimíre.

tohle tvrzeni je nesmysl - zalezi na vychove. Na psovi je krasne videt platnost porekadla - jakej pan takovej kman. A co se konkretne pudlu tyce tak ja mam zase opacnou zkusenost...jsou neuroticti a tupi jak poleno (nicmene to muze znamenat i absenci vychovy a tudiz, ze pes nevi kde jsou jeho hranice a take, ze povel neni treba poslechnout). Pravdou ovsem je, ze se vzdy jednalo o maximalne stredniho pudla. O tech velkych jsem obvykle slysel, ze se svyma mensima pribuznyma nemaji nic spolecnyho. A jak zde nekde padlo, ze pudl je puvodne lovecky pes, tak s nejvetsi pravdepodobnosti bych to prisuzoval te nejvetsi verzi, rozhodne ne strednim ani trpaslicim pudlum, coz jsou podle myho jenom zparchanteli preslechteny gaucaci.

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

7. 5. 2011 22:19
Nikde tu nevidím madam Čihákovou

Její témata jsou nyní politická, dříve ale psala krásné články o pejsáncích!

:-(:-(:-(

0 0
možnosti
MK

miunka

7. 5. 2011 19:49
Baruška

 vypadá pěkně, obzvlášť na svůj věk. Taky jste se ji naučil hezky ostříhat. Ti brblalové pode mnou asi ještě nikdy neviděli, jak vypadá třeba královský pudl ostříhaný na výstavu - to připadá dost zrůdné i mně.

A malými psy také může pohrdat jen ten, kdo o nich nic neví. Chovám obě varianty - obrpsa i minipsa a kolikrát mám pocit, že ten malý je víc pes (co se vlastností týká) než ten velký.

Posílám Barušce podrbání za uchem!!

0 0
možnosti
B

Bucharovic

7. 5. 2011 19:59
Re: Baruška

Ano, díky. Přesně něco podobného jsem měl na mysli, když jsem psal, že i malý pudl dokáže být PES...;-)

0 0
možnosti
L-KN

Lobo - krotitel nanotermitů

7. 5. 2011 18:17
Mňam...

:-P

0 0
možnosti
F

forEd38

7. 5. 2011 18:09
lepsi vyber

Lidicky z cesky kotliny si pomalu zvykaji

davat na fotoblog kazdou hovadinu. Zaplavujou fotoblog svymy soukromymi

hloupostmi a problemami. Tydle fotky patri do rubriky “pro pejsky”. Autorovi

pripominam ze ani profesionalni fotograf neudela kazdym zvaknutim perfekni

fotoghrafii a tim hur amater. Chce to lepsi vyber; mene je vice…Rv

0 0
možnosti

blecha v psím kožichu

7. 5. 2011 18:49
Re: lepsi vyber

Kdo říká, že tenhle blog není blog pro amatéry a tahle sekce fotoblog že není pro amatéry? A kdo říká, že tahle dokumentace koupání psa je tak moc pod psa, že by zde nemohla být a ostatní čtenáře a bloggery zaujmout? Vrrrrrrr haf!

0 0
možnosti
LM

betlík

7. 5. 2011 18:08
Blesk

Dávat ven fotky, které nejsou upravené je téměř zločin.;-( Některé oči vypadají, jako by je někdo vyloupnul. Existuje snad retuš pro elementární úpravu fotek, když už nejsem schopen si tuto funci nastavit na fotoaparátu. Rv

0 0
možnosti

blecha v psím kožichu

7. 5. 2011 18:54
Re: Blesk

Vyloupnuté oči - jestli pes netrpí šedým zákalem, to poznáme vyšetřením se zrcadlem a světlem, nebo na fotkách, kdy blesk ozáří psovi sítnici :-)

0 0
možnosti
PU

Pulp Fiction

7. 5. 2011 18:04
Hmmm...

hroznej čokl...Pod slovem pes si představuju třeba brazilskou filu, německého ovčáka nebo i jezevčíka. Ale ostříhaného a načesaného pudla určitě ne. Přirovnal bych to k metrosexuálovi. Mám k těmto tvorům speciální výraz, pseudopes.

0 0
možnosti

blecha v psím kožichu

7. 5. 2011 18:51
Re: Hmmm...

pes - metrosexuál ;-D R^ Ale co je pak přerostlá krysa jorkšír?

0 0
možnosti

blecha v psím kožichu

7. 5. 2011 16:19
nebonzuju, ale ...

hlásit se to mušííííí, čekejte návštěvu greenmagorů ;-D

0 0
možnosti