Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Haidy

15. 6. 2009 19:53
Ocenění

Zdědila jsem ručně psanou kuchařku po prababičce. Kolik zrníček a čeho dávala do rajský, nevím. Papiňák tam taky nezachytila, ale ten trik s peřinou tam je. Fascinoval mě. A protože  byla  Moravačka, psala: ....a potom zastlat pod duchnu.:-)

0 0
možnosti
WS

wandering star

12. 6. 2009 21:06
Na pasírování mám takovou věc z Itálie

Je to jakoby dvojitý cedník s klikou, klenot tomu říká "soupiére", taky se v tom dobře vypeckovává rybíz na marmeládu. Jinak jste mě inspiroval k napsání článku, snad se k tomu dostanu, až přeložím, co mi zrovna leží na stole.

0 0
možnosti
PO

POToole

12. 6. 2009 19:13
Ja sice varim

rajskou z rajskych jablicek, ale jinak zajimavy recept! :-)R^

Jinak cekam na recept na toho kance, bude nekdy? ;-D Taky byste  mohl pridat nejaky recept pro vegeteriany, abychom se necitili diskriminovany...

Mejte se fajn, P.

0 0
možnosti
B

Bucharovic

12. 6. 2009 21:20
Re: Ja sice varim

Omlovám se Pavlo, ale vegetariány zásadně popravuji ranou prasečí kýtou do zátylku za potlesku nastoupených masožravců....;-D , ne , ale vážně, já snad neznám jídlo, ale jo, sakra, teď mně to naskočilo. Říkáme tomu -,,květák po řecku", ale Georgis by mě asi hnal:-)) Tak až bude čas, tak to sem šoupnu. A ten kanec - to se bude jmenovat -,,Vepřová po,,mém" " a určitě ji avízuju dole pod článkem, myslím datum, kdy bude, tak vydržte. Zdravím do země tornád;-)R^ V.

0 0
možnosti
PK

dolch

12. 6. 2009 15:24
Já mám pocit

Mě se zdá, že jsi vykradl hokynářství, ne? Vždyť v tom je úplně všechno. Příště napiš, co se do tvé rajské omáčky nedává. Bude to kratší ;-D

0 0
možnosti
B

Bucharovic

12. 6. 2009 15:30
Re: Já mám pocit

No vždyť jsem psal Pavle, že jako ,,pejsek a kočička, když dělali dort"...;-D V.K.

0 0
možnosti
T

tromi

12. 6. 2009 14:37
brrr

rajská ve mě probouzí vzpomínky na školní jídelnu

0 0
možnosti
B

Bucharovic

12. 6. 2009 15:07
Re: brrr

Člověče, papriku ty nerad, rajskou nerad, čím se ti člověk zavděčí??? ;-D

0 0
možnosti
MP

MarekP

12. 6. 2009 12:21
Ja to delam tak...

...ze restuju misto cibule na nudlicky nastrouhany celer a mrkev, potom do toho dam rajsky protlak a necham ho poradne orestovat, krasne zesladne a to je potom mnamka. :-P

P.S.: A taky radsi pasiruju, tak nezustane v omacce zadny "nezadouci" vetsi kousek. ;-)

A ted uz se mi sbihaji sliny, jdu kouknout jestli v lednicce nepraskla zarovka (kvuli zene)... ;-D

0 0
možnosti
E

endousek

12. 6. 2009 11:53
mixer?

Dovolím si připomínku - nemixovat, ale pasírovat. Chuťově je to o něčem jiném.

0 0
možnosti
JD

pedr64

12. 6. 2009 12:10
Re: mixer?

mohl bych vědět proč? Tedy jestli to má nějaký racionální základ.

0 0
možnosti
MF

falm

12. 6. 2009 11:10
Ještě jedna ingredience chybí

Strouhaný tvrdý perník na zahuštění je mnohem lepší a chutnější...

0 0
možnosti