- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zdědila jsem ručně psanou kuchařku po prababičce. Kolik zrníček a čeho dávala do rajský, nevím. Papiňák tam taky nezachytila, ale ten trik s peřinou tam je. Fascinoval mě. A protože byla Moravačka, psala: ....a potom zastlat pod duchnu.
Je to jakoby dvojitý cedník s klikou, klenot tomu říká "soupiére", taky se v tom dobře vypeckovává rybíz na marmeládu. Jinak jste mě inspiroval k napsání článku, snad se k tomu dostanu, až přeložím, co mi zrovna leží na stole.
rajskou z rajskych jablicek, ale jinak zajimavy recept!
Jinak cekam na recept na toho kance, bude nekdy? Taky byste mohl pridat nejaky recept pro vegeteriany, abychom se necitili diskriminovany...
Mejte se fajn, P.
Omlovám se Pavlo, ale vegetariány zásadně popravuji ranou prasečí kýtou do zátylku za potlesku nastoupených masožravců.... , ne , ale vážně, já snad neznám jídlo, ale jo, sakra, teď mně to naskočilo. Říkáme tomu -,,květák po řecku", ale Georgis by mě asi hnal:-)) Tak až bude čas, tak to sem šoupnu. A ten kanec - to se bude jmenovat -,,Vepřová po,,mém" " a určitě ji avízuju dole pod článkem, myslím datum, kdy bude, tak vydržte. Zdravím do země tornád V.
Mě se zdá, že jsi vykradl hokynářství, ne? Vždyť v tom je úplně všechno. Příště napiš, co se do tvé rajské omáčky nedává. Bude to kratší
No vždyť jsem psal Pavle, že jako ,,pejsek a kočička, když dělali dort"... V.K.
Člověče, papriku ty nerad, rajskou nerad, čím se ti člověk zavděčí???
...ze restuju misto cibule na nudlicky nastrouhany celer a mrkev, potom do toho dam rajsky protlak a necham ho poradne orestovat, krasne zesladne a to je potom mnamka.
P.S.: A taky radsi pasiruju, tak nezustane v omacce zadny "nezadouci" vetsi kousek.
A ted uz se mi sbihaji sliny, jdu kouknout jestli v lednicce nepraskla zarovka (kvuli zene)...
Dovolím si připomínku - nemixovat, ale pasírovat. Chuťově je to o něčem jiném.
mohl bych vědět proč? Tedy jestli to má nějaký racionální základ.
Strouhaný tvrdý perník na zahuštění je mnohem lepší a chutnější...