Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

deeana

29. 7. 2010 7:57
Uvařeno

Zdravím a děkuji za skvělý tip na chutnou veřeči pro přítele. Včera jsem tento recept objevila a ještě ten den uvařila...je to výborné a jednoduché. Postupovala jsem jen s tím rozdílem, že jsem do sýrové směsi použila pouze nivu a i přes použití oleje (mám skvělý řecký - letos dovezený) se mi konzistence směsi zdála příliš suchá, tak jsem přidala malé množství pomazánkovéo másla. Nesolila jsem vůbec, držela jsem se rady, radši míň než víc a niva se mi zdála dost slaná...vyšlo to, jen pro příště lehce osolím vrch masa při pokládání do pekáčku, víc určitě nebude potřeba...nejsem příliš zdatná kuchařka, ale tohle zvládne opravdu každý...díky. Přidejte prosím další recept...

0 0
možnosti
B

Bucharovic

29. 7. 2010 8:09
Re: Uvařeno

Tady máte receptů víc

http://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/r/17647/MOJE-RECEPTY-VARENI.html

Díky a jsem rád, že chutnalo.;-) V.Kroupa

0 0
možnosti
A

ada.cat

22. 9. 2009 15:33
Pane Kroupo,

Kouzlus mňamózus, prsíčka nivou plním,ale opékám je el. pánvi,v troubě a s rajčaty to vypadá skvěle. Receptík jsem si s dovolením opsala a zkusím. Zdraví Jana P.

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

22. 9. 2009 13:23
Vynikajici predpis

V nedeli jsem uvaril podle Vaseho predpisu - toto jidlo je opravdu vynikajici zazitek, diky. Musel jsem nahradit Nivu pikantni Gorgonzolou, Eidam pikantnim Provolone a anglickou slaninu dusenou slaninou Senfter, ale na fantasticke chuti to urcite nic neubralo. KKN je jednim z mala pokrmu, kde Provensalske bylinky (a zvlaste levandule) v kombinaci se syrem vytvori tu spravnou harmonii. Pokud se tyka vina, s  Chianti bych byl opatrnejsi, existuje cela rada Chianti od tech lehcich (napr. Colli Aretini Docg, Colli Fiorentini Docg) az po vyrazna vina k hovezimu masu (napr. k  fiorentine, Colli Senesi Docg, Monteregio di massa Maritima Rosso Riserva Doc) - podle vinice, rocniku apod. Nicmene existuje rada lehkych cervenych vin doporucovanych vinari prave k pokrmum z kurete (a nejen ke kureti na divoko). Protoze uprednostnuji k syru s modrou plisni lehce robustnejsi vino, ke KKN davam prednost cervenemu (treba i Rulandske modre) pred bilym (Muskat, Tramin).

Jeste jednou dik za krasny zazitek.

0 0
možnosti
B

Bucharovic

22. 9. 2009 13:30
Re: Vynikajici predpis

No sláva, konečně zase někdo, kdo to taky uvařil a napsal jak mu to chutnalo. Já říkal, že je to bašta;-)R^. V.Kroupa

0 0
možnosti
AP

shrink

22. 9. 2009 9:53
Ty Vláďo,

já už budu muset se sebou něco dělat - to není normální, že mě furt dojímáš! :-) Teď mě dostal ten úhledný štítek na bazalce :-)

0 0
možnosti
B

Bucharovic

22. 9. 2009 10:04
Re: Ty Vláďo,

Mám rád všechno srovnaný no... :-) A to v jednom z příštích receptů bude stejný štítek i na čerstvé majoránce, tak se drž. ;-) Dík, ahoj V.

0 0
možnosti
JK

lola-cz

21. 9. 2009 19:40
Hmmmmm...

... to by šlo...... R^ :-)

0 0
možnosti
E

echo.3

19. 9. 2009 20:23
Že prý dobře vaříte?

Říkal mi kolega cojanato.:-) Má pravdu.

Ty ňadra vypadají docela královsky. KarmaR^ Jen víno bych si dal bílé.

Pane Vladimíre, Vaše receptíky jsou docela skvělé, nápady nechybí. Už si některé archivuji, jsem tak trochu gurmán.

Četl jsem i některé další věci, i to o strážníkovi, atd. Těžká věc, bohužel jsou to věci nepříjemné, v našem státě zcela běžné a kdo není v úřední mašinérii jen trochu zběhlý a možná i otrlý, těžko uspěje. A ještě si nadělá nepřátel. Vzal jste to asi za špatný konec. Chce to jiné postupy, vím o čem mluvím.

Ale víte co, naťukněte je jinak, zkuste nový recept, prostě placky.  Třeba pod názvem "policajtské placky" nebo "strážníkovy placky". Jestli budou upečené nebo grilované, smažené či jinak horké, to už nechám na Vás.  Určitě něco podobného znáte, bude to mít úspěch.

0 0
možnosti
AB

abarila

19. 9. 2009 19:32
Malá výtka

Ke kuřeti patří bílé ... Ale jinak bych se asi nechala pozvat.:-)

0 0
možnosti
B

Bucharovic

19. 9. 2009 19:41
Re: Malá výtka

Omyl Alice - taky jsem si to dříve říkal, ale jednou jsem četl knihu o víně a tam se psalo, že k pečenému kuřeti je vhodné i víno červené - třeba Italské Chianti. Tak jsem to jednou zkusil a můžu říct, že už ke kuřeti vždy jen červené. No uznávám, že Chianti je mnohem lehčí než Chateauneuf du Pape, které je fakt tak spíše ke steaku, nebo bifteku, ale já doma Chianti neměl a ono i to ,,Šatóné di pap" se k tomu hodilo.;-) V.K.

0 0
možnosti
H

Haidy

19. 9. 2009 17:03
Čichám, čichám,

že se tady se zase v pátek vařilo.:-) Jak už to u mne bývá, chodím na hodinu kuchaření pozdě.:-( Ale počtu si tu stejně ráda, jako jindy.

 

Měla bych taky jeden recept s balením do plátků anglické slaniny. Ale neumím ho tak barvitě podat, o fotodokumentaci  už vůbec nemluvě.

 Při letním obšťastňování přátel a příbuzných naší přítomností, jsem ho dostala jako pozornost. Včetně ochutnávky. Nevím jestli bude zájem, ale ráda se ho sem pokusím přilepit. S dovolením Kroupovic bych to riskla.

0 0
možnosti
H

Haidy

19. 9. 2009 17:04
Re: Čichám, čichám,

Tak si nachystejte anglickou (dobrý je i uzený bůček, vyšší)  plátky  i kousek vcelku, kysané zelí a cibulku. Trochu oleje, pepř a to bude asi všechno. Ještě nějaký provázek nebo ti šikovnější než já, párátka. Tak já ještě zajdu a vyklopím to na vás. Zatím hezké nedělní odpoledne. :-)

0 0
možnosti
I

ištenem

18. 9. 2009 20:22
...

to je baštička..asi si to urobím..vyzerá to fajně...R^

0 0
možnosti
L

liludallas

18. 9. 2009 12:35
fíha

se mi sbíhají sliny i jen nad obrazky.. mnamka

blondatejsvet.cz

0 0
možnosti