- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Po neděli nějakou reakci a asi nikdo můj recept nezkusil, nebo jeho konzumaci nepřežil... V.K.
ale sám dělám jen minutky. Ale zdá se, že všichni žerou jen vejce
Z hovězího minutky? To tak snad jen z pravé svíčkové, ta se se svými krátkými vlákny a křehkostí na minutky hodí, ale s kližkou minutky nedělej - leda by byl tvůj soused zubař...
Vaříte skoro jako profík. Můžete mi věřit, mám maturitu z vaření.
Dík za pochvalu - to by měla máma radost. Když mně bylo si 15 let a naši jeli na chatu, tak jsem se vždycky ,,zabejčil" a že jet s nima nechci. Máma vždycky řekla jen -,,Faj chlapečku, v lednici máš maso, brambory víš kde jsou a ať po sobě umeješ nádobí..."
To byla moje ,,maturita z vaření". Vařím od 15 let, a ještě pořád mě to baví . Díky Alice za kompliment. Budu dávat jeden recept každý pátek, tak uvidím, jak se to ujme V.K.
jen s tou cibulí to dělám naopak, ale nakonec za zkoušku to stojí
Já vím, normálně se dává cibule pod maso, ale tohle je právě naopak a je to fakt zvláštní, jen se nesmí ta cibule nechat podusit moc - jen tak zesklovatět a změknout - zkuste! V.K.
Pane Kroupa, proč dáváte díl másla a díl sádla?
Má to spolu dohromady zvláštní chuť . vyzkoušejte V.K.
Dobrý recept. Taky švindluju vhodně vyřízlou kližkou nebo předním svíčkovou, roštěnce, zadní. Jen malá finta - když maso oprančíte po jedné straně, tak ho pak oprančete i po druhé a už neotáčejte, nebo z něj bude podešev, kterou pak musíte dusit v papiňáku. Pára z masa jde nahoru a ven, jak otočíte, tak jde zase nahoru a tam se zarazí o sraženou bílkovinu, nemůže nikam, tak začne sama maso předdušovat a nevysušovat. Čím víc otáčíte, tím sušší a tvrdší plátek máte.
Jinak dík za tip na nedělní oběd. Je hnusno, rodina bude zalezlá doma a budou se dožadovat domácí bašty.
líbí se mi, když chlapi vařejškoda, že nemůžete poslat rendlíčekJG
Poslal jsem recept - rendlíček si už naplňte sama V.K
Fakt je, že sehnat a vybrat dobré hovězí je u nás umění. Někdy se dá třeba roštěná použít jako podrážka na trekové boty. Na tu svíčkovou z kližky jsem ale opravdu zvědavý...
Já jsem jednou dělal svíčkovou i z vykoštěného vepřového kolena a říkám vám - jde to a jde to a jde to!!! V.K.