Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Zmineni jmena "Kalousek" vam privedl mnoho ctenaru, pane Kroupo. Ale take ukazal vasi neschopnost presne kritiky te "opozice". Jmeno Kalousek je pouzivan diskutery, nebo autory bloggu, kteří nam toho nemaji mnoho co rici a potrebuji vse na nekoho „hodit“. Je to hromosvod vseho spatneho v CR. (delam si z toho legraci). Jeho osobnost mi také moc nevyhovuje. Je v politice uz hodne dlouho. Ale zase, když ho lide voli, tak proc ne.

Ale vazneji.Kazda strana opozice vstupuje do voleb pro vitezstvi. Po volbach se teprve ukaze, jak si ceni svych programu, s kterymi sly do voleb, zda-li je moznost je rozmelnit a vstoupit do vlady, nebo zase zustat v te opozici. Jine vychodisko neni. Nabadam vas si vazit jejich programu. Ukazuji alternativu, ktera se v budoucnu muze hodit.

1 2
možnosti
JB

Pane Limo, ve vší úctě, myslím že autor vystihuje situaci. I kdyby tam Kalouska nenapsal.

2 2
možnosti
SN

:-).....Pane autore, přečetl jsem si diskusi, mrknul na karmu a jak často píšu........vyhrál jste ne celé čáře.

Mlčící menšina, kterou moc v diskusi není vidět, s Vámi souhlasí! Tak to je! Všichni se ohánějí nekrizí, která způsobila tak výborné hospodářské výsledky v předminulém i minulém roce. Dobrý argument. Výsledky by se dostavily i kdybychom neměli vládu! Babiš se jen veze na současné prosperitě!

Tak krize tu zřejmě byla po celé roky před Babišem, kdy se rozprodalo půl republiky a ještě se udělal dluh 1,6 bilionu. Některými stále opěvovaný Kalousek, jako nejlepší min. finanancí zeměkoule a okolí, podle kterého dělá vláda všechno špatně, udělal zásek 670 mlrd, !!! Tak to je. A tito týpkové by chtěli znovu ve státě rozhodovat. Lidé nejsou hloupí, ne to nemusí každý být majitelem akademického titulu! R^R^R^!!

4 3
možnosti
DR

Kdo umí tak umí.

1 1
možnosti
Foto

Já naopak myslím, že opozice postupuje správně. Vás , kteří jste zarytými přívrženci sekty Babišoy stejně nepřesvědčí nic , pak jsou ti co mu to hodili protože čekali pečené holuby a stejně pořád nic.

Realně se od Babiše část jeho voličů odvrací a napak mu přibývá voličů od SPD, KSČM a ČSSD, ale ta struktura jeho voličstva se mění.

Celkově ale tábor ANO+SPD+KSČM oslabuje a naopak faktická opozice postupně sílí.

Pokud by postupovala opozice tak jak navrhujete tak by se posunula na Babišovu úroveň rétoriky (navíc bez jeho finančních a medialních zdrojů) a vlastně by přestal být důvod je volit.

Takto jak postupují je to prostě zcela v pořádku, nechají Babiše sežrat část voličů těch stran co s ním souzní a pak ho porazí-a bude to velmi brzy, možná už v eurovolbách, ale každopádně v dalších parlamentních. Na straně opozice je totiž ekonomický cyklus, který je neúprosný a čas kdy lze prožrat cokoliv a ekonomika to jakž takž unese prostě končí.

3 5
možnosti
Foto

Já nejsem zarytým přívržencem žádné sekty, natož nějaké vaší - Babišovy. Já si jen všímám toho, jak kdo reaguje na to či ono:-)

3 2
možnosti
JJ

J20a73n 59J14í34l22e72k

7. 1. 2019 14:27

Já se domnívám, že celá tahle diskuse má jeden problém. Ten problém se nazývá: "Uvažovaní logicky-ekonomicky." Lidé nežijí logicky,-ekonomicky neuvažují logicky-ekonomicky, ale převážne intuitivně, emočné. A kdo umí lépe zacházet s emocemi lidí, ten vyhrává volby.

Většina lidí chce naději. A pokud je konjunktura, je naděje, takže každý slib o lepším životě vyvolá naději, že bude ještě lépe. Nikdo nechceme slyšet, že bude hůř, tomu nikdo nechce věřit. Víme, že dálnice nejsou nic moc, ale ukázal nám graf a přece nám nebude takhle nestoudně lhát, že nestavíme. :-) Máme se přeci nejlépe jak se můžeme mít, jsme nejlepší v Evropě, říká to premier. A ti co jsou dole, se nadmou pýchou, do jaké dobré party patříme. Dostali 900 Kč k důchodu, to je ale pašák, tamti jen kradli a slibovali.

Děti nechtějí slyšet, že nejsou peníze, děti chtějí pamlsek. Jsou ovládáni emocemi, stejně jako ti dětinové, co nechtějí slyšet, že by se mohlo něco stát. A když se stane, zlobí se, že jim někdo lhal. Nikdo jim neřek, že hromada je jedna, a pořád stejně velká.

Protože buď má stát peníze a nemá je občan a nebo nemá stát peníze a má je občan, ale zas jen na něco. Tohle nechtějí slyšet, emoce naděje s nimi cloumají. "Doufali jsme že nepřijde kalamitní sníh." Jak emoční a výmluvné. Ani ministr neuvažuje ekonomicky-logicky.

Aby člověk alespoň trochu prohlédl, potřebuje korektivní zkušenost, jež většinou musí dojít do debaklové situace. Aby na chvíli aspoň se zastavil a podíval se kam jde, A nemá to co dělat s inteligencí. Ale s uvědoměním si, že věří občas planým nadějím a slibům.

:-P

5 1
možnosti
Foto

Popsal jste základy lidství, se kterými nic nikdo nezmůže. To ale neznamená, že by se mělo rezignovat na jejich alespoň částečnou korekci.

2 1
možnosti
DR

"...a průzkum co průzkum dokazuje, že přes všechna ta opoziční varování lidé dále věří spíše panu Babišovi, než pánům Kalouskovi, Gazdíkovi, Fialovi, Pospíšilovi a dalším"

Upřímně, vzhledem k těm žvástům co tahle povedená eskadra stále dokola produkuje, se tomu ani nedivím.

6 1
možnosti
JJ

J34a57n 13J46í60l61e75k

7. 1. 2019 14:42

Těch lidí, co věří Andrejovi je 18 % z volební populace, takže 18 % Andrejovi věří, zbytek mu nevěří. Mluvte za sebe Rozsívale;-D

2 4
možnosti
TB

Bohužel pravda je mnohem prostší a mnohem děsivější. Opozice totiž pochopila, že na Babišův sehraný marketingový tým a jeho permanentní kampaň nemá a tak se raději koncentruje na to dostat ho na etické problémy (Čapí hnízdo, Dluhopisy atd.) Jakkoliv to jsou pravděpodobně relevantní případy, tak místo aby to nechala na Policii, vstupuje do toho politicky a tím z toho opravdu dělá politickou kampaň a nahrávají tak Babišově obhajobě. přitom je průzkumy (neveřejnými, interními) změřeno, že většině Čechů je bohužel toto úplně jedno.

Co je ve skutečnosti možné a nutné dělat je převzít od Babiše iniciativu a veřejně se ho ptát, proč některé věci neřeší či proč je řeší právě tak a ne jinak lépe atd. Třeba zveřejněné výsledky státního rozpočtu je nutno napadnout nikoliv ve stylu ekonomických termínů ale věcně. Je sice super že se vybralo více na daních ale nikdo moc nekomentuje fakt, že výdaje jsou vyšší než byl plán (podstatné je že výsledek je plus, že? Kdo by se zabýval tím, že jsou výdaje vyšší). Co je ale nejpodstatnější je věcný rozbor. Výdaje jsou naplánovány na určité konkrétní věci - opravdu se postavilo tolik dálnic kolik se plánovalo a na které byl rozpočet, opravilo tolik silnic atd. atd. Tomu by každý rozuměl a Babiš by musel s prvou ven

2 2
možnosti
Foto

Ano, přesně to jsem měl při psaní tohoto blogu na mysliR^R^R^

1 0
možnosti
VM

Celá opozice má nejeden problém a těmi problémemy jsou jednota, systematičnost a pádné argumenty.

Naproti tomu Babiš má dokonalý marketingový tým a i svou vlastní lež (a že jich není málo) umí obratně proměnit na svůj prospěch. A hlavně, říká lidem, co chtějí slyšet. Babiš řekne veřejně, že nechce imigranty a lidé mu věří a to i tehdy, když vláda schválí jakýsi imigrační pakt.

Tedy je potřeba si položit otázku - je Babiš tak zkušený lhář, nebo jsou jeho voliči tak slepí a hloupí? Tak alespoň za mě oboje.

Nejsem volič ODS ani TOP09, ale také si myslím, že vláda dost peněz jak se říká prožírá. Máme jednu z největších konjunktur díky vývoji ekonomiky v Evropě a ve světě a to ještě zbrzděnou o sankce proti Rusku. Vláda loni podle některých zdrojů investovala cca o 1/3 méně než vlády vládnoucí před ANO. A přestom údajně ušetřila jenom necelé 3 miliardy.

Ano, můžete namítnout, že všude tam, kde se přidalo to bylo potřeba. Jelikož nepatřím do žádné takové skupiny, bylo by mé hodnocení ne zcela objektivní. Ale musím si pokládat otázku - budeme mít na tuto štědrou politiky i za chvíli, až přijde krize? A ona přijde, musí přijít, tak prostě kapitalizmus funguje. A má vláda pro tento případ připraveny rezervy?

A k závěru článku - nejsem si zcela jist, že orgány činné v trestním řízení jsou garantem objektivního vyšetření třeba kauz premiéra. Prvně - orgány činné v trestním řízení prostě nejsou nezávislé a vím proč to říkám. No a za druhé. policie nebyla schopna kolik let vyslechnout klíčového svědka v kauze Čapí hnízdo. Když vyplavala "únosová" kauza, tak ta samá policie prohlásila, že po celou dobu věděla, kde se onen svědek zdržuje a pohybuje. Pletu se, a nebo je někde něco špatně?

6 0
možnosti
Foto

Dobrý den, nepletete se. Uznávám, že jsem ve svém blogu opomněl připomenout, že by orgánům činným v trestním řízení neměl kecat do práce ani pan Babiš, což svým vlivem nepochybně dělá - viz dnešní zpráva o dalším odchozím vysokém policejním činiteli, který měl co do činění s kauzou Čapí hnízdo. Samozřejmě, že neovlivňovat vyšetřování by měly všechny strany. Se zbytkem Vašeho příspěvku také souhlasím, nedá se nesouhlasit.

2 0
možnosti
Foto

Pane Kroupo, ekonomice nerozumím, proto se těmto otázkám vyhnu. Omezím se pouze na to (z ekonomiky), co se ve světě stalo mnohokrát . Vidět je to ale dobře jen tam, kde nebyla možnost se tomu bránit. V principu se u nás dělo to, co v tzv. třetím světě. Například král Simsala Bim dostane nabidku, prodá bohatství své země, napakuje se, a lid zůstává chudý, jako byl před tím úžasně výhodným obchodem. U nás máme nové náboženství - tím je svoboda slova a projevu, svoboda vyslovit svůj názor. Tuto svobodu se mnozí naučili zaměňovat se svobodou lhát, aniž by tato svoboda měla oporu v zákoně. Takže když se rozkrade část bohatství země, objeví se hochštapler, který obviní z vlastizrady Václava Havla. Pan Volný si musel být vědom, že lže. A to nejen proto, že Václav Havel nebyl císař s moci nechat náš průmysl zchřadnout, ale spíše je pan Volný vzdělaný muž, který se možná nechal inspirovat panem Werichem , který ve slavných Forbínách řekl větu: "To je blbý, to se bude líbit."

Nechci odvádět řeč od Vašeho tématu. Jen připomínám, že ekonomika není vše, i když části obyvatel vždy bude stačit mít plný břich. Tak tomu bylo vždy. Za tzv. komunistů i za protektorátu.

Zaujala mne Vaše slova o ulici, která by neměla rozhodovat - soudit, suplovat orgány činné v trestním řízení. Pokud by rozhodování o.č. v. tr. ř. bylo skutečně ohroženo ulicí , davem atd. atp., pak bychom museli mít mnohem větší obavy z vlivu mocnějších subjektů, než je ulice. Tyto oprávněné obavy civilizovaný svět zná, proto se v případech obvinění a stíhání vlivných osob i ti obvinění svého vlivu či podezření z jeho uplatnění zbavit. Důvod je prostinký - většina lidí nejsou hrdiny, kteří by za všech okolností dokázali vzdorovat vlivu, tlaku, zastrašování.

Všem lidem nejde jen o plný těřich. Jsou i tací, kteří si přejí žít v demokracii , v níž jsou respektována i některá smysluplná pravidla, která mají přímou souvislost se zakonností, vymahatelností práva a pomáhají kultivovat a rozvíjet občanskou společnost.

4 0
možnosti
Foto

........chtějí zbavit - odstoupením z funkce.

0 0
možnosti
PK

A co Klaus Václav senior:

Dvě věci popisují dnešní stav. Též nepřeceňuji průzkumy, ale v podstatě více méně naznačují, že o žádnou revoluci nejde a Babiš udržuje svou pozici a žádné jeho problémy jeho pozici neponížily a nezhoršily. To je teze číslo jedna.

Myslím, že se mu daří využít atmosféru vytvořenou hloupostí opozičních politiků k obrazu svému a umožňuje mu, aby se tvářil, že je ze všech stran mučen, ponižován atd. Někteří naši spoluobčané na to slyší. To je vina těch, kteří hloupou politiku dělají a tím Babišovi umožňují, aby tuto kartu hrál. Má k tomu vzezření, umí se zatvářit jako mučená bytost, jeho hlas umí zaznít lítostivě. Nedivím se, že se jeho preference nezhoršují.

A že se nezlepšuje nic dalšího? Myslím, že nemá co se zlepšovat. Nikdo z nás si nedovede představit, co je třeba za Piráty krom chaosu a totálně extrémně levicové anarchistické ideologie. Hlasů v průzkumech mají až moc. Nevím, že by měli vítězit na úkor Babiše, nedovedu si to představit.

Nezmínili jsme ODS, vaše politické dítě.

Chování ODS považuji za úplné neštěstí. Že by měla našlápnuto k nějakým mimořádným výsledkům svou bezbarvostí, svou neodvahou jasně označit věci pravými jmény a svou prázdnotou, to si nedovedu představit. Považuji to za naprosto nešťastné. Takže výsledky průzkumů, to je prostě česká realita.

5 0
možnosti
Foto

To je myslím ze včerejší primácké PARTIE? Také jsem se díval a musím přiznat, že mi ta debata byla inspirací právě pro tenhle článek.

1 0
možnosti
Foto

Pokud voliči volili tak mohutně v roce 2017 ANO, stali se účinnými aktéry tichého protestu proti další neúspěšné vládní účasti stran (jako například TOP 09, ODS, KDU-ČSL atd.), které v minulosti i přes "hory a doly" různých svých tutových slibů v podstatě vůbec nic nikdy nesplnily. ;-(

3 0
možnosti