Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Udělal jste tu fajn výčet toho všeho, co bylo. Na pár věcí jste zapomněl...třeba na to, jak zoufale opatrnické a zaseklé socialistické vnímání nám tu přetrvalo. Číšník mě chce ošidit, hospody jsou na prachy, za všim vidím šmé a je mi vnucováno...Není vám vnucováno vůbec nic, před čím jste silný a půjde to zcela mimo Vás, neboť tušíte, že cena neodpovídá umaštěné kvalitě. Já tyhle stížnosti naprosoto nechápu... Kdyby spousta hospod dneška nebyla v cajku s tím, že je tam zákazníkovi prostě příjemně, že si užije rád i trochu vítr v kapse, lidi se do takové hospody rádi nevracejí. A další věc - Vy máte pocit, že jakékoliv jiné profese nevyužívají věci, co se namanou pro to, aby vydělaly? což je logika věci nedovést se k zániku? - odedávna... Podnikat?, mám za to, že první starostí bude, jak získat zákazníka. A já buď chci, a nebo nechci.

2 0
možnosti

Děkuji za Vaši reakci. Hned na úvod bych Vás rád ujistil, že můj článek neměl být namířen proti pohostinství ani proti majitelům restaurací obecně. Vím, že tato profese je těžká a hodně nevděčná. Sama jste velmi trefně zmínila příklady české povahové malosti, se kterými se musíte potýkat (pokud jsem správně pochopil, že se Vás tato oblast týká). Lidi chodí do "své" hospůdky několik let, ale pokud ji převezme soused z druhého konce vesnice, tak reagují "Přece tam nebudu chodit, aby Josef pak za moje peníze jezdil s rodinkou k moři!".

Naopak, jsem velký fanda všech provozovatelů, kteří se o své podniky i hosty starají, jak nejlépe dovedou.

Jen prostě nemusím hogo-fogo pózisty, kteří své jídelní lístky plní snobskou hatmatilkou a nehoráznými cenami, ale s kvalitou jídla jsou na štíru.

Pokud někdo skutečně připraví výjimečné kvalitní menu a atmosféru, pak mají můj respekt a všem takovým přeji jen to nejlepší v jejich podnikání i osobním životě. Doufám, že i Vám se bude dařit co nejlépe. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den.Úplně to nechápu.Už proto, že řada restaurací nabízí skutečně pěkná Valentýnská meníčka. A že Valentýn, nebo Svatomartinská husa jsou dobré marketingové tahy posledních let na přilákání hostů? Co je na tom špatného?Otevřete si hospodu sám, když je to tak snadný zdroj sypajících se zlaťáků...Budete se divit.

1 0
možnosti

I Vám děkuji za Váš komentář. Vím, že celá řada restaurací nabízí velmi kvalitní meníčka a to nejen o Valentýnu. Na tom opravdu není nic špatného. Všem takovým držím palce, ať se jim daří a ať prosperují. O těch ovšem můj článek nebyl.

Když dva dělají totéž, není to vždy totéž. V pohostinství to platí dvojnásob. Takže uznání všem, co se skutečně snaží a hanba těm, kteří na zákaznících při podobných svátcích pouze oškubávají zákazníky bez toho, že by jim (kromě již zmíněných cizokrajných názvů v menu a chabých dekorací) nabídli nějakou přidanou hodnotu či nezapomenutelný zážitek.

A ne, děkuji, hospodu si otvírat nebudu :-). Že si umím uvařit oběd ze mně ještě nedělá hospodského ani kuchaře. Stejně, jako si nebudu sám operovat slepé střevo, i když mám doma zrcadlo, lampu i nože.:-)

Ať se Vám daří! R^

0 0
možnosti