Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J14o96s47e10f 52N13i78k97l

15. 3. 2020 8:54

Vyšší princip a výročí 81 let od doby, kdy Hitler udělal z naší země německou militarizovanou zónu, anektoval a okupoval naši zemi pod názvem Protektorát Čechy a Morava...

0 3
možnosti

J83o17s58e51f 88N71i51k86l

15. 3. 2020 8:58

...je nutno stále připomínat...nebo už zase jsme něčím protektorátem....

1 3
možnosti
Foto

Stále připomínat. Jak ty pozitivní jedince, tak i ty negativní. KarmaR^

5 0
možnosti

Miroslave, jako Miroslav, i za svého otce Miroslava sděluji.

Pohled na reálné osudy mého živno dědka a otce, mne dovedl k otázkám. 1) Je možné "Staré zlo", napravovat uplatňovaným "Zlem novým" ? 2) Pokud nastane Diktatura - Totalita, lze se jí vůbec nějak bránit ? A jak vlastně ? ...

Dědek živnostní i za Hitlera, který na podobné neútočí - proč taky ? Srovnává se se situací, že syna, (mého otce) mu zatklo Gestapo. Po atentátu na Heydricha, (Razie na Gymnáziu), student přežil. Mylně se domnívali, že trápení je u konce. V r. 1950 je dědek znárodněn jako Vykořisťovatel, marně volá, že pouze sám sebe ... !

Otec se jej logicky zastává a tak má potíže ! Popisuje okamžiky hrůzy, kdy nad ránem zvoní zvonek u dveří ! Proboha, co se děje - Fašisté již přece byli poraženi ! Nebyli, jsou zde zase. Už sice nejsou hnědí - zase jsou rudí ... !

Jako vždy, lidé se lámou a přidávají. Z hlouposti, ideo nadšení - po vypočítavost své kariéry - bude to přece na věky, že. Zasáhne to až do nitra rodin. Emil Zátopek má proletářské kořeny - Je tedy socialista. To jej dovede až do členství, jako komunista. Dana, jeho žena to zlo vidí a nepřidává se. Obdivuje houževnatost Emila, kterého medaile zachránily před režimem. Nakonec i on prozře a podepisuje dokumenty o šílenosti KSČ. Do rukou dostává vrták a lopatu - bydlí a pracuje v maringotce. Zahraniční novináři jsou zmateni, kde se celosvětová Legenda vlastně nachází ..?

Buduje přece tu lepší společnost ! Kléma z Karlína rovněž. Na stole má rozsudek o nebohé matce M. Horákové - poprvé zaváhá ! Odpovědí je mu flaška Vodky. Po vypití mu říká - Buduj lepší společnost, tu babu zabij, poctivce okraď, a ty další znič ... :-)

5 0
možnosti
Foto

politika je úmění možného, to platilo za všech režimů a platí to i dnes. Dnešní demokraté se udávají násobně více, než tomu bylo za Klémy Gottwalda, netřeba se nad něj povyšovat. Znakem moudrosti je uchovat si nadhled a nevymýšlet masové vrahy tam, kde nejsou.

0 10
možnosti

Je tu jeden zásadní rozdíl, že zatímco nacismus k nám byl importován ze sousedního Německa, tak cestu socialismu si lidé ve volbách zvolili sami (ovšem ale i ty poslední předválečné volby vyhráli Henleinovci, takže těžko říct). A ten režim u nás nestál na nějakém Gattwaldovi, nebo později Jakešovi (ty jen vynesla stranická hierarchie na vrchol), ale drželi ho tady 40 let při životě obyčejní lidé (ve straně bylo roku 1989 kolem 1,5 miliónů členů), nejprve stranu podporovali pod vidinou vyhrané války a "lepších zítřků", později se do tam vstupovalo z ryze zjištných důvodů. Navíc u nás skvěle funovala "oznamovací povinnost", která dávala velký prostor pro "realizaci" i nestraníkům a tak i nějaký bezvýznamný soused, nebo důvěrník vám mohl pořádně zkomlikovat život. Vyšší princip je hodně dobrý film, ale Janu Brejchovou bych zde nepřeceňoval, skvělý je hlavně F. Smolík, R. Lukavský a ten mladý slovenský herec.

2 0
možnosti
Foto

rozháraný článek, co má D.Zátopková společného s prezidentem Klementem Gottwaldem ?

2 8
možnosti
Foto

Dana Zátopková dobře reprezentovala Gottwaldovo Československo a jeho úspěchy v tělovýchově.

0 3
možnosti
Foto

R^VR^ Děkuji. Připomínat je třeba stále

7 0
možnosti

K34a98r45e14l 86B62o41k

14. 3. 2020 22:46

Správné připomenutí historie.KarmaR^R^R^

8 1
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik