Vyrovnání s církvemi za škody způsobené komunisty se bude danit na návrh...komunistů?

Stát možná bude zdaňovat peněžité náhrady, které posílá každoročně církvím za majetek nevydaným v restitucích. Smlouva vstoupila v platnost 1.1.2013. S tím jak něco zdanit, či přímo rovnou sebrat má tato strana bohaté zkušenosti.

Je zajímavé, jak blogy kde je v nadpisu jméno Tomáše Halíka působí na četnou čtenářskou obec jako čerti na malé děti. 

Tady byla uzavřená smlouva, jenž byla připravována bezmála 20 let. Schválila ji vláda Petra Nečase s šestnácti představiteli církví a náboženských společností.  

Při jejím podpisu prohlásil předseda vlády Nečas, že formálním podpisem smlouvy završujeme napravení křivd, které napáchali komunisté.

Ti se nyní probudili, zřejmě posíleni plánovaným vystoupením prezidenta republiky na jejich připravovaném sjezdu. Má skvělého předchůdce, posledním prezidentem, který vystoupil na jejich sjezdu byl Gustav Husák.

Tam by mohli odhlasovat, že vlastně církve nic nepotřebují. Podobně jako tomu bylo za jejich vládnutí, kdy v ukradených stavbách byl často prasečák, či je nečinností nechali zlikvidovat.

Dnes souhlasím s názorem, že tato strana, která hlásá nenávistnou ideologii, měla být po listopadu 1989 zakázaná. Na Prima zoom byl včera večer odvysílaný skvělý francouzský dokument Stalin v barvě. V něm je celá historie rudého teroru skvěle znázorněná.

https://www.iprima.cz/filmy/stalin-v-barve

Nejsem na straně církví. Jen pokud byla smlouva uzavřená, měla by platit bez ohledu na to, že pan Babiš hledá spojence opravdu kde se dá.

Autor: Vladimír Havránek | středa 28.2.2018 13:46 | karma článku: 27,08 | přečteno: 674x