U nás za 1486 korun, v Polsku stejný nákup za 940, běžte s úsměvem volit!

IDNES uskutečnila kontrolní nákupy v pěti zemích. Naše země vyšla jako nejdražší. A to i ve srovnání s Německem či Rakouskem. V těchto státech byl nákup o cca 280 korun levnější. Ochutnali jste někdy šmakuládu z Hame?

Nejde jen o to, že jsme nejdražší.

Ruku v ruce s tím jde i kvalita jednotlivých potravin. V testech které v poslední době proběhly skončily na posledních místech konzervy Hame. Nevábné, páchnoucí, nepoživatelné, viz např. vepřová konzerva.

To co bylo dříve vhodným námětem na vtipy, neboli konzervy z Polska dnes v těchto testech vítězí.

Kostelecké uzeniny produkovaly výrobky které se daly jíst. Dnes se ten pán na jejich logu spíše dusí.

Odborníci na zdravou výživu bijí na poplach. Děti jsou někde až z poloviny obézní a nesou si to do dalšího života. Proto dětské výživy neobsahují u nás 100 % ovocné složky, ale i rýžovou mouku a škrob. Někde je místo skutečné složky přidaná jablečná šťáva z koncentrátu. To vše pro nás o cca 80% dražší 

Je těsně před volbami. Politici bijí na poplach, zviditelňují se jak jim jde o občany.Občanům hlavně s malými dětmi je jedno, zda stát má z tuny lithia 1 či 10 % zisku. Přejí si, aby pro kvalitní výrobky nemuseli jezdit za hranice.

Jestli pračka má Persil koupený v Rakousku či u nás poznám podle vůně i já, který jinak o prádle ví jen to, že bílé by se nemělo s barevným do jedné várky míchat.

Ten který to s námi myslí nejlíp produkuje největší hnusy. Nějak mi to nejde s krásnými slovy která jsou od něj často slyšet dohromady.

Zdroj:https://ekonomika.idnes.cz/srovnani-nakupu-test-mf-dnes-cesko-nemecko-slovensko-polsko-ceny-pys-/test.aspx?c=A171016_142857_test_pas

https://www.stream.cz/peklonataliri/769554-veprove-konzervy#!

http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/na-vasi-strane/velky-test-jatrovych-pastik-ktera-je-nejlepsi-a-ktera-se-neda-jist.html

Autor: Vladimír Havránek | úterý 17.10.2017 8:49 | karma článku: 46,10 | přečteno: 12954x