Trump může jen sedět v křesle a smát se, jak si Evropa podřezává větev...

Evropské unii se podařilo to, co Trump plíživě připravuje dlouhé měsíce. Automobilový průmysl tu léta fungoval. Dokud nebyla výroba sešněrována nesmyslnými předpisy, bylo to značně výdělečné odvětví. A tak se chytré hlavy 

setkávali v Bruselu a to, co z nich postupně vypadávalo znamená jediné. 

Auta z Evropy budou směšná a drahá. Je dnes běžná situace, kdy velké SUV supí do kopce a nemůže zrychlit. Ono to s těmi tříválci dost dobře ani nejde.

Jak krásně mi dnes zní, když mě na kole předjede nějaké auto se skutečným motorem. Již dlouho dopředu vím, že to, co za mnou bublá je nejméně pětilitr diesel nejspíše z USA a zvuk je to nádherný. 

V roce 1970 měly evropské emisní předpisy pouhých 20 stran. Dnes jich mají 1430. Od roku 2021 mají průměrné emise CO2 klesnout pod 95 gramů na kilometr. Tato hodnota je tak vzdálená,jako vítězství našich fotbalistů na mistrovství světa. 

Evropa mohla produkovat svoje vozy se širokou škálou motorů. Od tříválců po šesti či osmiválce a vyvážet je např. do Číny. Místo toho Evropě ujede vlak, auta budou pomalá a drahá. Reakce přijde velice brzy, Čína doveze miliony aut za třetinové ceny a Trump ani nemusí žádné clo vyhlašovat...

Autor: Vladimír Havránek | čtvrtek 11.4.2019 18:06 | karma článku: 43,96 | přečteno: 4075x