To nám ta nová fotbalová sezona pěkně začíná...

V centru Bratislavy došlo ve středu večer k bitce polských a bulharských fotbalových fanoušků. Jak logické, ten večer se hrálo utkání 2. předkola LM mezi Slovanem a černohorským týmem Sutjeska Nikšič.Policie zadržela 80 chuligánů.

Fanoušci Levski Sofia a Cracovia Krakow, jejichž týmy dnes na Slovensku hrají pohárové zápasy se na sociálních sítích domluvili na bitce.

Aby toho nebylo málo, polské borce přišli podpořit chuligáni z Ajaxu Amsterodam. Spojuje je družba za účelem podpory v bitkách.

Naše týmy ještě v nadcházejícím ročníku do pohárů nevstoupili. Nedělám si iluze, že k podobné situaci nemůže dojít v Praze, či v jiných městech.

Je nejvyšší čas, aby UEFA podnikla opatření, aby podobným výtržnostem zabránila.

Hodně skutečných fanoušků zůstává i u nás doma. Nechtějí riskovat zranění např. při případném zásahu pyrotechnikou či kvůli šále oblíbeného klubu být objektem vhodným k napadení.

Zítra nám začíná nový ročník fotbalové ligy. Byl bych rád, aby se něco podobného neopakovalo, leč jsem pesimista. Množství pyrotechniky které chuligáni pronesou bez problémů do hlediště odradí ty slušné a jen se bude dál čekat na první vážnější zranění...v lepším případě!

Zde je video z hrdinské bitky v ulicích Starého města:

https://domov.sme.sk/c/22165231/vytrznosti-v-bratislave-pocas-zapasu-1-predkola-lm.html

Autor: Vladimír Havránek | čtvrtek 11.7.2019 9:19 | karma článku: 0 | přečteno: 355x