Stadion fotbalové Slavie v Edenu je v zástavě, Číňané si na něj půjčují miliardy!

Čínská společnost CEFC, majitel fotbalové Slavie, zastavila u banky J&T majetek za miliardy korun, včetně stadionu v Edenu, který loni koupila. To není dobrá vizitka majitele, jenž stále prohlašuje, jak mu záleží na dobrém jménu.

V srpnu loňského roku prohlásil mluvčí CEFC pro Evropu Pavel Bednář chystané omezení investic. Slavia podle jeho slov má zůstat v klidu, té se škrty netýkají.

Naopak, od dubna 2018 se Slavia Praha má stát mládežnickým výcvikovým centrem pro přípravu čínských mládežnických reprezentací U17-U20 pro olympijské hry v roce 2024," prozradil mluvčí.

Ve stejný den kdy media informují o zastavení stadionu v Edenu agentury informují o zatčení šéfa představenstva CEFC Jie Ťien-minga, který je členem poradního týmu prezidenta Miloše Zemana a je prý vyšetřován pro podezření z ekonomické kriminality.

Možná to spolu vůbec nesouvisí, ale to načasování má zcela jiné příznaky.

Nejen, že slibované miliardy které u nás slíbila Čína investovat splaskly jako balonek z pouti. Je možné, že slavný klub s jasně naplánovanou a zářivou budoucností v asijských barvách skončí v Ďolíčku kde se bude dělit s klokany o malý. ale útulný stadion.

Zdroje:

https://ekonomika.idnes.cz/jie-tien-ming-poradce-cina-cefc-zeman-d7i-/eko-zahranicni.aspx?c=A180301_084104_eko-zahranicni_bur

https://sport.ihned.cz/fotbal/ceska-liga/slavia-se-brani-eden-v-zastave-uver-je-bezny-nastroj-na-cesk/r~889be0c61cc411e8a44c0cc47ab5f122/

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Havránek | čtvrtek 1.3.2018 9:35 | karma článku: 20,83 | přečteno: 896x