Radši nemastný a neslaný, než prolhaný a zákeřný!

Profesor Drahoš je prý nemastný a neslaný. Dnešní doba však tuto kombinaci přímo vyžaduje. Sůl je pomalu jed, a před maštěnými pokrmy se zastánci zdravé výživy téměř křižují. Kateřina je rovnou ve svém pořadu vyhazuje z lednice.

To nám to první volební období pěkně uteklo. 

Tak jako vždy na jeho konci bych si dovolil připomenout a zdůraznit jak na mě Hrad a jeho okolí v posledních letech působí. 

Lidé jsou rozděleni jako nikdy před touto volbou. Místo spojování nastalo rozdělení a hlavní je být viděn a slyšen. Jako by bylo jedno, co a komu se sděluje. Tajemník bez prověrky který si v prostorách Hradu pořádá soukromé oslavy pro lidi ze své vsi a přilehlých stavení.

Sblížení s člověkem, který evidentně zneužil dotací EU a nemá ani špetku odpovědnosti aby se k celé situaci postavil čelem.Politik, ale hlavně člověk v jeho postavení by měl jít příkladem a požádat Sněmovnu ČR o své vydání. Navíc s přihlédnutím, že k tomu již došlo při posledním hlasování v jiném složení zastupitelského orgánu.

S tím přímo souvisí i to, že současný prezident nehodlá v mnoha bodech respektovat naši ústavu.

V zahraniční politice je rozdíl mezi stanovisky Ministerstva zahraničí ČR a projevy prezidenta při svých východních zahraničních cestách. Píši východních, i když jednou jej musela přijmout i královna Alžběta II v rámci setkáních s válečnými veterány.

Během svého volebního období absolvoval 33 pracovních cest. 3x Rusko a Čína, Vietnam, Mongolsko, Ázerbájdžán, Turkmenistán, Tádžikistán, Arménie, Afgániistán, Izrael, SAE, Jordánsko, Srbsko, Moldávie, Makedonie, Ukrajina a několik dalších.

Právě Ukrajina je názorným příkladem nikdy nekončících snah Ruska o ovládnutí či znovupřipojení staronových oblastí. Po anexi Krymu dlouhé měsíce podporuje separatisty na východě země s jediným cílem, destabilizovat zemi. Rusko, které již 100 let ukazuje, že není schopně se důstojně postarat o své občany neustále provokuje okolní země a využije  každou záminku aby je opět ovládlo.

To, že máme prezidenta, který podobné snahy ještě podporuje je pro mě naprosto nepřijatelné.

Neumím si představit, kam až by se naše země mohla při jeho dalším znovuzvolení dostat.

 

Autor: Vladimír Havránek | středa 27.12.2017 14:31 | karma článku: 33,80 | přečteno: 1584x