Proč za sebe posíláš všude spojku a urážíš pana Dubčeka, Ty Koněve?

Po prohrané bitvě je každý generál. Kdyby Napoleon věděl, jaká je v Rusku zima, vyrazil by jiným směrem.  Pokud by si vlci z Pohádek ovčí babičky uvědomili, že ovečka je chytřejší, nikdy by jí nechtěli sežrat.

Zatímco 8 kandidátů na post prezidenta ČR absolvuje různé debaty, ten který nedělá a zároveň dělá kampaň se schovává za vrátka TV Barrandov. Tam je doma, tam ví, že mu budou klást otázky které sám nadiktuje a na něž svými bonmoty či spíše jízlivostí odpoví. Tam ví, že bude mít svoje tleskače, kteří nikoho jiného ani nepustí do studia.

Ten, kdo chce, vidí co za téměř 5 let ve funkci na Hradě Miloš Zeman spojil. Napadá mě jen výrazy jako Peroutka a lež.

Zato výčet rozdělených souvislostí je mnohem širší.

1. Rozdělil občany naší republiky, ač ve svém inauguračním projevu prohlásil, že chce být prezident pro  10 miliónů  občanů.

2. Rozdělil či spíše změnil naší orientaci ze západu na východ. Putin je chlapík, a někteří novináři by měli být zastřeleni.

3. Nechal ozbrojené složky, aby při návštěvě prezidenta Čínské lidové republiky potlačili jakékoli snahy nesouhlasu a autobusy s čínskými občany a mávátky podporovali.

4. Neváží se do Ústavy ČR. Nechá zdánlivě jasné kauzy nechat až na rozhodování ústavního soudu. Pokud je pan Babiš z něčeho obviněn, měli by se oba zachovat jako chlapi a příp. přijmout trest.

5. Pokud je takový sportovec, jenž každé léto tráví na rybníku a zimu na běžkách, prosím umožněme mu to.

6 .Pokud mu zdravotní či duševní stav neumožňuje účastnit se rovnocenných debat, nebylo by lepší to přiznat?

 

Autor: Vladimír Havránek | úterý 9.1.2018 21:53 | karma článku: 33,72 | přečteno: 1787x