Před zápasem Viktoria Plzeň - Sparta Praha

Malé zamyšlení před podzimním vyvrcholení fotbalové ligy. Přál bych si, aby zvítězil fotbal a ne pár pomatenců jimž o sport vůbec nejde, ale za současné situace je to asi jen přání.

   Za pár dní nás čeká podzimní vyvrcholení fotbalové ligy. Jak jsem to napsal, už cítím, jak to kulhá. Nás ne, neboť díky přesunutí zajímavých zápasů podstatné většině zbývá rozhlas či hledání přenosu na netu.

   Jak zápas Viktoria Plzeň – Sparta Praha skončí je ve hvězdách. Jisté je jen to, že v pondělí, čili den po utkání bude hlavní téma KDO ZAPLATÍ ŠKODY? Pokud se utkání dohraje, bude nejméně 2x přerušené kvůli několika „fanouškům“ kterým nejde o fotbal, ale o zviditelnění dutých hlav. Je s podivem, že ti kteří touží po zviditelnění a uznání si často zahalují tvář kuklami. Oba tábory budou soupeřit o to, kdo vypálí víc světlic, fanoušci soupeře se budou pyšnit vytrhanými sedačkami a fotbal zapláče.

   Řešení je, ale není k němu z nejvyšších bafuňářských postů vůle. Po první hozené světlici rozhodčí přeruší zápas, s tím, že pokud se bude používání pyrotechniky opakovat, utkání bude ukončeno. Jako ještě lepší vidím pomoc vody. Nejen při kropení trávníku před zápase, ale při prvním otevřeném ohni pokropení milovníka plamínků a jeho kamarádů. Při teplotě mírně nad 0 °C není to hlavní, aby světlici hodil, ale aby byl co nejdříve v suchu. V loňské sezoně to aplikovali v Jihlavě, a to bylo hned článků, zda na to mají pořadatelé právo. MAJÍ, A NE PRÁVO, ALE POVINNOST.  Ve jménu opravdových fanoušků, kteří chtějí vidět pěkný fotbal a ne aby pár pomatenců otrávilo krásnou hru.

   V roce 2007 jsem byl se synkem v Londýně na památném zápase Arsenal – Slavia. Chtěli jsme vidět Londýn i zápas, a tak ani cesta autobusem tolik nevadila. Ač se zápas hrál koncem října, bylo pěkné slunečné počasí a Celý den v Londýně stál za to. Při zápase jsem se po cca pěti minutách postavil a zakřičel. V tu chvíli byl u mě policista s tím, že pokud vstanu ještě jednou, půjdeme spolu ven.

   Během dne jsem byl v metru svědkem zajímavého rozhovoru. Synek se v metru zeptal staršího pána kudy k Parlamentu. Pán odložil 2 tašky, způsobil malý špunt a začal nám cestu k němu vysvětlovat. Když viděl naše šály, zeptal se, zda jsme ve městě na fotbale. Synek ve své mladické neomalenosti 14. let odvětil že ano, a zda ví kde je Praha. Pán se chvilku zamyslel a řekl: chlapče vím, minulý týden jsem u vás přednášel na Karlovo univerzitě, ale řekni mi, proč na vás příznivci sparty křičí slavia jude?

   Potom jsme ještě jeli na finále ligy do Liberce, ale to bylo podobné jako děj dokumentu Kmeny.

   Přál bych si, aby zápas byl oslavou fotbalu, hezkých akcí a gólů, a ne sčítáním škod a následným vyhlášením p. Pelty…že tentokrát to bylo opravdu naposled! Tomu nikdo nevěří, spíš to vypadá, že u nás se čeká na první vážné zranění či něco horšího!

Autor: Vladimír Havránek | středa 28.10.2015 10:44 | karma článku: 20,19 | přečteno: 421x