Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^VR^ Martině Sáblíkové moc držím palce. Přeji jí odpočinek, čas na knihy, na přátele, jak píšete...

1 0
možnosti
Foto

Netroufám si tipovat, kdo je na tom hůř. Jestli Martina nebo já. Na Velký pátek jsem si totiž utrhl meniskus a přetrhl přední křížový vaz. Jestli budu mít po uzdravení stejnou formu vím zcela jistě. Nebudu. Kondice půjde dolů a kila nahoru. Nicméně doufám, že operaci přežiji a že rehabilitace proběhne hladce...

1 0
možnosti
Foto

Pane Beránku, tak to máte tedy pořádnou polízanici. Budu držet palce i Vám, ať vše dobře dopadne a léčení je úspěšné!!! R^

1 0
možnosti
Foto

Pane Havránku, abych pravdu řekla, mně při té zprávě hodně zatrnulo. Asi je to tím, že jsem vloni zlomeninu páté nártní kosti taky prodělala. A dokonce až po šesti týdnech zjistili na dodatečném CT, že mám zlomenou ještě čtvrtou nártní, což původně na normálním RTG nebylo patrné. Přes všechny vitaminy, kalcium a nehybnost v nechodící sádře kosti nesrostly. Myslela jsem, že je to nějaká moje nedostatečnost, ale byla jsem ujištěna, že u nártních kostí - hlavně u té páté - je to dokonce běžné. Podstoupila jsem proto operaci, která měla původně být "jen" sešroubování. Ale nakonec místo šroubku přišly na řadu dráty a kovové podložky. Operace trvala hodinu a půl. A další týdny jsem byla nechodící. Následně jsem směla jemně došlapovat v ortéze. Těžká ortéza až pod koleno a s botní částí, která vyztužovala a držela patu, chodidlo a hlavně nárt. V tom loňském parném létě to byla hrůza. Jako bych ve dne v noci nosila těžkou, teple vypolstrovanou lyžařskou botu. A po zhojení, stále v ortéze, mě čekalo vyndání kovů z nártu. A byla další operace. A po té druhé operaci další hojení a teprve pak rehabilitace. Z jednoho nepovedeného kroku jsem byla 1/2 roku doma, užila jsem si opravdu silné bolesti, prodělala dvě operace v narkóze a dlouhou rehabilitaci. A hlavně, nemohla jsem si hodně dlouho obout normální boty, ten nárt natékal a dodnes mi dělá potíže. Teď už chodím, občas můžu i do kroku přidat, stále trénuji, ale ten nárt už zdaleka není to, co byl před úrazem.

Proto budu paní Martině držet všechny palce i pěsti, aby její léčení proběhlo rychleji, nevznikly žádné komplikace a mohla nás v zimě úspěšně reprezentovat. Jen jsem tím chtěla říct, že se někomu může zdát, že je to "jen" nártní kost, ale kdyby neinformovaní věděli, jak špatně se nártní kosti léčí a hojí... Nemám to nikomu za zlé, já jsem to před rokem taky netušila. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Brrr.... běhá mi z toho mráz po zádech

0 0
možnosti
JS

obdivuji ji, ale v jejím věku je to bohužel konec, uvidíte v sezóně

0 0
možnosti
JZ

To, že se nestaví ta rychlobruslařská hala, to vůbec nevadí.

Asi by bylo dost těžké ji uživit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik